Co dzisiaj zrobiłem przy swojej maszynie?

Hulaj dusza Piekła nie ma ;)

Re: Co dzisiaj zrobiłem przy swojej maszynie?

Postprzez Ragor » niedziela, 26 maja 2024, 17:23

Też mam prostownik z oxforda pod marką Bridgestona i współpracuje normalnie z żelowym ;)
Mój aku był dobry, nawet pod koniec żywota po dobowym postoju trzymał 13.4V tak go naładowało te 16 czy tam 17V ładowania :P tylko, że trochę strach było używać aku, które spuchło :P
Ogar200 --> Simson S51 --> GS500E --> GSX600F --> GSX1250FA :D --> GSXR600 K7 :diabel:

JenJer napisał(a):Ragor zdrajca nie ma jajca :diabel:
Ragor
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez lewmichal » niedziela, 30 czerwca 2024, 21:30

Właściwie to nie u siebie, ale u Schummiego trochę podłubałem:
https://www.facebook.com/share/p/LLvuMyDnoCyYQDcH/
https://www.facebook.com/share/p/GUWvxyZuD7b1nHC9/
Serwisowanie motocykli szosowych

Crashpady do GSXF

https://www.garazcudow.pl/
lewmichal
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Schummi » środa, 28 sierpnia 2024, 07:59

Potwierdzam, maszyna chodzi elegancko, tylko szkoda że nie ma czasu jeździć
Pieszy zawsze ma pierwszeństwo!!! Ale nie zawsze przeżyje...
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez Ragor » środa, 28 sierpnia 2024, 16:24

Kupiłem kolejną S23... Poprzednia poleciała na reklamację, która raczej zostanie odrzucona... Mam nadzieję, że kolejna nie pęknie bo stracę zaufanie do nowszych opon Bridgestona ;)
Ogar200 --> Simson S51 --> GS500E --> GSX600F --> GSX1250FA :D --> GSXR600 K7 :diabel:

Ragor
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Ragor » sobota, 15 lutego 2025, 21:06

Update od sierpnia 2024 :P
- zepsułem drugą S23 :zyg: w identyczny sposób, po uwaga 1 wypadzie na Suzuki Moto Szkołę! reklamacja nie uznana, według producenta mam wybitne zdolności że psuję opony na krawędzi bieżnika niemal na tej samej wysokości po obu stronach i tylko na jednej wysokości w danej oponie (po 1 pęknięciu z prawej i lewej w każdej oponie) :read: :idontknow: jak coś to S23 NIE POLECAM!
- Kupiłem MRF 140 SM na dzień dobry montaż sliderów plus zbiorniczków, w międzyczasie wymiana filtra powietrza na akcesoryjny i poprawa prowadzenia przewodu paliwowego, żeby go nie wyrwać przy glebie, smarowanie główki ramy bo była sucha jak pieprz.... :P
- Sprzedałem GSXF :granat: :paluj: :cry: :donttouch:
- W GruSXR gruby serwis: tarcze + klocki przód i tył, serwis amortyzatora tył (Spider Suspensions), mycie i smarowanie łożysk kołyski, wymiana łożysk głowki, serwis przedniego zawiasu z wymianą sprężyn na YSS 10N, sprawdzenie luzu na zaworach (w normie), wymiana filtra paliwa, bo stary był już w opłakanym stanie, opony Pirelli Supercorsa SP V4, czekam na pływak z chin żeby móc poskładać pompę do kupy i odpalić dziada po raz pierwszy w tym roku :D
Stelaż tylny pojechał na poprawkę plus zamówiłem profilaktycznie drugi, stelaż przód pojechał na zwymiarowanie póki jest cały i względnie prosty, bo widzę że ciężko dostępny jest w używce. :eye:
- W MRF w tym miesiącu zdążyłem wyciągnąć silnik i wysłać go na inspekcję do importera, bo rzucił tryb palenia z kopa i w oleju pojawiły się grube wióry (w piątek wyruszył w podróż) ;) :moto:

Ktoś coś rzeźbi przy swoich motocyklach? :P :moto: :moto:

Ragor
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez lewmichal » poniedziałek, 17 lutego 2025, 09:27

Jak nie uznali uszkodzęń na gwarancji, to kolcuj i na lód. U nas od wczoraj można jeździć na lokalnych akwenach, a grubości lodu nadal przybywa.

A w motocyklach dłubię non stop, tylko nie w swoim.
Serwisowanie motocykli szosowych

Crashpady do GSXF

https://www.garazcudow.pl/
lewmichal
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Ragor » czwartek, 20 lutego 2025, 22:25

lewmichal napisał(a):Jak nie uznali uszkodzęń na gwarancji, to kolcuj i na lód. U nas od wczoraj można jeździć na lokalnych akwenach, a grubości lodu nadal przybywa.

Trochę się kopię z Facebookowym Bridgestone Moto (bardziej pomocni niż polski oddział swoją drogą), ponoć polski oddział ma sie ze mną kontaktować (od dwóch tygodni cisza) ;) a jak się nie odezwie znowu na insta polecą negatywne komentarze S23 pod ich postami :P

Ragor
Klubowicz
Klubowicz

Poprzednia strona

Powrót do HYDEPARK