Double MONTII Exaust in Pinio's Imbryk '92

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

Double MONTII Exaust in Pinio's Imbryk '92

Postprzez pinio » piątek, 19 marca 2010, 21:08

heja
No to się pochwalę, do mojego wypasionego imbryka zakupilem dziś dwa tłumiki Montii, opinie słuszłałem bardzo dobre, polski producent (chociaż jest strona niemiecka), cena promocyjna (jak chciałem kupić w sezonie to 300-350 zeta, teraz dałem po 244 zł) na allegro, montaż samodzielny, dają opaski. Kupiłem ovala, matowy, 40 cm x2 bo mam podwójny wydech, a obecne tłumiki mnie wkurwiają.
jak zamontuję walnę foty, może nagram jakie audio.

całuję
PI
pinio

Postprzez kyrtap87 » piątek, 19 marca 2010, 23:12

pinio, podaj linka jakie kupiłes
kyrtap87

Postprzez jacus-87 » niedziela, 21 marca 2010, 14:29

podaj linka jak Patryk wcześniej wspomniał i chociaż foty pogladowe;) też się czaje na jakieś inne tłumiki;)
jacus-87

Postprzez guardian_angel » niedziela, 21 marca 2010, 18:28

FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez pinio » niedziela, 21 marca 2010, 21:21

http://www.allegro.pl/item951467983_tlu ... _cena.html

szlifowany, okrągły , 40 cm kołnierz.

Pi
pinio

Postprzez guardian_angel » poniedziałek, 22 marca 2010, 21:17

To jeszcze Pinio powiedz jak Ci z montażem poszło, coś spawałeś, przycinałeś, jakieś gruntowne przeróbki. Do jajka też będzie pasowało ?
guardian_angel

Postprzez Krzysiek1989 » wtorek, 23 marca 2010, 18:08

No własnie, tez patrzyłem za tym tłumikiem. Jak zamontujesz to napisz jak chodzi, czyjest duza róznicaz oryginałem. I czymontaznie sprawił Ci problemów
Krzysiek1989

Postprzez pinio » wtorek, 23 marca 2010, 21:40

czekam na przesyłkę, jutro mają dojechać, montaż w week.
Pi
pinio

Postprzez lukka » środa, 24 marca 2010, 14:02

Coś podejrzanie tani, daj znac jak hula i jak poszedł montaż..
lukka

Postprzez pinio » piątek, 2 kwietnia 2010, 21:04

więc tak

Mam, zamontowałem (nie do końca) dwa tłumiki Monti
Efekt ...jak bym miał min 1000 cm3, są głośne nie powiem, walą raczej środkiem i dołem, nie obyło się bez niewielkich problemów przy montażu.
1) Tłumik z lewej strony tuż przy przejściu ma odbojnik na stopkę centralną i trzeba go przespawać w inne miejsce
2) opaski uniwersalne producenta można sobie w dupę wsadzić.
Domowymi narzędziami nie uda się ich w idealny sposób wygiąć aby idealnie pasowały do tłumika. To są raczej opaski uniwersalne i trza je docinać i doginać. ja mam inny patent, pokaże go na późniejszych fotach jak dorwę jakiegoś spawacza . Chodzi o przyspawanie małego kątownika w miejscu mocowania tłumika do moto.
Sama operacja to pikuś , tarczówka, młotek, klucz 12 i 10 i do dzieła. Jednak pozostają szczegóły.
Sumując:
Jak brzmią tłumiki....kosmos...nie wiem czy nie będę potrzebował DB kilera, to się okaże bo nie latałem jeszcze , tylko przepaliłem
Montaż ...niby samemu....ale jednak coś...
Koszt dwóch sztuk ..około 500 pln , + to co dam spawaczowi ...to chyba nie dużo jak za nówki, wykonanie na bardzo dobrym poziomie, nie można się przyczepić.
Optycznie w porównaniu do starych tłumików ...zajebiste...dla mnie wypas

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mam nagrania ze starymi tłumikami, bez !!!!!!!, i z nowymi , muszę popracować nad wrzuceniem ich do you tube'a, ale z nowych tłumików jest ogień.

całuję

Pi
Ostatnio edytowano sobota, 3 kwietnia 2010, 09:26 przez pinio, łącznie edytowano 1 raz
pinio

Postprzez DiElektryk » sobota, 3 kwietnia 2010, 16:45

Piniek tylko uważaj co by Ci się krzywda nie stała, coś nisko i szeroko te tłumiki, żebyś sobie w jakim winklu krzywdy nie zrobił jak się głębiej złożysz.

Szerokości.
Ostatnio edytowano sobota, 3 kwietnia 2010, 16:46 przez DiElektryk, łącznie edytowano 1 raz
Alarmy, CB Radia, Centralne Zamki, Xenony i inne zabawki :D
KABOauto.pl
DiElektryk

Postprzez zolwik » sobota, 3 kwietnia 2010, 17:39

Robi wrażenie optycznie :shock: , zapodaj linka YT.

DiElektryk napisał(a):Piniek tylko uważaj co by Ci się krzywda nie stała, coś nisko i szeroko te tłumiki, żebyś sobie w jakim winklu krzywdy nie zrobił jak się głębiej złożysz.

Szerokości.

Załóżone są w miejscach jak seryjne.
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez Byłas600f » sobota, 3 kwietnia 2010, 17:59

Pinio czekamy na filmik, tylko nie nagraj go komórką...bo wyklnę :ufo:
Ostatnio edytowano sobota, 3 kwietnia 2010, 17:59 przez Byłas600f, łącznie edytowano 1 raz
Byłas600f

Postprzez pinio » sobota, 3 kwietnia 2010, 19:29

Spoko, cierpliwości, wszystko nagrane kamerką , muszę tylko nad kompresjo pliku popracować. Zapodam nagrania jak wszystko będzie założone (obejmy lub coś podobnego i odbojnik).

Na razie jeszcze kable HELA (przód i tył), klocki , więc mam co robić przez święta.
Ale już się nie mogę doczekać jazdy próbnej...

Pi
pinio

Postprzez Byłas600f » sobota, 3 kwietnia 2010, 19:33

A nie chciałeś kupić owalnych kominów? Zawsze mniej by odstawały?
Byłas600f

Postprzez pinio » sobota, 3 kwietnia 2010, 20:27

kwestia gustu, sam nie wiedziałem do końca i nie wiedziałem czy szlif czy w połysku.

zadecydował rzut moneto...
Nie ..nie odstają za bardzo. Wymiarami, położeniem bardzo zbliżone do fabrycznych.
P.
pinio

Postprzez Byłas600f » środa, 19 maja 2010, 09:56

pinio i co z tym filmikiem.
Chłopaki chwalą się swoimi Dominatorami w Jajkach, a my Imbrykowcy o suchej gębie :cry:
Byłas600f

Postprzez ZiGi » środa, 19 maja 2010, 10:17

No właśnie? I co z filmikiem?
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez guardian_angel » środa, 19 maja 2010, 10:50

Byłas600f, zauważyłem Łukaszu że masz jakieś ostatnio parcie na te różne tłumiki, w końcu założyłbyś u siebie coś porządnego. :mrgreen:
Ostatnio edytowano środa, 19 maja 2010, 10:51 przez guardian_angel, łącznie edytowano 1 raz
guardian_angel

Postprzez Byłas600f » czwartek, 20 maja 2010, 07:23

guardian_angel napisał(a):Byłas600f, zauważyłem Łukaszu że masz jakieś ostatnio parcie na te różne tłumiki, w końcu założyłbyś u siebie coś porządnego. :mrgreen:

Ba i pewnie że bym założył ale muszę powiedzieć że ładnie gra na seryjnych kominach, tylko czasem brakowało by troszkę tego basiku :roll:
Oferta z ztymi Montii jest nawet ciekawa, ale dobrze byłoby posłuchać na słuchawkach jak to gada na Imbryku :diabel:
Męczy mnie natomiast wątek z wybebeszeniem tłumików od TL 1000, które posiadam i można by z nich zrobić jakiś pożytek bo jak narazie to zbiera się na nich kurz :oops:
Byłas600f

Następna strona

Powrót do SILNIK