XENONY

układ zapłonowy, światła, alarmy, kontrolki, przewody...

Postprzez zolwik » środa, 27 stycznia 2010, 16:47

firefox, No ja też tak mam tylko że u mnie zapalają się tylko pozycyjne na stałe ( też amerykaniec).
Jak zrobisz przetestujesz daj znać.
Ostatnio edytowano środa, 27 stycznia 2010, 17:01 przez zolwik, łącznie edytowano 1 raz
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez firefox » środa, 27 stycznia 2010, 16:59

No to ten za 45 bylby ekstra, tylko pytanie ile trzeba sie przy tym nameczyc aby go wsadzic :) Ja nie znam sie na elektryce :P
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez ZiGi » środa, 27 stycznia 2010, 17:02

To pytanie do DiElektryka, ale myślę że tyle co nic, bo zapewne wystarczy go wpiąć przed kostką do świateł mijania i po krzyku, no ale lepiej niech się ekspert wypowie.
Ostatnio edytowano środa, 27 stycznia 2010, 17:02 przez ZiGi, łącznie edytowano 1 raz
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez firefox » środa, 27 stycznia 2010, 17:04

DiElektryka wypowiadaj sie :p
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez DiElektryk » środa, 27 stycznia 2010, 21:37

Trzeba mieć kabelki :
+12V zasilania
masa zasilania
acc czyli +12V po stacyjce - u Ciebie Fajer to może być kabel który idzie do żarówki :)

Kabelek do żarówki przecinasz, strona instalacji jako acc do przekaźnika, a przecięty koniec od strony żarówki do wyjścia przekaźnika.

Proste jak drut, przy montażu zawsze możesz dryndnąć to łopatologie przez fona wyłożę :P
Alarmy, CB Radia, Centralne Zamki, Xenony i inne zabawki :D
KABOauto.pl
DiElektryk

Postprzez firefox » środa, 27 stycznia 2010, 22:05

Oki to mow gdzie mam robic przelew na jakie dane i kupuje, a pozniej probujemy zamontowac przez tel :)
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez DiElektryk » środa, 27 stycznia 2010, 23:40

Dane masz na stronie o tu:

Kontakt

Najlepiej zamów po prostu na stronie jak bozia przykazała :).
Ostatnio edytowano środa, 27 stycznia 2010, 23:43 przez DiElektryk, łącznie edytowano 1 raz
KABOauto.pl
DiElektryk

Postprzez Rabinger » piątek, 5 lutego 2010, 08:10

z homologacją ??
chyba nie jest ona wymagana
poziomowanie świateł i spryskiwacze są wymagane na 100%

poszukam w necie może coś gdzieś piszą na temat tej homologacji :)

[ Dodano: 05-02-10, 08:13 ]
6. Ogólnie taka przeróbka jest w naszym kraju zakazana, według kodeksu o ruchu drogowym, który mówi: Zabrania się: stosowania w pojeździe przedmiotów wyposażenia i części nieodpowiadających warunkom określonym w przepisach szczegółowych - są to właśnie instalacje xenonowe, które także oślepiając i nie posiadając spryskiwaczy oraz samopoziomowania - stwarzają duże zagrożenie. Coraz częściej docierają do nas sygnały o ukaraniu posiadacza niefabrycznych xenonów przez Policję 500 zł mandatem, zaborze dowodu rejestracyjnego, po odstawienie auta lawetą na parking policyjny.

forum xsenon

[ Dodano: 05-02-10, 08:17 ]
http://xenon-hid.info/przepisy.html

[/quote]
Rabinger

Postprzez Rychu » piątek, 5 lutego 2010, 14:57

hmm no nie ma co sie dziwic, ze chca karac bo w niektorych autach, ktore maja szklo i odblysnik zbudowany pod zwykla H1 albo H7 to po montazu xenonu tak oslepia, ze szkoda gadac.. natomiast jezeli chodzi o motocykl to zastanawiam sie czy w ogole nawet w nowoczesnych motocyklach sa xenony z samopoziomowaniem itp.? Ja po montazu nie mialem problemow a jak pojechalem na przeglad to powiedzialem, ze taki juz kupilem i co? Podbil.. Samopoziomowanie wydaje mi sie, ze raczej nie jest mozliwe w moto..
www.car4events.pl - Zapraszam !!!
Rychu

Postprzez PozytywnieZakreconyWariat » piątek, 5 lutego 2010, 15:02

Rychu, w BMW seryjnie masz xenony.Nie mają opcji samopoziomowania :)
Jak już pisałem na forum,wkurza mnie jak ktoś sobie "tuninguje"moto i zaklada ksenony do moto.Czemu wkurza?Bo nie ustawi ich tak,żeby nie oślepiał innych.
Nie daj Boże...oślepi kogoś jadącego z naprzeciwka...a on zjedzie na jego pas :/ :(

P.S
Nie porównujcie proszę ksenonów w samochodzie,z tymi "tuningowymi"do moto.
Ostatnio edytowano piątek, 5 lutego 2010, 15:03 przez PozytywnieZakreconyWariat, łącznie edytowano 1 raz
"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych ktorzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,majac przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"
PozytywnieZakreconyWariat

Postprzez Rychu » piątek, 5 lutego 2010, 16:41

Hmm ja uwazam ze zenony dobrze ustawione w moto nie szkodza nikomu a nawet wychodza na dobre poniewaz swiatlo jest bardziej wyrazne a oprocz tego moto jest wyrazniejsze na tle wszystkich innych swiatelek na drodze.
www.car4events.pl - Zapraszam !!!
Rychu

Postprzez firefox » piątek, 5 lutego 2010, 16:42

No ja tez jak latalem jajem to nikt sie do mnie nie doczepil, ale moze nie bylo okazji.
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez Cygi » poniedziałek, 22 lutego 2010, 18:41

zadziwiajace jest to ze wszystkie swiecidełka i cuda na kiju w Polsce policja sciga zajadle. A w Irlandii na przykład jezdza choinki po drogach i nikt jakos sie nie czepia. Poza tym nagminny jest taki fakt ze jadac jeden za drugim ten z tyłu nie zmienia swiateł drogowych na mijania.
"Załaduj wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj".
"Złe języki obgadują... dobre dają orgazmy.. " :D
MZ 251=>GSX600F=>GSX-R 750=> FZ8 Fazer
Cygi

Postprzez firefox » piątek, 5 marca 2010, 19:02

A co sadzicie o tym ??

LINK

W miare tanio, gwarancja, koles ma sporo komentarzy no i super slimy...
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez Cygi » sobota, 6 marca 2010, 22:13

zanim zdecyduje sie na xenony sprawdze te zarowki pseudoxenony. Porownamy, zobaczymy. Z tego co wiem to w Polsce obowiazuje posiadanie spryskiwaczy jezeli posiada sie oswietlenie xenonowe. W irlandii poki co jakos ludziska jada na NCT( rejestracje) bez spryskiwaczy na lampach normalka dopuszczane sa do ruchu (Puszka czy moto) . To jakis przekrecik albo niedopatrzenie z tym przepisem o spryskiwaczach czy co ? :D
Ostatnio edytowano sobota, 6 marca 2010, 22:15 przez Cygi, łącznie edytowano 1 raz
"Załaduj wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj".
"Złe języki obgadują... dobre dają orgazmy.. " :D
MZ 251=>GSX600F=>GSX-R 750=> FZ8 Fazer
Cygi

Postprzez wujuwawa » poniedziałek, 22 marca 2010, 21:33

Siemano! Chciałbym odswiezyc temat! Chce założyc xenony do swojej ('08) Nie jestem pewien czy u mnie jest H4 jak ktoś wie to napiszcie bo servisówki nie mam. Macie coś sprawdzonego? Ja znalazłem coś takiego:
http://www.allegro.pl/item957578039_bix ... 4_h13.html

i ciut droższe:

http://www.allegro.pl/item948563852_jap ... oznan.html

zastanawiam sie nad tym patentem od swiateł ( u mnie swiatła zapalają sie od razu po przekręceniu stacyjki) ale taki ze mnie elektryk jak z dzikej swini astrolog i boje sie ze sobie nie poradze...

[ Dodano: 23-03-10, 14:07 ]
Właśnie sie dowiedziałem ze w GSX 650 F są żarówki H7 i HB3, gdzie HB3 to pozycja, a H7 to mijania+drogowe (chyba) Mógłby mi ktoś wytłumaczyc jak zamontowac i gdzie kupic zestaw BI-Xenon? Widziałem zestawy BI-Xenon ale H4, a H7 i HB3 są pojedyńcze... o co kaman???
wujuwawa

Postprzez DiElektryk » wtorek, 23 marca 2010, 17:55

Kolego prawdopodobnie H7 to światło mijania, HB3 natomiast drogowe.

Jeśli chcesz zakupić zestaw na jedną bądź obie żarówki daj znać na pw to podam cenę :), mile zaskakującą.

Bajo.
KABOauto.pl
DiElektryk

Postprzez firefox » wtorek, 23 marca 2010, 19:35

Ja w przyszlym tygodniu bede zamawiac te z mojego linku, na super slimach cyfrowych ktore podobno nie maja generowac zadnych zaklocen, cena 220 zl ale gdyby ktos sie jeszcze znalazl to moze bedzie jakas znizka.

W jajku z tego co pamietam byl zestaw H7 i H1 a u mnie H7 i HB3
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez wujuwawa » wtorek, 23 marca 2010, 20:29

DiElektryk napisał(a):Kolego prawdopodobnie H7 to światło mijania, HB3 natomiast drogowe.

firefox napisał(a): W jajku z tego co pamietam byl zestaw H7 i H1 a u mnie H7 i HB3

kurcze, a orientujecie się może która z nich jest 2-zarnikowa, tzn. która z nich to pozycyjne??? Zazwyczaj chyba to pozycja jest oddzielnie, a mijnia są z długimi? Normalnie nie ogarniam tych żarówek :shock: Najchętniej ubrałbym całośc ale pewnie to duze koszta, ew. chciałbym zeby pozycja i mijania były w xenonie...
Ostatnio edytowano wtorek, 23 marca 2010, 20:33 przez wujuwawa, łącznie edytowano 1 raz
wujuwawa

Postprzez firefox » wtorek, 23 marca 2010, 20:37

Pozycja w xenonie ????? CHyba rzeczywiscie nie ogaraniasz tematu :)
Ostatnio edytowano wtorek, 23 marca 2010, 20:58 przez firefox, łącznie edytowano 1 raz
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ELEKTRYKA I ELEKTRONIKA