XENONY

układ zapłonowy, światła, alarmy, kontrolki, przewody...

Postprzez Pit » czwartek, 11 czerwca 2009, 09:35

Zajebiste młodzieżowe hej :brawo:
Pit

Postprzez SzajbuS » czwartek, 18 czerwca 2009, 13:35

Chlopaki chetnie bym sie skusil na xenonki...w sierpniu wracam z pracy wiec dajcie znac w lipcu czy da rade zalatwic te lampy...no i kto pomoze mi z zamontowaniem? z gory dzieki

Pozdrawiam
SzajbuS

Postprzez Nyuno » czwartek, 18 czerwca 2009, 19:44

Uderzaj do Rycha, on pomoże i w załatwieniu xenów i w montażu.
Obrazek
Nyuno

Postprzez KOSA77 » czwartek, 18 czerwca 2009, 20:07

no no Szajba to jest nas dwóch ja tysz się piszę na tak piękne światła ;) no i z tego co czytam to kolega Rychu fachową radą służy oczywista ja z mojej strony deklaruję jeszcze załącznik po montażu hehe ;)
więc jak co to dogadujmy się co do konkretnego terminu zamawiania i instalacji a raczej czekajmy na to co kolega Rychu zaproponuje Pzdr KOSA
KOSA77

Postprzez firefox » czwartek, 18 czerwca 2009, 20:25

przy zamowienie mowcie ze jestescie z forum to koles wspominal, ze opusci cene do 180 zl za komplet H1 i H7
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez SzajbuS » czwartek, 18 czerwca 2009, 22:05

NO i super...tylko tak jak mowie Kosa...ja dopiero na poczatku sierpnia...
Dzięki za info
SzajbuS

Postprzez Byniu » piątek, 19 czerwca 2009, 18:25

no ja też bym się dołączył :) xenoniki kozak zestaw czyli H1+H7 + przetwornice i wszystko do montażu tak ??? ja bym się rozliczył na zlocie jeśli by problemu nie było !?!
No risk no fun
Byniu

Postprzez KOSA77 » piątek, 19 czerwca 2009, 18:37

mi osobiście termin sierpniowy odpowiada jak najbardziej ..ale nie widzę zainteresowania najważniejszej postaci kolegi Rycha i czekam na jakieś choc najmnejsze potwierdzedzenie że sprawa montażu i pokierowania aktualna ...nie żebym jęczał że sobie nie poradze ale wole jak kto doświadczony kieruje ;) PZDR KDW KOSA 1sierpnia 1944 PAMIĘTAJCIE !!!
KOSA77

Postprzez firefox » piątek, 19 czerwca 2009, 20:01

KOSA77 napisał(a):mi osobiście termin sierpniowy odpowiada jak najbardziej ..ale nie widzę zainteresowania najważniejszej postaci kolegi Rycha i czekam na jakieś choc najmnejsze potwierdzedzenie że sprawa montażu i pokierowania aktualna ...nie żebym jęczał że sobie nie poradze ale wole jak kto doświadczony kieruje ;) PZDR KDW KOSA 1sierpnia 1944 PAMIĘTAJCIE !!!

Pozniej podam numer do Goscia ktory tym handluje, umowcie sie na forum ile osob chce zamowic i jedna osoba niech zadzwoni i powola sie na forum. Mozecie powiedzie, ze ja dzwonilem i gosciu obiecal obnizenie ceny bo sprowadzi zestawy w nizszej cenie (przyplywa kontener). Jak juz ugadacie sie i bedziecie mieli zestawy to nawet ja moge Wam pomoc, jesli Rychu nie bedzie mial czasu.
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez DiElektryk » wtorek, 7 lipca 2009, 21:57

Koledzy, co do xenonów jest tego na rynku trochę i oczywiście z różną jakością można się spotkać. Ponieważ sprzedaję takich zestawów sporo mam w tym temacie pewne pojęcie.

Jeśli ktoś długo w nocy nie jeździ i nie używa świateł drogowych instalacja drugiego żarnika wydaje mi się zbędnym wydatkiem. Niestety xenonem nie bardzo da się "mrugnąć" ze względu na czas rozgrzewania żarnika - każdy kto widział taką lampę wie, że żarnik osiąga swoją pełną wydajność po kilku - kilkunastu sekundach, a strzały zasilania w przetwornicę na dobre jej nie wyjdą.

Jeśli ktoś jest zainteresowany takim zestawem lub chciałby się czegoś dowiedzieć - śmiało pytać, to nic nie kosztuje.

Jako że w nowszych maszynkach zegarki są sterowane elektronicznie sugerowałbym również zakup przetwornic które nie generują zakłóceń ( są nieco droższe ale coś zawsze można pomyśleć :) ).
Alarmy, CB Radia, Centralne Zamki, Xenony i inne zabawki :D
KABOauto.pl
DiElektryk

Postprzez Rychu » wtorek, 14 lipca 2009, 14:37

Koledzy czy bylby ktos zainteresowany zestawem xenonow? Zbieram chetnych bo chcialbym zakupic zestaw a gdy bedziemy razem kupowac to dostaniemy jakis rabacik. Dlatego tez prosze dajcie znac czy ktos sie pisze:) Moze ktos do auta potrzebuje to tez sie zakupi. Oczywiscie pomoge przy montazu po wczesniejszym kontakcie telefonicznym;)

Pozdro 600
www.car4events.pl - Zapraszam !!!
Rychu

Postprzez zolwik » niedziela, 17 stycznia 2010, 11:31

Trochę poszukałem ,poczytałem przeczytajcie to . Jest dużo do czytania ale warto co nie co wiedzieć.
Ostatnio edytowano niedziela, 17 stycznia 2010, 11:33 przez zolwik, łącznie edytowano 1 raz
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez DiElektryk » niedziela, 17 stycznia 2010, 14:16

Szkoda tylko że nie wspomnieli na jakich reflektorach to badali, z fotek wynika, że granica światłocienia jest wyraźna. Nie wiem co ma na celu porównanie ilości światła z żarówki halogenowej z xenonową, każdy wie że zenki dają wiecej światła. Oczywiście brak porównania z oryginalnym xenonem to żenada - myślę że dopiero to mogło by coś wnieść w rozważania. Nie wiem jak inni użytkownicy dróg ale w moim odczuciu xenony czy oryginalne czy dokładane prawidłowo ustawione rażą podobnie. Układ poziomowania nie działa na dziurach więc to bajka. Co do legalności... Panowie :) ciemne szyby, głośne wydechy, diody, podświetlenia i inne cuda wianki - wszystko jest nie legalne, a jeśli coś jest to jak to mówią dajcie klienta paragraf zawsze się znajdzie :P
Alarmy, CB Radia, Centralne Zamki, Xenony i inne zabawki :D
KABOauto.pl
DiElektryk

Postprzez firefox » środa, 27 stycznia 2010, 12:28

A ja zadam pytanie z innej beczki. Mam moto w wersji amerykanskiej gdzie swiatklo zapala sie wraz z przekreceniem kluczyka. Czy jest mozliwoc zainstalowania jakiegos przekaznika czy cos takiego ktory bedzie odpalal swiatla ale z opoznieniem np 15 sekundowym ?
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez Rychu » środa, 27 stycznia 2010, 15:43

Tak jest polega to na tym, ze montujesz przekaznik który podlaczasz a on wlacza swiatla dopiero wtedy gdy prad bedzie juz normalny czyli taki jak plynie w kablach..ja czekam az przyjdzie cieplo i bede w gsie montowac..
www.car4events.pl - Zapraszam !!!
Rychu

Postprzez firefox » środa, 27 stycznia 2010, 16:07

No tak, ale to oznacza, ze jesli misie teraz zalacza to jest jakis fabryczny przekaznik, ktory musze wymontowac tak ?
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez ZiGi » środa, 27 stycznia 2010, 16:29

No w Haykach tak jest że światła świecą i już no przynajmniej w K8 i w górę.
Włączenie zapłonu uruchamia światła, no i Rychu tutaj chce jeszcze wmontować dodatkowy bajer który sprawia opóźnienie w załączaniu świateł. Ktoś już poruszał temat automatycznie włączających się świateł.
Ostatnio edytowano środa, 27 stycznia 2010, 16:30 przez ZiGi, łącznie edytowano 1 raz
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez firefox » środa, 27 stycznia 2010, 16:30

Czyli co sugerujesz, ze ja nic nie musze wymontowywac, tylko musze wcisnac ten przekaznik ktory spowolni odpalenie swiatel ?
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez ZiGi » środa, 27 stycznia 2010, 16:31

Dokładnie :D
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez ZiGi » środa, 27 stycznia 2010, 16:35

o właśnie DiElektryk o tym pisał tu -> http://gsxf.pl/viewtopic.php?p=8525#8525
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

ZiGi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ELEKTRYKA I ELEKTRONIKA