Kilka problemow z gsxf 600 -02

Jeśli żaden z tematów Ci nie pomógł, zadaj pytanie TUTAJ.

Kilka problemow z gsxf 600 -02

Postprzez Pawlowski_ss » piątek, 12 października 2012, 10:33

Witam. Mam kilka problemow z motorem
1. Czasani na zimym silniku nie odpala. Przy odpalaniu slychac 1 mocne udezenie w silniku (rozrusznik???).Na poczatku myslialem ze mam slaby akumulator, naladowalem i to samo. Zeby odpalic, wlaczam 2 bieg i przepycham motor do przodu))), odpala... )
2. problem przy mocnym chamowaniu przodem slychac pukniecie gdzies z przodu, czy to moze byc rozpieprzone lozysko ?
3. Nie ruwne obroty, caly czas skocza. Czy pomoze regulacja i sinchronizacja?

Przepraszam za bledy nie jestem polakiem))) Motor kupilem w kiepskim stanie, nie odpalal, bardzo dlugo stal na ulicy.
Pawlowski_ss

Postprzez Budzik » piątek, 12 października 2012, 14:08

1. http://gsxf.pl/rules.php
2. problem z odpalaniem jest tu: http://gsxf.pl/viewtopic.php?p=49303#49303
3. 2 zobacz czy zaciski nie sa uszkodzone, czy tloczki nie zardzewialy, oraz czy klocki sa w 1 kawalku, bo mogla okładzina odpasc. rowniez prowadnice zacisku moga byc zardzewiale i krzywo lapie klocek. a jesli lozysko to tylko glowki ramy.
4. jesli obroty na cieplym silniku skacza +-250obr/min(do500) to jest wszystko w normie, jesli skacza wiecej to tzreba wyczyscic gazniki, wyregulowac, wymienic filtr powietrza oraz zrobic luzy zaworowe
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Pawlowski_ss » piątek, 12 października 2012, 15:16

Problem z odpalaniem mam troche inny.
juz pisalem ze po wcisnienciu Start jest mocne udezenie, przy tym rozrusznik nie kreci.
Pawlowski_ss

Postprzez ziomek4000 » niedziela, 14 października 2012, 13:25

Budzik napisał(a):4. jesli obroty na cieplym silniku skacza +-250obr/min(do500) to jest wszystko w normie, jesli skacza wiecej to tzreba wyczyscic gazniki, wyregulowac, wymienic filtr powietrza oraz zrobic luzy zaworowe

jeśli wszystko jest dobrze ustawione to obroty w ogóle nie powinny falować. co najwyżej małe wahania podczas pracy kierunkowskazów.
Powyższy post przedstawia pogląd użytkownika w danej chwili i nie może byś wykorzystany przeciwko niemu w innym terminie oraz w innej sprawie.
ziomek4000

Postprzez Budzik » niedziela, 14 października 2012, 15:04

ziomek4000, drgac nie powinno, ale napewno nie w naszych jajkach i imbrykach, gdzie falowanie jest ponoc w normie :)
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez ziomek4000 » niedziela, 14 października 2012, 18:09

oj to ja mam chyba uszkodzony motocykl bo u mnie żadnego falowania nie ma.
Powyższy post przedstawia pogląd użytkownika w danej chwili i nie może byś wykorzystany przeciwko niemu w innym terminie oraz w innej sprawie.
ziomek4000

Postprzez Gof » niedziela, 14 października 2012, 19:18

Pawlowski_ss napisał(a):Problem z odpalaniem mam troche inny.
juz pisalem ze po wcisnienciu Start jest mocne udezenie, przy tym rozrusznik nie kreci.

Sprawdź z innym akumulatorem czy będzie to samo.

ziomek4000 napisał(a):oj to ja mam chyba uszkodzony motocykl bo u mnie żadnego falowania nie ma.

Może ssanie ci się nie domyka - jak ja zostawię na minimalnie otwartym ssaniu to też chodzi równo :P
Gof

Postprzez unio » poniedziałek, 15 października 2012, 13:14

Falowaie w jajkach to normalka.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 15 października 2012, 13:15 przez unio, łącznie edytowano 1 raz
unio

Powrót do MECHANIKA OGÓLNA GSXF