firefox napisał(a):Fajnie by bylo jakby ktos zrobil dokument instalacji alarmu w jajku wraz ze zdjeciami
firefox napisał(a):Czy cos takiego moze byc
http://allegro.pl/item644922330_alarm_z ... zoryk.html
Mozna w nim chyba zamontowa dorobiony kluczyk i fajny pilot
guardian_angel napisał(a):firefox napisał(a):Czy cos takiego moze byc
Według mnie może być, bardzo podobny do mojego i tak samo montowany, ale...
"ANTYPORWANIE-ZATRZYMANIE Z PILOTA ODJEŻDŻAJĄCEGO MOTOCYKLA"
jak z tego skorzystasz skoro pilot masz w kluczyku? Lepiej wyszukaj taki z pilotem osobno.
Ten alarm raczej nie ma płynnej regulacji czułości udarowej, przynajmniej tak nie napisali. Będzie wył nawet jak zawieje wiatr albo ktoś przejdzie obok niego.
firefox napisał(a):guardian_angel napisał(a):firefox napisał(a):Czy cos takiego moze byc
jak z tego skorzystasz skoro pilot masz w kluczyku? Lepiej wyszukaj taki z pilotem osobno.
Ten alarm raczej nie ma płynnej regulacji czułości udarowej, przynajmniej tak nie napisali. Będzie wył nawet jak zawieje wiatr albo ktoś przejdzie obok niego.
To moze mi doradzisz bo nie wiem czy dobrze mysle, szukam alarmu ktory bedzie "dobry" i bedzie mozna w piloty wsadzic grot - kluczykm. Najwyzej nie bedzie korzystac z tej funkcji.
zolwik napisał(a):firefox napisał(a):guardian_angel napisał(a):firefox napisał(a):Czy cos takiego moze byc
To moze mi doradzisz bo nie wiem czy dobrze mysle, szukam alarmu ktory bedzie "dobry" i bedzie mozna w piloty wsadzic grot - kluczykm. Najwyzej nie bedzie korzystac z tej funkcji.
Ee z tej funkci to raczej mał kto by korzystał ,ja napewno nie bo taki wystający scyzor by mnie drażnil a za tą kase to sie skusze na zakup
guardian_angel napisał(a):Twój alarm jaki wybrałeś, jest dobry z tym, że nie ma tej regulacji czułości czujnika udarowego. Zobacz mój link z początku tematu, lub wpisz nazwę tego alarmu na allegro. Są też kluczyki scyzoryki do tego alarmu.
Rozumiem że dobrze przemyślałeś swój wybór kluczyka "scyzoryka". Powiem tylko tak na mój rozsądek - moto to nie samochód ze możesz się w nim zamknąć. Funkcja gaszenia z pilota jest szalenie ważna. Wyobraź sobie że miałem taką sytuację. Zaparkowałem przed hipermarketem, na chodniczku co by było blisko wejścia. Jak wróciłem ze sklepu, zapaliłem fajeczkę, odpaliłem motorek co by się podgrzał troszkę i oddaliłem się jakieś 10 m od moto, żeby ludzi wokół nie truć. Widzę tylko jak jakić kut..as przymierza się moto i na niego wsiada. Na szczęście szybko zgasiłem pilocikiem, koleś się bardzo zdziwił i zdziwił się jeszcze bardziej jak wyjebałem go z siodła i wylądował szczęką na ścianie. A co by było gdyby pilocik był razem z kluczykiem? Chyba się domyślasz - pojedzie, wtedy już dupa blada, bo możesz mu jedynie pomachać.
Ale są gusta i guściki. Firefox, rób jak uważasz, lub uważaj co robisz![]()
pozdrawiam
DiElektryk napisał(a):Kolego sympatyczny jak nie masz pojęcia to raczej nie bierz się samemu za podpięcie immobilisera - szkoda coś spalić.
Druga sprawa to odpalanie - nasze zabawki są na gaźniku i aby odpalić trzeba przy zimnym silniku zaciągnąć ssanie, a po chwili ująć czyli i tak przy moto musisz być obecny. Gdy silnik gorący nie ma raczej potrzeby aby odpalać bo i grzać się nie musi. Istotne jest też że zawsze trzeba by zostawiać moto na luzie gdyż zakładam że alarm podpięty będzie przez przekaźnik do rozrusznika, chyba że masz zamiar bawić się w obejście czujnika klamki sprzęgła co jak wynika z twojego postu o braku znajomości elektryki będzie raczej abstrakcją nie do zrealizowania.
Życzę w każdym razie powodzenia. I daj znać kolego ile Ci ten kluczyk wytrzyma
PS. A następnym razem zapraszam do mnie na zakupy.
Powrót do ELEKTRYKA I ELEKTRONIKA
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości