TŁUMIK + KOLEKTORY

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

Postprzez zolwik » piątek, 7 października 2011, 19:07

grzegrzu, Tu znajdziesz podstawowe odpowiedzi !!!
Traktuj to zza pierwsze upomnienie .
Ostatnio edytowano piątek, 7 października 2011, 19:08 przez zolwik, łącznie edytowano 1 raz
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Zamiana Układu wydechowego Imbryk 600

Postprzez Bartek Tymoszuk » poniedziałek, 14 listopada 2011, 01:35

Mój układ wydechowy jest już bardzo wyeksplaatowany , na pewno kolektory są do wymiany u mnie to jedna całość więc myślę o wymianie kolektorów + wydechy

Moje pytanie :

JAKIE DOKŁADNIE UKŁADY WYDECHOWE PASUJĄ DO IMBRYKA 600 Z 93 ROKU

pytanie dotyczy i 4w2 i 4w1

jeżeli ktoś już to napisał to proszę mi to pokazać bo zgłupiałem po przeszukaniu całego forum i nic nie widzę !!!

myślę o układzie z bandita 1200 lub bandita 600 co wy na to ?
Ostatnio edytowano poniedziałek, 14 listopada 2011, 01:37 przez Bartek Tymoszuk, łącznie edytowano 1 raz
Bartek Tymoszuk

Postprzez Sokol » poniedziałek, 14 listopada 2011, 03:36

Ja mam z roku 91 tłumiki w dobrym stanie tylko ze z modelu 750, cale od kolektorów do tlumikow z tym ze środek caly pusty jest Z bandita to chyba nie podejdą nie obejdzie się bez przeróbki
Sokol

Postprzez LatajacySlon » środa, 23 listopada 2011, 11:14

Witajcie,

Kupiłem motocykl po delikatnym ślizgu, efektem czego jest delikatnie uszkodzone dolne denko puszki - tak jak na zdjęciu (aczkolwiek w realu wygląda to o niebo lepiej).

Początkowo chciałem kupić nowy wydech, jednak znajomy podpowiadał, że niektóre tłumiki mają możliwość obrócenia denka (tak aby obtarta strona była przy wahaczu).

Denko w moim gsxf jest symetryczne - może ktoś już rozbierał standardowy komin i wie jak się za to zabrać?

http://imageshack.us/photo/my-images/215/img5741r.jpg/
LatajacySlon

Postprzez zolwik » środa, 23 listopada 2011, 15:36

Z tego co miałem moto to w żadnym ori seryjnym nie mam mozliwości zamontowania w inny sposób .

Zapodaj fotę z tyłu "komina" ew tam mogą być śruby .
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez LatajacySlon » środa, 23 listopada 2011, 17:35

Z tym że mi nie chodzi o obrócenie całego tłumika, a jedynie o obrócenie dolnego denka - tylko ono jest u mnie uszkodzone.

Wklejam zdjęcie całego tłumika.
http://imageshack.us/photo/my-images/23/naforum1.jpg/
LatajacySlon

Postprzez zolwik » środa, 23 listopada 2011, 18:31

Wiem o który element tobie chodzi . Spróbuj odkręcić śruby z tyłu i zobaczysz dalej , lecz to tylko ew umożliwi tylko do montażu dBkilera .
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez tobocian » sobota, 26 listopada 2011, 12:12

Podłączam się pod pytanko kolegi!
:brawo:
tobocian

Postprzez _MavericK_ » sobota, 26 listopada 2011, 13:59

Witam , tez mam pytanie, odebrałem właśnie kolektory 4-2-1,średnica rur jest większa niż w tych co mam założone, a moje pytanie brzmi,czy mogę dołożyć rurę, z jednego z wydechów? czy trzeba dobrać specjalnie średnicę takiej rury co by wszystko ze sobą pięknie grało ? do tego nie długo zaczynam polowania na tłumik,ważne żeby nie był zbyt głośny.. co polecacie?
_MavericK_

Postprzez Sokol » niedziela, 27 listopada 2011, 00:10

Ja do jajak zakupilem dokladnie nie wiem z jakiego modelu ale pasowal podejrzewam ze z inazumy, wywalilem caly srodek i tez fajnie brzmi a orginal lezy w domu A tal brzmi:

http://www.youtube.com/watch?v=NwMdV3JS ... r_embedded
Sokol

Postprzez _MavericK_ » niedziela, 27 listopada 2011, 12:39

Brzmi elegancko :D
_MavericK_

Postprzez Milan » poniedziałek, 28 listopada 2011, 14:28

Zastanawiałem się nadmoim kominem, mam serię w dualu, więc nie ma możliwości bez spawania i ciapania bawić się z końcówkami, dało by radę go jakoś tak wybebeszyć żeby zrobić przelot i było strzelanie ogniem przy odcinie?:D
Milan

Postprzez grzegrzu » wtorek, 29 listopada 2011, 18:15

Da sie i to bardzo prosto odcinasz gorna i dolna czesc tlumika tak zeby ci zostala szeroka rura ze srodka. Bierzesz rure 50 mm dlugosci tlumika wierciss w niej duzo otworow owijasz welna mineralna( taka jak do ocieplania bo jest nie palna i wkladasz do tlumika. Przyspawujesz ja do gornej i dolnej czesci ttlumika zeby nie dzwonila. Gorna i dolna czesc spawasz do srodkowej( najlepiej gazowo bo jest najladniej) i cieszysz sie ladnie brzmiacym i nie za glosnym tlumikiem. Pozdrawiam( sory ze bez polskich znakow ale pisze z telefonu)
grzegrzu

Postprzez Milan » piątek, 2 grudnia 2011, 19:54

z obu stron trzeba ucinać, nie wystarczy z jednej strony oberżnąć? :) Jaką średnicę musi mieć rura? I jeszcze ostatnie pytanie jak watę wymieniać, bo ona się jednak w końcu przepali (doświadczenie jeszcze jak miałem skuter, również suzuki katana 8) )
aha i jeszcze jak zaglądałęm do środka to tam jak zaczyna się puszka to nie ma rury tylko takie jak by kilka rurek wychodziło z rury prowadzącej spaliny od kolektora to chyba też z tym trzeba by coś zrobić?
Ostatnio edytowano piątek, 2 grudnia 2011, 19:56 przez Milan, łącznie edytowano 1 raz
Milan

Postprzez grzegrzu » piątek, 2 grudnia 2011, 22:56

wywalasz cały środek z oryginalnego tłumika, musisz obciąć z jednej i drugiej bo ci to bd dzwonić, rura najlepiej z 50 mm (najlepiej taka jak średnica rury dolotowej)a co do waty to zostaje tylko cięcie przy wymianie ale nie powinno się to szybko spalić ;)
grzegrzu

Postprzez Milan » piątek, 2 grudnia 2011, 23:34

Ok dzięki ;) Jeszcze tylko kwestia taka, że na końcu rury dolotowej jest jakoś tak zrobione, że tam jest kilka otworów, upier..niczyć to i wywalić? :D
Milan

Postprzez grzegrzu » sobota, 3 grudnia 2011, 09:37

To juz zalezy od ciebie czy chcesz miec glosniejszy czy cichszy wydech
grzegrzu

Postprzez Milan » sobota, 3 grudnia 2011, 17:22

na pewno strzelający ogniem przy odcinie :), coś takiego mniej więcej - [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=urf1IgRRXYA[/youtube]
Milan

Postprzez ogórek » sobota, 3 grudnia 2011, 18:44

stary a co to za miernik :?:
Nie marnujcie ani chwili, kupcie SUZI róbcie whellie!
ogórek
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez pegaz » sobota, 3 grudnia 2011, 19:30

mierzy dlugosc plomienia i wielkosc huku. Potem wysyla do Internetu zebrane dane i umieszcza Twoje moto w amerykanskim rankingu.
Ostatnio edytowano sobota, 3 grudnia 2011, 19:30 przez pegaz, łącznie edytowano 1 raz
pegaz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do SILNIK