PLASTIKI / OWIEWKI / ZADUPKI

owiewki, lusterka, sety, klamki, lakier, polerki...

Postprzez adamRS » środa, 6 stycznia 2010, 18:52

A to jednak ten gościu z allegro się pomylił i jest to do przodu :) Dzięki za pomoc ;)
adamRS

Postprzez miki1406 » czwartek, 7 stycznia 2010, 08:26

No ba... wiem co mówię :D
miki1406

Postprzez ivan » czwartek, 7 stycznia 2010, 18:07

Podłączę się pod temat chociaż dotyczy czegoś innego.
Mam prośbę: może ktoś wrzucić zdjęcie spinek, które trzymają owiewki w JAJKU pod lampą.
Bo mam nieoryginalne i słabo trzymają i muszę coś innego wymyśleć. Wiem, że mogę kombinować, ale jest zima, dużo ludzi rozbiera motocykle i może ktoś byłby miły wrzucić fotkę :)
ivan

Postprzez guardian_angel » czwartek, 7 stycznia 2010, 18:20

A o jaka owiewkę ci chodzi o "nosek" taka mała centralna pod lampą ?
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez firefox » sobota, 9 stycznia 2010, 14:39

Wydaje mi sie ze chodzi mu o polaczenie owiewek bocznych pod lampa, tam sa takie czarne spinki ktore dzialaja na zasadzie kolka rozporowego. Pewnie o to mu chodzi, ale to mozesz isc do yamahy i tez Ci dadza moze nawet za darmoszke a beda pasowac jak wezmiesz na wzor. Beda troche wieksze ale sam kolek bedzie pasowac :)
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez ivan » poniedziałek, 11 stycznia 2010, 20:17

Dokładnie, chodzi mi o to co napisał fajer.
Niestety nie mam na wzór :/ Jakbym miał to bym się nie pytał :) Mam włożone zwykłe spinki samochodowe (łączące tapicerkę do blachy) i średnio trzymają. Dlatego myślałem że może ktoś ma na wierzchu i wrzuci zdjęcie, żebym wiedział czego szukać. Jak nie to metodą prób i błędów coś dobiorę, żeby trzymało.
ivan

Postprzez firefox » wtorek, 12 stycznia 2010, 11:20

Link do allegro

Ja Ci kolego nie pomoge bo juz nie mam takich spinek :P moze cos takiego bedzie okey albo czekaj az ktos Ci zerknie u siebie w moto
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez zolwik » wtorek, 12 stycznia 2010, 19:06

Ja mam tekie lecz to w gsxr.
Obrazek
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez ZiGi » środa, 13 stycznia 2010, 15:54

W Suzuki ogólnie takie są spinki i to nie ważne czy to GSXF, GSXR, DL czy Burgman.
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez ivan » czwartek, 14 stycznia 2010, 19:05

Dzięki wielkie. O to mi właśnie chodziło.
A jakby ktoś szukał wszelkiego rodzaju spinek, to polecam www.romix.pl są tam spinki głównie do aut, ale jak wiemy czego szukamy to znajdziemy i do moto :)
ivan

pekniety zaczep w owiewce

Postprzez Cygi » niedziela, 28 marca 2010, 14:25

chcialem wyeliminowac pewien problem w mojej Suzie (jajko) otoz poprzedni własciciel zapewne podczas transportu uszkodził lewe lusterko( zreszta wymienione odrazu) i uszkodził zaczep ktory znajduje sie z tej samej strony co lusterko przy szybie. Łaczy on wypełnienie zegarów z owiewka. Nie wiem jak sobie z tym poradzic załączam fotke by przedstawic jak sie rzeczy maja
Obrazek

szybke i tak wymienie bo jak widac poprzedni wlasciciel zapaprał klejem by jak najszybciej załatwic sprawe.

Obrazek
Ostatnio edytowano niedziela, 28 marca 2010, 14:27 przez Cygi, łącznie edytowano 1 raz
"Załaduj wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj".
"Złe języki obgadują... dobre dają orgazmy.. " :D
MZ 251=>GSX600F=>GSX-R 750=> FZ8 Fazer
Cygi

Postprzez pegaz » niedziela, 28 marca 2010, 18:03

Z tego co pamietam to tam wchodzi wkret. Moze wklejenie kawalka twardej gumy (takiej z jakiej sa np: krążki hokejowe) prostopadloscianu i przewirecenie go pod wkret?

Oryginalnych zaczepow raczej nie dostaniesz.
pegaz

Postprzez tommy » niedziela, 28 marca 2010, 19:01

Wystrczy przykleic taki prostokat wyciety z plastiku i normalnie zalozyc tam blaszke i srobke tak jak bylo fabrycznie(zobacz jak to wyglada na drugiej owiewce to bedziesz wiedzial o co chodzi) ale zeby to wszystko wykonac ladnie i pozadnie proponowalbym zdjac owiewke. Temat o tych blaszkach i srobkach jest na formu tam dowiesz sie gdzie je kupic. ;)
tommy

Postprzez guardian_angel » niedziela, 28 marca 2010, 19:33

Możesz jeszcze pospawać uchwyt z jakimś plastikiem. Tam wchodzi wkręt ale nie jakis metryczny tylko zwykły jak np do drewna
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez Cygi » niedziela, 28 marca 2010, 20:57

dzieki za wskazówki chłopaki. Jak sie z tym uporam dam cynk i foto :D
"Załaduj wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj".
"Złe języki obgadują... dobre dają orgazmy.. " :D
MZ 251=>GSX600F=>GSX-R 750=> FZ8 Fazer
Cygi

Postprzez TasmaN » niedziela, 28 marca 2010, 23:09

u mnie owiewka boczna wyrobiona byla. Telepalo sie non -stop... ale 2 zrzute gumy Orbit zalatwily sprawe :P

A najlepiej jak Guarian godo... daj do pospawania. Nic sie nie poodkleja i nie bedziesz mial problemu.
TasmaN

Postprzez kermit323 » poniedziałek, 26 kwietnia 2010, 14:09

nie powinieneś mnieć większych problemów z przełożeniem za dupków ja kupiłem 750 z plastikami od 600 i wszystko grało niewielkie modyfikacje ( dodatkowe otwory w ramie ) a co do wachacza to jest inny 600 ma mniejszą średnice ośki 14mm a 750 16mm wiem bo przekładałem wszystko z 750 w rame od 600 (problem z rejestracjom długa historia )
kermit323

Boczny plastik.

Postprzez Suchy » poniedziałek, 21 czerwca 2010, 23:14

A więc tak. Problem wygląda następująco: w sobote mialem moją Suzi szlifa ("Kochani drogowcy" nie raczyli posprzątać ze żwirku winkla!) przednia guma dostała uślizgu... a reszta już wiadoma, ale wracająć do tematu:

wie ktoś czy taki "bolec" łączący boczny plastik z plastikiem utrzymującym zegary itp, jest wymienny (załączam zdjęcie na którym czerwoną kropka zaznaczyłem mniej więcej gdzie to jest [od wewnętrznej strony]). Pytam bo moto chciałbym szybko ogarnąć do ładu, ale niestety nie bylo czasu na głębsze oględziny (rozkrecenia itp, z racji wyjazdu do szkoly).
Link do fotki tutaj:

http://img819.imageshack.us/i/gsx600750f.jpg/

ps. generalnie po szlifie dla bardziej zaciekawionych nic sie bardzo nie stalo, moto jest porysowane (ale do polerki spokojnie) niesą to rysy głębokie, zaczep zaginal (albo sie wypial alkbo wyrwany)... i delikatne pęknięcie na pługu oraz przy sróbce mocującej boczny plastik wyłamny plastik o średnicy 2cm... czyli nie jest najgorzej, aa no i emblemat GSXF zniszczony- ale jutro postaram sie dokupić i zamocować na weekendzie : )).

pozdro Suchy
Suchy

Postprzez TasmaN » poniedziałek, 21 czerwca 2010, 23:42

Domyslam sie ze moze chodzic o 2 rzeczy:

1. wypustka na plastiku ala zapadka trzymajaca plastiki w miare razem
2. Bolec wlasciwy - taki kolek niby rozporowy co idzie na przestrzal przez plastiki.

ad2. Tak wymienne.

ad1. Niestety to czesc plastiku, calej bocznej owiewki. Jesli tego nie ma/ jest ulamane to beda cholernie brzeczaly owiewki... Sposoby? Rozne... spawanie plastiku, doklejenie, dolutowanie podobnej wypustki....
albo... u mnie przez pewien czas role spelnial polamany patyczek po lodach przyklejony na gume do zucia :D :D Real... gdzies w trasie brzeczalo i brzeczalo i mnie juz szlag trafial... Potem guma stwardniala i patyczek odpadl :/
TasmaN

Postprzez Suchy » wtorek, 22 czerwca 2010, 00:21

chyba to bedzie ta wypustka... :P oby to bylo to : ))
A wiesz gdzie można to dokupic? ;> tak mysle ze niemusi to byc w sklepie motocyklowym czy tam salonie nie? ; >
Suchy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do NADWOZIE