Jakaś śrubka od imbryka ?

Inne sprawy nie pasujące do powyższych działów.

Jakaś śrubka od imbryka ?

Postprzez cybul » sobota, 10 kwietnia 2010, 15:44

Witam,

dziś znalazłem srubkę w pobliżu motocykla(gsxf600) może ktoś kojarzy skąd ona moze być bo nie mogę nigdzie namierzyć wolnego gwintu; ) a być moze to coś od samochodu

Obrazek

Obrazek

Srubka jest na imbus 6, i ma około 2-2,5 cm
Ostatnio edytowano piątek, 16 kwietnia 2010, 07:26 przez cybul, łącznie edytowano 1 raz
cybul

Postprzez TasmaN » sobota, 10 kwietnia 2010, 15:52

sprawdz dokladnie glowne (wieksze) sruby mocujace owiewki. Prawdopodobnie jak odchylisz dolny plug to bedziesz widzial.
TasmaN

Postprzez cybul » sobota, 10 kwietnia 2010, 16:10

Dzięki za pomoc ale niestety nie widzę nigdzie miejsca po tej srubie owiewki chyba sa prawidłowo przymocowane. Bedzie trzeba pewnie zdjąc owiewki i zajrzeć głębiej, bo niechciałbym nic zgubić ;)
cybul

Postprzez zolwik » sobota, 10 kwietnia 2010, 17:04

Z dość długim dystensem ta śruba , może byc od kosy.

Może podpowiesz co ostatnio rozkrecałeś ?
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez cybul » sobota, 10 kwietnia 2010, 17:10

Łepek ma średnice 20mm, dystans 20mm, gwint 11mm. Szczerze to nie miałem okazji jeszcze nic rozbierać.

[ Dodano: 10-04-10, 19:18 ]
Znalazła sie bestyja, okazało sie ze to od pokrywy zaworów tak wiec jak juz rozebrana to wyreguluje luz na zaworach :)

Obrazek

i pewnie trzeba wymienic uszczelkę pod tym dekielkiem ? Bo chyba za bardzo zapocony?

Obrazek

I jeszcze jedno przepraszam ze męcze, czy ten wyciek jest niepokojący ?

Obrazek
cybul

Postprzez WilQW » sobota, 10 kwietnia 2010, 19:20

Witam
jak będziesz regulował zawory możesz się dodatkowo zaopatrzyć w gumowe oringi uszczelniające wężyki doprowadzające olej do głowicy (dekla klawiatury) u mnie jeden trochę puszczał i miałem podobnie jak ty na 3 fotce ;)
pzdr
WilQW

Postprzez cybul » poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 17:59

Dzięki, skorzystam. A pozatym to może zna ktoś jakis dobry sklepna terenie warszawy, Legionowa łomianek, zebym mógł nabyć uszczelkę pod pokrywę zaworów i pod tą pokrywę z wizjerem oleju - jak ona sie w ogóle fachowo nazywa ?
cybul

Postprzez LukaszNS6 » poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 19:38

Witam
A i apropo tego pocenia sie silniczka mój również sie poci z tej samej strony :( mozna z tym spokojnie latac ?

Pozdro :mn: :mn:
LukaszNS6

Postprzez zary » wtorek, 13 kwietnia 2010, 22:04

to jest sruba od pokrywy zaworów sa 2 takie jedna od przodu druga od tylu pokrywy miejwiecej na srodku
pozdrawiam

[ Dodano: 13-04-10, 23:25 ]
fachowo to uszczelka pod pokrywe sprzegła
zary

Postprzez cybul » środa, 14 kwietnia 2010, 00:38

Dziękuję serdecznie panowie :)
cybul

Postprzez ZiGi » środa, 21 kwietnia 2010, 08:43

W każdym Larssonie powinieneś taką uszczelkę dostać.
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Powrót do INNE...