montis napisał(a):Znajomy mechanik mi np. zrobi łańcuch z pełnym rozebraniem + kupno zębatek i łańcucha i mnie to wyniesie 500 zł.
yzydor napisał(a):A czy mechanik przy wymianie łańcuszka zdejmuje głowicę ?
Bo powiem szczerze że mam do wymiany również te dwa przewody olejowe które są pomiędzy głowicą a blokiem.
Paweł napisał(a):yzydor napisał(a):Witajcie.
Podłącze się do tematu.
Proszę podrzućcie jakie mają być luzy na zaworach w GSX750F z 2003 r.
Witam .
Zawory ssące: 0.10 - 0.15 mm
Zawory wydechowe: 0.18 - 0.23 mm
Oczywiście mierzone na zimnym silniku.
Pozdrawiam
Paweł
yzydor napisał(a):Słuchajcie.
Rozebrałem pół motoru żeby dostać się do zaworów i ZONK !!!
Proszę zerknijcie na zdjęcie i powiedzcie jak mam wyregulować 16v ?
Nie ukrywam że zaskoczyło mnie to że są dwie śruby na jednym kowadełku.
Jak to wyregulować ? Gdzie mierzyć luz ?
[url=http://img218.imageshack.us/img218/7271/20090630005.th.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://img218.imageshack.us/img218/7204/20090630006.th.jpg]Obrazek[/URL]
yzydor napisał(a):No i zrobiłem
Powiem wam że jeżeli miałbym robić to jeszcze raz zajęło by mi to pewnie 1 dzień.
Mam tylko dziwne wrażenie że na wyższych obrotach jakby nie równo pracował.
wiking napisał(a):mam pytanie czy zawsze wymieniacie uszczelke pod pokrywa zaworow?
yzydor napisał(a):A powiedzcie jak można na oko i ucho stwierdzić konieczność wymiany łańcuszka rozrządu ?
ZiGi napisał(a):Eee tam jeden dzień, ja robiłem regulacje zaworów Michałowi_ts i zajęło mi to około 25 minut (mam na myśli samą regulację), oczywiście do tego trzeba doliczyć dobranie się do silnika, zdjęcie owiewek, baku, poprzeczki i pokrywy silnikaNo a potem jeszcze jeden dzien czekałem na świece irydowe co opóźniło mi oddanie Michałowi motocykla.
firefox napisał(a):Jak domyslam sie, robiles to z greedo albo on Ci pokazal co i jak, jesli tak bylo to wtedy sprawa jest prosta. Jak sie nie ma wiedzy to wszystko jest trudne, przypomnij sobie...
ZiGi napisał(a):firefox napisał(a):Jak domyslam sie, robiles to z greedo albo on Ci pokazal co i jak, jesli tak bylo to wtedy sprawa jest prosta. Jak sie nie ma wiedzy to wszystko jest trudne, przypomnij sobie...
Tak prawdę mówiąc to Greedo pomógł mi zrobić synchro gaźników, co w sumie też nie jest trudne. Resztę robiłem w sumie sam, no ale kiedyś widziałem jak Greedo komuś robił regulację w GS500 gdzie są płytki a nie śruby no ale ogólnie i tak rzeczywiście miałem łatwiej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości