C o mogłbym powiedziec o 120/70R17+160/60R17 PIRELLI DIABLO.. moj znajomy mechanior zastosował w swoim Ducati i mowi ze oponki sa warte swojej ceny i ze jest zadowolony z zakupu.
Natomiast kiedy wspomnialem o swoich oponkach michellin pilot power 2 CT ze ciachlem na nich juz 17tys KM to zribil wilekie oczy i wyszedł z warsztatu popatrzec jak wygladaja moje opony bo nie mogł uwierzyc ze jeszcze je mam na felgach. Nie zawsze trafi sie cos takiego ze zaplaci sie duze pieniachy i bedzie to na lata...
teraz liczy sie doswiadczenie a to niestety liczy sie z kosztami. Fajnie jest jak ma sie czuja i trafi sie na wlasciwego producenta i sprzet słuzy długo i jak powinien... Ale dzis daleki wschod jest najtanszy i niestety nie zawsze produkt spełnia nasze oczekiwania pomimo zapewnien producenta...
Zyczylbym wszystkim jak najmniejszych wydatków w ukochane moto ale niestety zycie uczy ze nawet te z najwyzszej polki towary maja czasem potkniecia i wady ktore plamią dobre imie firmy ktora powinna wzbudzac zaufanie..
Mimo wszystko uwazam ze jakkolwiek bym nie chwalił- wszystko rozgrywa sie w stylu jazdy. Kto i jak jezdzi.. czy sportowo, sam czy z plecaczkiem,. na mokrym czy na suchym... i to wlasnie jest ten decydujacy czynnik ktory mowi nam potem czy te opony jakie kupilismy spelniily nasze oczekiwania.
Ja moge smialo powiedziec ze moje opony wykazały sie pomimo poczatowych obaw- bardzo dobra przyczepnoscia i wytrzymaloscia. i Nastepny zakup jaki planuje to wlasnie taki sam model