tektylne spodnie z ślizgaczami

Produkty, opinie, promocje, namiary...

tektylne spodnie z ślizgaczami

Postprzez Kajor1990 » niedziela, 25 sierpnia 2013, 17:42

Witam wpadłem na genialny albo dziwny pomysł... chciałbym zamontować ślizgacze w spodniach moich tekstylnych Seca... Doczepiane na rzep w sumie malo roboty by z tym było doszyć rzep do spodni i już... teoretycznie a praktycznie pytanie na jakiej wysokości doszyć rzep i jak to się ma to materiału sam dam rady czy lepiej oddać gdzieś do zrobienia? czy ktoś już tak robił?
Kajor1990

Postprzez yoseph » wtorek, 27 sierpnia 2013, 07:38

Problem jest taki, że przez szwy będzie Ci woda ciekła, wypadałoby potem czymś je zakleić. Dwa to nie wiem jak będzie w tekstylnych spodniach, które są luźniejsze niż skóra, ze slajderami. Myślę że mogą nie zdać egzaminu
było suzuki DR 650 RSE
jest GSX750 F
yoseph

Postprzez Budzik » środa, 28 sierpnia 2013, 10:16

Ja cos takiego chce zrobic u siebie tylko czekam na rzep. Szycie odpada bo bedzie cieklo wiec chce przykleic rzep na klei polimerowy. Klej po wyschnieciu jest elastyczny a co do mocy to spoko - mozna nim przyklejac glazure:)

Jesli chodzi o wysokosc to najlepiej wg mnie wskoczyc w skory zobaczyc gdzie masz slider na nodze i w takim samym miejscu zarzucic go na tekstyl. Czyli lekko pod kolanem i lekko po zewnetrznej
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Kajor1990 » środa, 28 sierpnia 2013, 18:47

Budzik, ja zrezygnowałem z pomysłu... koledzy z forum xj mnie uświadomili że tekstylne spodnie są luźne i przy kontakcie z ziemią slider zamiast spełnić swoją role (ślizgać się) poprostu się może owinąć wkoło kolana... jak zrobisz juz swoje spodnie daj znać jak rezultaty :)
Kajor1990

Postprzez Budzik » środa, 28 sierpnia 2013, 23:52

no z tym luźne to bym nie przesadzał. Na pewno są luźniejsze od skóry, ale chyba nie aż tak aby sie obwineła nogawka wokól nogi - jeśli tak amsz to kombiak chyba masz ciut za duży, bo przy kontakcie z asfaltem będziesz miał ten sam efekt i protektory uciekna ci na 2 strone ciała, a tarł będziesz samym materiałem?

Spoko jak zrobie to dam jakąś relacje, zreszta to szybko nie bedzie, moze uda się przed zimą, ale wątpie
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Kajor1990 » czwartek, 29 sierpnia 2013, 18:07

nie no owiniecie około kolana lekko przesadziłem fakt:P ale prawidłowy ślizg czy się uzyska nie wiem. Poczekam aż zrobisz pierwszy chyba :) narazie mam wiekszy problem nie moge sprzedac motoru i nie mam jak kupic gsxf a wszyscy co niby "biora w rozliczeniu" odmawiaja :/
Kajor1990

Powrót do Kaski, ubrania, ochraniacze...