tak na oko ja zawsze ustawiam i jest dobrze, ciezko okreslic, musisz ustawic pod swoja wage, bo jak usiadziesz na moto to sie lancuch napina i jak bieg wbijesz to tez sie napnie ale luz to ok 1,5cm gora/dól chyba jakos tak
Witam wszystkich.
Mam taki mały problem mianowicie zauważyłem że coś mi stuka jak ruszam i jak zmieniam bieg myślałem że to może coś z przednią zębatką a ku mojemu zdziwieniu patrze a tylna jest odkręcona. Była dokręcana kluczem dynamometrycznym i zabezpieczone specjalnych środkiem zapobiegającym odkręcanie się. Czy w tym wypadku jest możliwość aby ona sama odkręciła się w niecałą godzinę??
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
na łbie srubu powinienes miec numerek kropka numerek i teraz uwaga:
tadam objasnone;]
ja tam zebatki to bym chyab dynamometrycznym az nie dokracal, co innego glowice czy cos, a zebatke to po prostu posmarowac koniec glintu tym specyfikiem zeby sie gwint nie odkrecal (tylko nie sparowac calego gwintu, bo potem mozesz nie odkrecic) i tak reka dokrecil mocno^^
No dla mnie to dziwne dokręcał ją wujek gdzie w samochodzie dokręcał spokojnie po 120 Nm i jeszcze ten specyfik wydaje się to nie możliwe a może jednak jak nie to jakiś sabotaż
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...