więc tak
Mam, zamontowałem (nie do końca) dwa tłumiki Monti
Efekt ...jak bym miał min 1000 cm3, są głośne nie powiem, walą raczej środkiem i dołem, nie obyło się bez niewielkich problemów przy montażu.
1) Tłumik z lewej strony tuż przy przejściu ma odbojnik na stopkę centralną i trzeba go przespawać w inne miejsce
2) opaski uniwersalne producenta można sobie w dupę wsadzić.
Domowymi narzędziami nie uda się ich w idealny sposób wygiąć aby idealnie pasowały do tłumika. To są raczej opaski uniwersalne i trza je docinać i doginać. ja mam inny patent, pokaże go na późniejszych fotach jak dorwę jakiegoś spawacza . Chodzi o przyspawanie małego kątownika w miejscu mocowania tłumika do moto.
Sama operacja to pikuś , tarczówka, młotek, klucz 12 i 10 i do dzieła. Jednak pozostają szczegóły.
Sumując:
Jak brzmią tłumiki....kosmos...nie wiem czy nie będę potrzebował DB kilera, to się okaże bo nie latałem jeszcze , tylko przepaliłem
Montaż ...niby samemu....ale jednak coś...
Koszt dwóch sztuk ..około 500 pln , + to co dam spawaczowi ...to chyba nie dużo jak za nówki, wykonanie na bardzo dobrym poziomie, nie można się przyczepić.
Optycznie w porównaniu do starych tłumików ...zajebiste...dla mnie wypas
Mam nagrania ze starymi tłumikami, bez !!!!!!!, i z nowymi , muszę popracować nad wrzuceniem ich do you tube'a, ale z nowych tłumików jest ogień.
całuję
Pi
Ostatnio edytowano sobota, 3 kwietnia 2010, 09:26 przez pinio, łącznie edytowano 1 raz