Strój na GsxFa

Produkty, opinie, promocje, namiary...

Postprzez RAV » czwartek, 4 października 2012, 20:01

MałyDzon napisał(a):
wolmi19 napisał(a):Tylko żeby nie przyszło Ci do głowy kupowanie krótkich butów...ja mam coś takiego i myślę, że są spoko

Prosiłbym o uzasadnienie dlaczego buty takowe się nie nadają
parę przykładów http://www.motocyklowy.pl/buty-puma-tes ... 10927.html
http://www.motocyklowy.pl/buty-s-mx-1,12100.html
http://www.motocyklowy.pl/buty-turystyc ... 11034.html

A czemu wszystkie krótkie ?
Co do jakości to ja się nie wypowiem, bo poza przymierzaniem alpinestarsów (tylko długich oczywiście) to nie miałem nic do czynienia z powyższymi. Ciekawi mnie po prostu kategoria, którą wybierasz pomiędzy trzema krótkimi butkami.

Ps.:
Dzięki odkopaniu tego tematu, doczytałem się w jego treści teraz takiego posta :

wolmi19 napisał(a):[ Dodano: 14-06-12, 22:23 ]
RAV...teraz ogladam Twoje moto na fotkach i zawuazylem, ze masz elegancki kombinezonik elegancja francja:)

cholerne scalanie postów. Dzięki administracjo :mygad: , po prawie pół roku dowiedziałem się że ktoś coś do mnie napisał :P
Do "wolmi19", mój kombik to 4.biker model X-racer. Żadne markowe "coś", za to tani a dobrze uszyty z grubej skóry kombinezon. Wada to za mała liczba wywietrzników.
RAV
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez MałyDzon » czwartek, 4 października 2012, 20:03

Tymon napisał(a):Mam krótkie i długie. Krótkie tylko na miasto jak potrzeba w nich chodzić, w dalszą jazdę długie bo: wygodniejsze, bezpieczniejsze i cieplejsze. W krótkich mi podwiewa w nogawki :D

Też się opowiem za kupnem 2 par. na miasto i na trasę

AD RAV
Chodziło mi o ustalenie jaki jest problem z Krótkimi butami dlatego same krótkie dałem.
Ostatnio edytowano czwartek, 4 października 2012, 20:12 przez MałyDzon, łącznie edytowano 1 raz
MałyDzon

Postprzez BiEdRoN » czwartek, 4 października 2012, 23:45

po co 2 pary?? ja w swoich S-MX jakoś nie mam problemu z poruszaniem się po zejściu z maszyny, może tylko czasami ciepło :/ ale wystarczy odpiąć suwaki i poluzować rzepy :P
jak mam wydać kasę na krótkie buciory, to wole w trampkach śmigać
simson s51-> gsx 600f -> gsx750f -> gsx 750f-> xciting 400i
Obrazek
BiEdRoN

Postprzez Abek » piątek, 5 października 2012, 19:20

RAV, no powiem Ci, że tym kombi to mnie zainspirowałeś :) Ja szukam szukam i wszystko kosztuje chore pieniądze. Używane jakoś do mnie nie przemawiają... Tylko pasowałoby przymiarkę zrobic :)

Co do tematu to jestem zdecydowanym zwolennikiem wysokich, bezpieczniejsze i chyba prezentują się lepiej niż krótkie.
Abek

Postprzez MałyDzon » piątek, 5 października 2012, 21:50

RAV może tematyka skórzanego kombi to dobry motyw na nowy temat ;) na Co zwracać uwagę przy zakupie, cena/jakość, polecane - sprawdzone modele itp.
MałyDzon

Postprzez Cygi » czwartek, 25 października 2012, 02:16

ja powiem tak.. kiedy lece do roboty to zakladam tekstyla kurtka BUSE i spodnie tej samej firmy, Pas nerkowy z lidla bo przeciez tam pracuje :) Rekawice mam ze 3 pary w tym jakies przeciw deszczowe choc staram sie nie latac w taka pogode ale jak wiadomo w Irlandii deszcz czyha jak wladza z radarem za zakretem :)
Jezeli jade na "spacer" to zakladam Berika (7889-BK) Jest naprawde fajny i czuje sie w nim bardzo dopasowany z motocyklem :) buciory Sidi i rekawice berika. I naprawde czlowiek czuje sie super w tych ciuchach. Szkoda troche ze kosztuja ale no coz wiadomo jak jest w zyciu. Musze powiedziec tez ze dobrze jest wziac miarke na kombiaka ze skory bo sa odstepstwa w rozmiarowce. Berik moze miec swoja i arlen ness tez. Przykladowo mierzylem obie kurtki i berika byla troche mniejsza pomimo ze oba rozmiary byly niby 56
"Załaduj wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj".
"Złe języki obgadują... dobre dają orgazmy.. " :D
MZ 251=>GSX600F=>GSX-R 750=> FZ8 Fazer
Cygi

Postprzez Budzik » czwartek, 25 października 2012, 06:42

skóra zawsze se troche rozciagnie podczas noszenia. oczywiscie nowa :)
Ostatnio edytowano czwartek, 25 października 2012, 10:10 przez Budzik, łącznie edytowano 1 raz
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Pan W » środa, 19 grudnia 2012, 10:11

RAV, ty masz model X racer i spodnie mat sport? Sam jestem zainteresowany takim zestawem (dobra cena) jednak mam pytanie. Czy białe wstawki się nie brudzą, nie robią żółte itd.? I jak jest latem czy da się w tym wytrzymać bez ugotowania klejnotów stojąc np. na światłach? Do kompletu mam już buty Sidi Vertigo.
Ja to uwielbiam!!!
Nie szukam śmierci...ja gonię swoje marzenia.
Pan W

Postprzez RAV » sobota, 22 grudnia 2012, 10:53

dokładnie mam taki komplecik. Kurtka X-racer i spodnie mat sport. Obie części są matowe ....... do pierwszego czyszczenia :P Ja oddałem w zeszłym roku do konserwacji i wróciły już w półmacie :P ale nie przeszkadza mi to za bardzo. Kombi dobrze leży, nie uwiera i nie przeszkadza. Ma komplet kieszeni, Kurtka 3 a spodnie 2, więc nie muszę targać ze sobą jakich saszetek na pas czy nogę by pomieścić dokumenty i klucze od domu. Kurtka sama w sobie jest dość przewiewna, niestety nie mogę tego powiedzieć o spodniach. Ja jestem osobą lubiącą jednak chłód a spodnie mają jedynie w kroku dwie wstawki materiałowe, więc są BARDZO ciepłe. W tym sezonie dorwałem wielką igłę (dratwę) i porobiłem sobie mnóstwo otworków "odpowietrzających" :P
Białe wstawki pozostają białe, nie zauważyłem żadnej różnicy w kolorze choć jak to białe szybko się brudzą, ale dzięki konserwacji kombi są łatwe w czyszczeniu.
RAV
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Abek » sobota, 22 grudnia 2012, 17:01

Osobiście też przymierzam się do takiego zestawu :) czeka mnie na wiosnę wycieczka do Rzeszowa lub Katowic do 4biker'a. Rav jakie masz wymiary kombi a jakie siebie? :)
Abek

Postprzez Pan W » sobota, 22 grudnia 2012, 17:08

No właśnie u mnie na Pomorzu nie ma na razie punktu w którym mógłbym przymierzyć ten zestaw więc pozostaje pomierzyć się centymetrem i liczyć na szczęście że się uda trafić z rozmiarem.
RAV, dzięki za opinie!
Ja to uwielbiam!!!
Pan W

Postprzez Abek » sobota, 22 grudnia 2012, 18:09

Pan W, ewentualnie zrobić sobie szybką wycieczkę do Poznania :)

Ja jestem przekonany do kombi 4bike ale kusi mnie troche TTI-60. I sam nie wiem co lepsze hehe
Abek

Postprzez Pan W » sobota, 22 grudnia 2012, 20:51

Wycieczka może się skuszę. A mnie jeszcze kręci Tschul i teraz mam dylemat. Może ma ktoś tutaj Tschula i da się porównać te dwa produkty?
Z tego co wiem to 4biker ma podpinkę, którą można usunąć a w Tschulu nie ma tego bajeru.
Ostatnio edytowano sobota, 22 grudnia 2012, 20:53 przez Pan W, łącznie edytowano 1 raz
Ja to uwielbiam!!!
Pan W

Postprzez daro600 » niedziela, 23 grudnia 2012, 14:13

Zgadza sie nie ma podpinki... ja ma Tschul-a.
http://allegro.pl/kombinezon-skorzany-t ... 25607.html
mniej więcej coś takiego. spodnie sa ok.. fajnie leżą, dobra wentylacja latem. kurtka troche uwiera w nadgarstki przy założonych rękawicach. mysle ze to kwestia wykończenia.. cena jest dobrym odzwierciedleniem jakiści. tak na 10 dałbym 7 za spodnie..
daro600

Postprzez BiEdRoN » niedziela, 23 grudnia 2012, 23:04

na forum 3city do kupienia jest probaiker prx-4
http://www.moto3miasto.pl/viewtopic.php?t=14830
simson s51-> gsx 600f -> gsx750f -> gsx 750f-> xciting 400i
Obrazek
BiEdRoN

Postprzez Pan W » piątek, 28 grudnia 2012, 14:23

Przyszedł X racer.
I teraz nie wiem jaka powinna być kurtka motocyklowa?
Dopasowana? Czy luźna. I jak z długością tak do bioder czy dłużej?
Pierwsza kurtka i nie wiem zbytnio o co kaman.
Ja to uwielbiam!!!
Pan W

Postprzez Budzik » piątek, 28 grudnia 2012, 15:32

niektore firmy robia i kurtki dlugie i krotkie (np modeka) i wsystkie ich kurtki pasuja do wszystkich ich spodni i komplet skladasz sobie samemu wiec czy wybierzesz krotka czy dluga zalezy od ciebie.

jak amsz taka do bioder to pas nerkowy jest obowiazkowy przy kurtce dluzszej juz niekoniecznie. skore zawsze kupisz taka do biodder
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Abek » piątek, 28 grudnia 2012, 16:56

Budzik, pisałeś z telefonu prawda? :)

Pan W, kurtka powinna lekko opinać, skóra się rozciąga i dopasowuje.
Abek

Postprzez RAV » piątek, 28 grudnia 2012, 19:14

Kurtka X-Racer jest kurtką krótką, dopasowane spodnie do niej są po prostu "wyższe". Dzięki takiemu rozwiązaniu kurtka idealnie układa się na ciele motocyklisty podróżującego na motocyklach klasy sport lub sport tourist (chodzi o bardziej pochyloną pozycję ciała). Po prostu nie marszczy się na brzuchu jak długie kurtki "turystyczne".

Do x-racera nie potrzeba oczywiście pasa nerkowego, pas jest do spodni a nie do kurtki. Kurtka ta jest z tyłu odpowiednio przedłużona. Wszystko zależy od tego jakie spodnie zakładasz. Ja jak miałem jeansy długie (w sensie wysokie z tyłu), to nawet nie pomyślałem o pasie. Teraz mam mottowear espada ct i tutaj już się skusiłem na pasek jednak. Skórzane spodnie oczywiście spinasz z kurtką i problemu nie ma.
RAV
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez moro99 » piątek, 28 grudnia 2012, 20:35

Pan W napisał(a):Przyszedł X racer.
I teraz nie wiem jaka powinna być kurtka motocyklowa?
Dopasowana? Czy luźna. I jak z długością tak do bioder czy dłużej?
Pierwsza kurtka i nie wiem zbytnio o co kaman.

Tu masz dobry poradnik ;)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ga5fT3tmUAA&feature=player_embedded[/youtube]

i cos jeszcze

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MtdfqWR3gR0&feature=player_embedded[/youtube]
Ostatnio edytowano piątek, 28 grudnia 2012, 20:35 przez moro99, łącznie edytowano 1 raz
moro99

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kaski, ubrania, ochraniacze...