Strój na GsxFa

Produkty, opinie, promocje, namiary...

Postprzez moro99 » poniedziałek, 25 lutego 2013, 22:57

bylem dzisiaj mierzyc tego 750.
I powiem ze kolorystycznie najbardziej mi podchodzi
do tego ten garb daje jakies takie wieksze poczucie bezpieczenstwa na plecy :\

czekam jeszcze na moj rozmiar (bo akurat nie bylo na stanie 52) - ale chyba sie skusze :)
moro99

Postprzez ahim » poniedziałek, 25 lutego 2013, 23:16

jak juz zakupisz, to walnij krotka recenzje jak z jakoscia tego kombika
ahim

Postprzez supercow » wtorek, 26 lutego 2013, 12:05

witam :)
Co sadzicie o takim stroju na jajko ?
Kask Probiker RSX5 Kolor Matowy Blenda Tworzywo Włókno Szklane
http://www.moto-akcesoria.pl/kask-probi ... at,p,53330
Kombinezon 2 Czesciowy Probiker Probiker PRX-9
http://www.moto-akcesoria.pl/kombinezon ... wy,p,52037
Buty Sidi Cobra Czarne
http://www.moto-akcesoria.pl/buty-motoc ... ne,p,44107
i Rekawice Probiker PRX7
http://www.moto-akcesoria.pl/rekawice-m ... rettyPhoto
jakies recenzje :D ?
Poziom adrenaliny reguluję manetką...
supercow

Postprzez Cygi » wtorek, 26 lutego 2013, 12:44

Mysle ze spoko. Buty Sidi sa I klasa (sam uzytkuje) kombiak tez fajny tylko czemu nie ma sliderów w komplecie? skora na moto idealnie spasowana do ciala daje komforcik i poczucie bezpieczenstwa. Kask tez fajny i praktyczny. Ja bym sie skusil. Tylko cena za wszystko to prawie wartosc połowu Twojego motoru :D
"Załaduj wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj".
"Złe języki obgadują... dobre dają orgazmy.. " :D
MZ 251=>GSX600F=>GSX-R 750=> FZ8 Fazer
Cygi

Postprzez RAV » wtorek, 26 lutego 2013, 14:06

Jak odpuścisz zakupy w moto-akcesoriach to znajdziesz te rzeczy nieco taniej. Ja np w zeszłym roku dorwałem SIDI Vortice za niecałe 1200zł a w moto-akcesoriach te same były za 1600 !! a co do samych butów to polecałbym bardziej np. ST ze względu na usztywnienie kostki a cenowo są o ok 100 droższe od tych Cobra, które podałeś w linku.
RAV
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez supercow » wtorek, 26 lutego 2013, 14:17

Cygi Sliderow w komplecie nie ma...mozna kupic slidery za niecale 80 zl w louisie...bo widze w polsce nie moge znalesc :D spotkalem sie z opiniami z sidi ze lipa i wgl ze nie da sie chodzic srubki sie gubia...:) a jak wyglada z przepuszczaniem wody w takich butach i stroju skorzanym?
supercow

Postprzez RAV » wtorek, 26 lutego 2013, 14:36

też czytałem takie "opinie". Wybierając pomiędzy Alpiną i własnie SIDi babka w Moto-akcesoriach pokazała mi jedną rzecz, niemal każdy but Alpiny w cenie poniżej 1,5 tysiąca wyginał się na lewo i prawo i to bez dodania jakiejkolwiek siły. Pytanie czy bym chciał aby moja kostka tak fruwała przy wypadku ? w SIDI oglądane przeze mnie ST10 i Vortice mają już stabilizator kostki. Oczywiście olałem moto-akcesoria i kupiłem Vortice gdzie indziej, ale zdecydowanie nie chciałem już Alpiny. Przez cały sezon ani jedna śrubka się nie odkręciła, nie poluzowała a jak zaczynały mi "trzeszczeć" to po prostu nadszedł czas na czyszczenie butów i smarowanie tyle.
A co do chodzenie to takie same bzdury jak z tymi śrubkami. W mojej obecnej pracy w zeszłym sezonie nie raz musiałem zsiąść z moto i wsiąść do samochodu i tu również w SIDI VORTICE dałem radę prowadzić, zrobiłem nie jedną wycieczkę w nich i nic, kompletnie nic, żadnych obtarć, niewygody, uciskania, no zero.
Zdecydowanie wolę sidi od przereklamowanej Alpiny.
Co do przepuszczania wody to Ci nie powiem bo ja mam wersję AIR, więc 2 wloty wentylacyjne i milion otworków przez które leje mi się na skarpety :)
RAV
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez supercow » wtorek, 26 lutego 2013, 15:42

hehehe a pytanie co do stroju dwuczesciowego :) mocno przepuszcza wode :D ?
supercow

Postprzez Abek » wtorek, 26 lutego 2013, 18:24

Heh też się nad PRX 9 zacząłem zastanawiać ale cięzko dorwać rozmiar 56/58 do mierzenie :/ najbliżej mi jednak do zakupu w sklepie 4bikera :) po recenzjach forumowego brzuchacza Rav'a najbardziej mi podchodzi :P
Abek

Postprzez moro99 » wtorek, 26 lutego 2013, 18:41

w moto akcesoriach mozna naprawde nieze upusty wytachac tak ze staja sie bardzo atrakcyjne wzgledem innych sklepow

Przypomne tu moj jask Shoei - nominalna cena 2399 cena zakupu 1900 (czylu DUZO taniej niz na allegro np) :)

Chcialem dzisiaj przymiezyc tego probikera ale niestety nie bylo nic.
Przymierzylem SPIDI i Dainese. Calkiem calkiem ale niestety cena ... przy zakupie za 3500-4000 sie bym chyba bal jesc zeby nie przytyc lub schudnac :P
moro99

Postprzez RAV » wtorek, 26 lutego 2013, 19:26

supercow napisał(a):hehehe a pytanie co do stroju dwuczesciowego :) mocno przepuszcza wode :D ?

Mój kombiak przepuszcza tylko tam gdzie ma wszyty materiał, skóra sama w sobie musiałaby być mocno wystawiona na działanie wody by przesiąkła. Niestety ona chłonie wodę, więc kombiak się robi cięższy i nieco trudniej się w nim poruszać, ale tylko nieco :P na ten sezon jak dobrze pójdzie będę polował na jakieś przeciwdeszczowe wdzianko.
RAV
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Pan W » wtorek, 26 lutego 2013, 20:05

Abek napisał(a):najbliżej mi jednak do zakupu w sklepie 4bikera

Sklep polecam - nie trafiłem z rozmiarem to wymienili szybko.
Sam mam 4bikera po dobrych opiniach zasłyszanych m.in od RAV-a, niestety jeszcze nie używany z racji pogody. Ale wgląda solidnie i cena jest dość atrakcyjna ja kupiłem zimną cena była jeszcze lepsza.

A powiedzcie czymś mam ten komplet skórzany potraktować przed sezonem? Jakimś płynem czy coś? Mam na myśli konserwację i późniejsze czyszczenie.
Teraz szukam rękawic pasujących do X-RACER-a i chyba kupię coś takiego w wersji czarno/białej
http://allegro.pl/tschul-212-rekawice-sportowe-skora-carbon-kevlar-i3046239874.html
Ja to uwielbiam!!!
Nie szukam śmierci...ja gonię swoje marzenia.
Pan W

Postprzez Abek » wtorek, 26 lutego 2013, 20:24

Pan W, dlatego ja, żeby nie bawić się w wysyłanie i wymiany pojadę do sklepu do Rzeszowa lub Katowic przymiarkę zrobię i po sprawie. Wole 5 dych dać na paliwo niż to samo na przesyłanie i odsyłanie
Abek

Postprzez Pan W » wtorek, 26 lutego 2013, 20:26

Abek, Masz rację ja miałem do najbliższego w Poznaniu miałem 300km w jedną :/
Ja to uwielbiam!!!
Nie szukam śmierci...ja gonię swoje marzenia.
Pan W

Postprzez moro99 » wtorek, 26 lutego 2013, 20:31

Pan W, Mi koles sprzedal hinta co do konserwacji kombi
Nie kupowac zadnego plynu bo to troche bez sensu

podobno robote robia chusteczki dla dzieciakow z lanolina :)

tylko kupowac te dla chlopakow bo te dla dziewczyn maja jakies cos co moze zostawiac smugi :)
moro99

Postprzez supercow » wtorek, 26 lutego 2013, 20:36

wlasnie ja potrzebuje rozmiar 56 pewnie :) mysle do berlina sie wybiore po kombiaka i inne rzeczy...mam najblizej :D
supercow

Postprzez RAV » wtorek, 26 lutego 2013, 20:51

chusteczki nasączane to dobra sprawa, sam ich często używałem, jako że ślubna też ma skórzane kombi to na ostatnim bazarze motocyklowym kupiliśmy sobie taki specjalny "balsam" do skóry i muszę przyznać, że jest na prawdę fajny.

Tylko ostrożnie przy smarowaniu wszelkimi specyfikami kombinezonów "tam gdzie światło nie dociera" bo przy pierwszym hamowaniu poślizg jest tak duży że jajca można o zbiornik zmasakrować :P
RAV
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez BiEdRoN » wtorek, 26 lutego 2013, 21:03

moro99 napisał(a):w moto akcesoriach mozna naprawde nieze upusty wytachac
kurde chyba mam jakiś niefart :/ bo wszystko co mnie interesowało było zawsze droższe o 2-3stówki niż w innych sklepach

RAV napisał(a):ostatnim bazarze motocyklowym kupiliśmy sobie taki specjalny "balsam" do skóry i muszę przyznać, że jest na prawdę fajny.

Tylko ostrożnie przy smarowaniu wszelkimi specyfikami kombinezonów "tam gdzie światło nie dociera" bo przy pierwszym hamowaniu poślizg jest tak duży że jajca można o zbiornik zmasakrować
Rav, może to nie ten kremik użyłeś i nie do tej skóry :diabel:
Ostatnio edytowano wtorek, 26 lutego 2013, 21:03 przez BiEdRoN, łącznie edytowano 1 raz
simson s51-> gsx 600f -> gsx750f -> gsx 750f-> xciting 400i
Obrazek
BiEdRoN

Postprzez RAV » wtorek, 26 lutego 2013, 21:22

biedron napisał(a):
moro99 napisał(a):w moto akcesoriach mozna naprawde nieze upusty wytachac
kurde chyba mam jakiś niefart :/ bo wszystko co mnie interesowało było zawsze droższe o 2-3stówki niż w innych sklepach

no dokładnie, jeszcze nigdy nic ciekawego w rozsądnych pieniądzach tam nie znalazłem, zawsze to samo znajduję jednak taniej.

biedron napisał(a):
RAV napisał(a):ostatnim bazarze motocyklowym kupiliśmy sobie taki specjalny "balsam" do skóry i muszę przyznać, że jest na prawdę fajny.

Tylko ostrożnie przy smarowaniu wszelkimi specyfikami kombinezonów "tam gdzie światło nie dociera" bo przy pierwszym hamowaniu poślizg jest tak duży że jajca można o zbiornik zmasakrować
Rav, może to nie ten kremik użyłeś i nie do tej skóry :diabel:

ha ha ha ha zbereźników banda !!! :P
RAV
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez moro99 » wtorek, 26 lutego 2013, 22:04

RAV napisał(a):biedron napisał/a: moro99 napisał/a: w moto akcesoriach mozna naprawde nieze upusty wytachac kurde chyba mam jakiś niefart bo wszystko co mnie interesowało było zawsze droższe o 2-3stówki niż w innych sklepach

no dokładnie, jeszcze nigdy nic ciekawego w rozsądnych pieniądzach tam nie znalazłem, zawsze to samo znajduję jednak taniej.

No bo trzeba sie targowac. Tak samo jak przy przedluzaniu umowy z operatorem komorek. poki nie zagrozisz ze idziesz do konkurencji to nigdy nie da sie niec zrobic :)
moro99

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kaski, ubrania, ochraniacze...