Co po jajku?

Inne sprawy nie pasujące do powyższych działów.

Postprzez Cygi » sobota, 8 października 2011, 22:26

CBR 900RR wg mnie trudny nabytek bo trzeba dobrze sie wyslic zeby nie trafic na jakis dobity egzemplarz... to flagowy sprzet do stuntu wiec wiadomo... ale tez bym sie skusił :)
"Załaduj wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj".
"Złe języki obgadują... dobre dają orgazmy.. " :D
MZ 251=>GSX600F=>GSX-R 750=> FZ8 Fazer
Cygi

Postprzez TasmaN » niedziela, 9 października 2011, 03:41

kwiatek napisał(a):Ja narazie myślę nad tymi ;
VFR
CBR XX
CBR 900RR
sam już nie wiem,

Tak jak Cygi dobrze prawi, troche ciezko kupic Bladego w dobrym w miare stanie. W domysle przyjmujac ze szukasz SC28/SC33 . W miescie bedziesz plakal bo nadgarstki. W trasie w miare ok jesli trzymasz min. 150-160 kmh. Zapakowac sie nie zapakujesz. Jak wezmiesz plecaczka to... kregoslup i nadgarstki, a zawiecha jest twarda :/ Ale... motocykl IMO jest wg. mnie swietny. Zero awaryjnosci i zadnego klepania, stukania i innych gwozdzi w silniku ;) Olej co 12 kkm. Zawory co 24 kkm. Praktycznie od regulacji w zimie nic absolutnie nic mechanicznie w nim nie robilem. No... zjarala mi sie tylko kostka przewodow ale Budzik to wyleczyl. Blady ma kiepska elektryke - np. kierunkowskazy zyja u mnie wlasnym zyciem... . Prowadzenie, zakrety, hamowanie bajka - latwo i przyjemnie jak na rowerku :) Oczywiscie to tylko opinie i wrazenia po przesiadce z Jajka.
Szybko natomiast znikaja opony i naped :/ Spalanie od 6-6,5 litra do... 11 litrow :diabel:

Blady wg mnie jest dobry jesli:
- jezdzisz solo
- latasz po miescie
- robisz trasy +/- 200 km
- nie potrzebujesz pakowac ze soba namiotu, suszarki, butow, butli gazowej i wacikow ;) :D

P.S.
I Budzik robi fajne nakladki na tylne kolo do bladego ;) :) :) :P
Ostatnio edytowano niedziela, 9 października 2011, 03:48 przez TasmaN, łącznie edytowano 4 razy
TasmaN

Postprzez TasmaN » niedziela, 9 października 2011, 03:57

Cygi napisał(a):... miedzy tym czerwonym diabłem a mna stoi.... moja kobita ktora juz mi mowi NIEEEEEEEE :D

u mnie bylo tak... przed kupnem Bladego, dalem Tesowi jeszcze raz posmigac na nim (kupowalem od niego). Ja tymczasem czekalem w domu i tlumaczylem mojej zonie roznice miedzy jajkiem a cebra... ze duzej roznicy tak na prawde nie ma, tylko troszke wiecej mocy, ale lepsze prowdzenie i lepsze hamulce i ze roznicy w ogole duzej nie ma itp. itd.
Po czym wpada do domu Tes i z bananem na pysku i lekkim rozzaleniem przed sprzedaza, oznajmia: ALE TO ZAP..ALA !!! Ale to jest szatan !!! :D :D :D

Cygi :) Przy kupowaniu XJty i potem Jajka tez zrobilem numer :) Kobita Ci strzeli focha na tydzien a potem bedzie chciala zebys ja przewiozl :D
Przezyjemy :) :brawo:
TasmaN

Postprzez ivan » niedziela, 9 października 2011, 06:52

Jacek_L, A o V-Stromie nie myślałeś? Jak dla mnie dużo ładniejszy od TDM a litrowy daje radę z plecakiem i kufrem pełnym kamieni ;). Pozycja jest bardziej wyprostowana niż w jajku, no i jest także czym pocisnąć ;)

kwiatek,
VFR - nie wiem do jakiej vfr się przymierzasz, choć dużych różnic w pozycji nie ma. Jeśli chodzi o vtec-a wg mnie pozycja jest wygodniejsza niż w jajku, mocy nie brakuje. Jak dla mnie idealne połączenie turysty i sporta. Na RC46 z jajka przesiadł się Pozytywnie Zakręcony Wariat a więc pytaj jego o opinię.
CBR XX - Wielki plus to moc. Na każdym biegu idzie jak zła... Minusem jest pozycja za kierą. Jeśli jajko jest dla Ciebie niewygodne to nawet nie myśl o XX. Jest to moto do b. szybkiej turystyki (najlepiej na autostradach.
CBR 900RR - nie jeździłem tym, ale kumpel tym lata i nawet był na Krymie, a więc jakoś daje radę :) No ale chyba bardziej to sport niż turysta :)
ivan

Postprzez kwiatek » niedziela, 9 października 2011, 08:21

Ja przewaznie śmigam z plecaczkiem , czyli co ? RR odpada z tego co rozumiem ? czyli na polu bitwy zostaje XX lub VFR fi , a może ZZR 1200 ?? co??
kwiatek

Postprzez Jacek_L » niedziela, 9 października 2011, 10:39

ivan - widziałem i myślałem o nim, ale za drogi niestety... :?

Co do wyglądu TDM to powiem szczerze, że się mi nie podoba za bardzo :D
Ale czytam o bezawaryjności, o niskim spalaniu itp - to mnie przekonuje :)

O sporcie nie myślę raczej bo mnie interesuje jazda we dwoje i z co najmniej jednym kufrem w trasy do 500 km w jeden dzień - to raczej turystyk będzie lepszy.

Ale to i tak jest uwarunkowane od sprzedaży jajka - się nie sprzeda - się będzie nim dalej jeździć :) Przecież zły pojazd z niego nie jest :)
Moje jajeczko :) Nowe zdjęcia na końcu :)
Jacek_L

Postprzez kwiatek » niedziela, 9 października 2011, 12:05

Jacek_L, sprzeda się sprzeda , ja tez tak myślałem , a po 3 dniach pierwszy telefon i jajko ma nowego uzytkownika
kwiatek

Postprzez TasmaN » niedziela, 9 października 2011, 13:19

kwiatek napisał(a):Ja przewaznie śmigam z plecaczkiem , czyli co ? RR odpada z tego co rozumiem ?

bedziecie sie meczyc, naprawde :)

kwiatek napisał(a):a może ZZR 1200 ?? co??

dla mnie odpada. Przymierzalem sie, jezdzilem... te 150 czy 160 KM naprawde ladnie pogania, i pozycja wygodna. Moj mechanik zupelnie szczerze i bez podtekstow skierowal mnie na inne marki motocykli :)
Kawa ZTCW bardzo delikatna jest (silnikowo). Regulacje i serwis musza byc bardzo 'w termninie'.

Osobiscie Kawy nigdy nie kupie... kolega juz zmienial silnik we w miare nowej Kawie bo panewka. Inny odpalil po zimie Kawe i mu sie zawor powiesil :/

Celuj w Honde albo Suzi jakas :)
TasmaN

Postprzez kwiatek » niedziela, 9 października 2011, 13:26

I tak własnie zrobię , jeśli cos upoluje w miarę moim budżecie to będzie to XX lub VFR , a marzenie to hayabusa :lol:
kwiatek

Postprzez zolwik » niedziela, 9 października 2011, 17:19

kwiatek napisał(a): a marzenie to hayabusa :lol:

O ffuu , zachwile się ktoś odezwie :P

ps. co do kawy też jestem uprzedzony , z relacji innych również .
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez kwiatek » niedziela, 9 października 2011, 17:25

A ty co masz w planie?zolwik,
kwiatek

Postprzez zolwik » niedziela, 9 października 2011, 17:26

Jak pisałem wcześniej tdm850
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez Budzik » niedziela, 9 października 2011, 18:35

kwiatek, to kup hayke, przeciez to nadmuchane jajko, a konkurencja to wlsanie XX i zzr1400. taki moto do sportowej turystyki ;]
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez TasmaN » niedziela, 9 października 2011, 22:13

zolwik napisał(a):Jak pisałem wcześniej tdm850

I tez bedziesz zapitalal miedzy samochodami jak na Gixxerze w Rumii, ze Cie dojsc nie moglem ;) :D
Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 października 2011, 14:44 przez TasmaN, łącznie edytowano 2 razy
TasmaN

Postprzez zolwik » poniedziałek, 10 października 2011, 14:44

TasmaN napisał(a):
zolwik napisał(a):Jak pisałem wcześniej tdm850

I tez bedziesz zapitalal miedzy samochodami jak na Gixxerze w Rumii, ze Cie dojsc nie moglem ;) :D

Ja ,przecież ja się boje prędkości , jeszcze miedzy puchami ;)
Nie no co ty to ma wyższą zawieche to po samochodach :P
Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 października 2011, 14:47 przez zolwik, łącznie edytowano 1 raz
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez Jacek_L » piątek, 28 października 2011, 17:27

Mam takie pytanko - wiecie coś może o BMW F 650? tak około '98-'00 ?

Warto się tym zainteresować?
Jacek_L

Postprzez Byniu » niedziela, 30 października 2011, 12:14

TasmaN napisał(a):

Przesiadka z 600 na 600? :/ Szczerze... ja bym poszedl oczko wyzej :)

szczerze to się z tym zgodze ale tylko w tym przypadku bo przecież to te same silniki (gsxf 600 - bandit 600)
Z pełną odpowiedzialnością polecam F4i 120kM silnik od rr-ki 600 łączy wszystko:
wygodna pozycja i siedzisko od F4,wtrysk ciągnie praktycznie od samego dołu,ekonomika bo to jeszcze 600,jest sporo lżejszy od gsxf-a w winkle prawie sam wchodzi.
Jeździłem F-sportem 2001 r. z tym silnikiem niby ten sam motocykl ,ale inne siedzisko i wszystko się zmienia,F4 1999r. na gaźniku 110 kM niby o 10 mniej niż wtrysk ,ale bardzo odczuwalnie ,rr 600 2003r. porażka totalna,zabawka a nie motocykl
Z innej bajki to 929 rr 2001r. nie ważne na którym biegu jedziesz,zawsze rwie się na gumę,gsxr 750 2005r. podobnie jak 929 zapierdala nieziemsko,lecz łagodniej oddaje moc
Podsumowanie:)
Dlatego kocham swoją Fkę ,jest wygodna ,gdy potrzeba zapierdala tak do 200 rzecz jasna:),jest głośna i praktyczna w dłuższych trasach ,żywotny silnik z realnym spalaniem i co najważniejsze potrafi wybaczać błędy :( ,mocniejsze maszyny już nie...
No risk no fun
Byniu

Postprzez Jacek_L » sobota, 5 listopada 2011, 08:35

U mnie decyzja już zapadła :)

Kupiłem TDM 850 z ....1993 roku :D

Na razie jest na regulacjach i wszystkich wymianach także jak ją będę miał to zrobię kilka fot :)

Na pewno stan jej jest wręcz sklepowy. Przebieg oryginalny 25 tys. km :) Książka itp :)

W sumie na TDM mi starczyło kasy to jajko na razie zostaje, ale raczej do wiosny :)
Jacek_L

Postprzez zolwik » sobota, 5 listopada 2011, 08:59

Gratulacje , dobry wybór .
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez Jacek_L » wtorek, 22 listopada 2011, 21:46

No i TDM już jest u mnie :)

Na razie GSXF zostaje - bo nikt nie chce kupić :D

Także pewnie będę gonił Suzę pewnie gdzieś za 4 tysiaki :x

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano wtorek, 22 listopada 2011, 21:46 przez Jacek_L, łącznie edytowano 1 raz
Jacek_L

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do INNE...