Tłumik akcesoryjny, pomoc w wyborze

tuning, kufry bagażowe, crash-pady, naklejki, duperele...

Postprzez wasatyperez » czwartek, 7 marca 2013, 23:51

kupiłem go na stronie 4bikes.pl i po rabacie wyszedł 1260zł kompletnie się nie orientuję więc pewnie przepłaciłem :( dokładnie ten model http://4bikes.pl/tlumik-cov-suz-gsx650f ... 20825.html nie słyszałem tego na żywo ale myślę, że wszystko będzie lepsze niż to fabryczne coś. a no i 2 dni robocze przesyłka bo akurat mają na magazynie. w ogóle chciałbym jakoś podnieść mu moc tyle że póki co się spłukałem. jedyne co mi zrobili to odblokowali go w serwisie no i teraz zestroją go z tym tłumikiem. chociaż pewnie wymiana samej końcówki nic nie da... ogólnie jestem świeży w temacie, przelatałem nim tylko poprzedni sezon więc muszę trochę poczytać. a już najlepiej byłoby się z kimś mądrym spotkać i pogadać :D pozdrawiam
www.universal-sklep.com

Komputery i peryferia, AGD, RTV i wiele innych pierdół :D
wasatyperez

Postprzez TasmaN » piątek, 8 marca 2013, 00:13

To w takim razie ja mialem inny model ale prawie taki sam: xTrem Oval short.

Cena bardzo podobna (z 2009 r.) .

Z brzmienia bedziesz zadowolony :) gwarantuje :)

a co do mocy to pewnie w pudelku bedzie karteczka z wykresem krzywej na tlumiku oryginalnym i tym Ixilowskim. Ale nie sugeruj sie... sama zmiana koncowki nie podniesiesz mocy a na pewno tego nie odczujesz.
Moze subiektywne wrazenie ze jest mocniejszy bo glosno ryczy ;)

Ale banan z dzwieku jaki uslyszysz masz gwarantowany :)
TasmaN

Postprzez Budzik » piątek, 8 marca 2013, 07:29

Stroic go nie musisz bo masz wtrysk i zajmie się tym sonda lambda
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Mały » piątek, 8 marca 2013, 09:28

wasatyperez napisał(a):Właśnie zakupiłem w tego IXil'a we wtorek ma być :D mam nadzieję, że będzie ok :ufo:

A Ty niedobry!! a myślałem, że będę pierwszy :P. Też wczoraj kupiłem w http://www.motoakcesoria.com/ tylko w tej wersji z nierdzewki: http://motofreak.pl/ixil-gsxf-0811-sove ... -3657.html

Relację z efektem doznań dzwiękowych zdam po zamontowaniu.
Ostatnio edytowano piątek, 8 marca 2013, 09:42 przez Mały, łącznie edytowano 1 raz
Mały

Postprzez ch3st3r3k » piątek, 8 marca 2013, 11:16

dobrze ze jestescie obaj blisko bo z checia poslucham tych wydechów i wtedy pewnie zbiore sie w sobie zeby odlozyc na takie cudo:)
ch3st3r3k

Postprzez Corter » piątek, 8 marca 2013, 11:54

jedyne co mi zrobili to odblokowali go w serwisie

Pozwól kolego Wasatyperez że zapytam, co ci odblokowali w tym serwisie, gdzie i za ile?
Ostatnio edytowano piątek, 8 marca 2013, 11:55 przez Corter, łącznie edytowano 1 raz
Corter

Postprzez Budzik » piątek, 8 marca 2013, 12:01

Corter, widocznie mial zablokowana wersje z ograniczona moca
Budzik

Postprzez Mały » piątek, 8 marca 2013, 12:07

ch3st3r3k napisał(a):dobrze ze jestescie obaj blisko bo z checia poslucham tych wydechów i wtedy pewnie zbiore sie w sobie zeby odlozyc na takie cudo:)

nie ma problemu....nawet może się okazać, że będę miał taki do sprzedania jak efekt nie będzi taki jakiego oczekuję...
Mały

Postprzez Corter » piątek, 8 marca 2013, 15:26

Budzik napisał(a):Corter, widocznie mial zablokowana wersje z ograniczona moca

No wlasnie niekoniecznie. Jest taka teoria propagowana przez jeden z serwisow Suzuki, ze te normalne GsxFy , mimo 86KM, tez sa zdlawione. Mozna zdjac blokade i zrobic lepszy moment obrotowy i przyrost mocy. Zastanawiam sie, czy kolega nie skorzystal z takiej opcji.
Corter

Postprzez wasatyperez » piątek, 8 marca 2013, 21:04

no to Mały jak się pogoda zrobi to musimy się ustawić :D z tym strojeniem to rzeczywiście już jestem mądrzejszy i już wiem że nie trzeba i cieszę się że sam będę mógł go wymienić a nie zlecać to w serwisie ale dzięki za podpowiedź. Co do tej ,,blokady,, to przy pierwszym przeglądzie pojechałem do Jaskłowskiego na Prymasa 1000-lecia. w trakcie przeglądu zadzwonił do mnie kierownik serwisu (jak się przedstawił) i powiedział, że poza oficjalnym rachunkiem, za 300zł zdejmie mi blokadę fabryczną, coś mówił że przepustnice się otwierają tylko 60% itd... nie chcę wprowadzać w błąd bo nie pamiętam dokładnie. zgodziłem się i przyznam że różnica była odczuwalna. Jestem jednak niezadowolony z tego serwisu chociażby dlatego, że policzyli mi sporo drożej niż było napisane na stronie i ,,upieprzyli,, mi cały motocykl smarem a jako poważna firma powinni go wręcz wypolerować po przeglądzie zanim oddadzą klientowi... przynajmniej ja bym tak zrobił :/ nie chcę nikogo oskarżać albo niczego sugerować. w każdym razie teraz robię przegląd przy 6000km i oddałem moto do Suzuki Piaseczno za poleceniem kolegi. Póki co jestem bardzo mile zaskoczony samą rozmową i ofertą nie wspominając że zabrali mi go dzisiaj gratis spod domu. Poza tym będzie wypucowany i gotowy do jazdy a w razie czego może stać u nich ile chcę. dla mnie bomba póki co ale zobaczymy. zmęczyłem się, pozdrawiam :mrgreen:
www.universal-sklep.com

wasatyperez

Postprzez moro99 » piątek, 8 marca 2013, 21:26

wasatyperez, z tymi blokadami to mnie zainteresowaliscie :)
Spytam sie swojego mechanika (pracowal w suzuki piaseczno) zobaczymy co on powie

[ Dodano: 08-03-13, 21:32 ]
http://motocykle-lodz.pl/topic/779-blok ... 50-f-2009/

Zgodnie z tymi informacjami to ja bloady nie mam :P

wiem ze niektorzy nie uwieza ale jechalem szybciej niz 170 km/h (chwilke ale jednak ;P)
moro99

Postprzez Gof » piątek, 8 marca 2013, 21:38

Na centralnej stopce? :P
Gof

Postprzez wasatyperez » piątek, 8 marca 2013, 21:40

hmmm to chyba nie było dokładnie to bo ja pamiętam, że (i teraz mnie zlinczujecie) mimo wiedzy, że na dotarciu to przed pierwszym 1000km sprawdziłem tak na chwilkę prędkość max i było około 238 km/h i po tym cudownym odblokowaniu prędkość max się nie zmieniła za to reakcja na gaz, wkręcanie w obroty i przyspieszenie było zdecydowanie odczuwalne.
www.universal-sklep.com

wasatyperez

Postprzez Budzik » piątek, 8 marca 2013, 21:52

wasatyperez, to sprawdzenie v-maxa na dotarciu to cie nie zlinczuje, bo jak raz na chwiel to nic zlego nie zrobisz. ale raczej jakos w te 238 srednio moge uwierzyc.

jezeli zrobili ci ze manetka na maxa to jest przepustnica 100% a nie 60% to reakcja bedzie duzo lepsza
Budzik

Postprzez Corter » piątek, 8 marca 2013, 22:06

Haaaaaaa, wiedzialem, wiedzialem
:P
Dlaczego zapytalem o blokade? Juz tlumacze.
Pojechalem do Jasklowskiego na przeglad i zaproponowano mi to samo. Za jedyne 300zl moglem zdjac owa tajemnicza blokade, ktora posiada kazde moto i po niej miala sie rzeczywiscie przepustnica otwierac powyzej 60%, ktore jest w standardzie. Zainteresowany tematem zapytalem co bedzie jak nie poczuje roznicy w mocy, a jedynie w kieszeni. Maestro powiedzial, ze z pewnoscia poczuje, a w razie czego mi to zablokuja. Zgodzilem sie.
Przecial mi jakis kabelek z wiazki pod siedzeniem, podlaczyl do lapa i cos sprawdzil. Pojechal na jazde testowa i oznajmil, ze skrzydel dostal i teraz jest potwor. Pojechalem ja i nie poczulem nic. Kompletnie nic. Okazal nieskrywane zdziwienie. Poprosilem o zalozenie magicznej blokady ponownie, bo bez sensu skoro nic sie nie wydarzylo. Pan sie podrapal po glowie, machnal reka i powiedzial zebym sobie jezdzil, nic nie bedzie zmienial teraz i kiedys najwyzej mi zalozy ponownie. Jezdze juz od paru tysi km, nie czuje ogromnej nieokielznanej mocy, a grosza nie dalem za scieme. Pytalem w Piasecznie w serwisie o to cudo, ale oni nie potwierdzaja ze tak mozna cos zdzialac. W necie szukalem i nic do tej pory nie znalazlem na ten temat.
Jest jakis power commander, ale to co innego.
Tak wiec jak zaplaciles za to, moze warto hamownie zaliczyc? :D
Corter

Postprzez moro99 » piątek, 8 marca 2013, 22:13

Corter, z opisu w necie wychodzi ze przecieli ci kabel 24 lub 25 - musze sprawdzic w manualu za co odpowiadaja te piny :)
moro99

Postprzez wasatyperez » piątek, 8 marca 2013, 22:16

Budzik więcej niż 238km/h nie udało mi się osiągnąć. robiłem to na S8 miałem mejsce i czas na rozpędzenie ale więcej nie chciał iść... może to wiatr może moja waga 105kg albo nie wiem co.. zastanawiam się tylko czy to mało czy dużo? jestem jeszcze troszkę zielony w temacie motocyklowym i będę to podkreślał ale nigdy nie ściemniam. Jeśli chodzi o tą różnicę to nie były to emocje albo że ktoś mi powiedział że będzie lepiej i podświadomie w to uwierzyłem tylko przyznaję że naprawdę było czuć. nie była to spektakularna zmiana ale zdecydowanie czułem o wiele lepszą reakcję i lepsze przyspieszenie w całym zakresie obrotów..

[ Dodano: 08-03-13, 22:22 ]
Dodam, że mówili coś na temat komputera i właśnie przecinania kabli ale nie chce tworzyć opowieści wyssanych z palca bo po prostu nie pamiętam, to było rok temu ja byłem totalnym laikiem i chciałem tylko wreszcie wsiąść na świeżo zakupiony motocykl i oddać się przyjemnościom z jazdy ... no i być może zostałem naciągnięty. W razie czego mam chyba zapisany numer do tego gościa, bo proponował mi jeszcze tłumik two brothers po bardzo atrakcyjnej cenie.. 8)
www.universal-sklep.com

wasatyperez

Postprzez Budzik » piątek, 8 marca 2013, 22:23

750 jedzie ok 245km/h (sprawdzone)- ma 98KM
600 leci ok 215-220 i ma 86km
650 ma moc porownywalna z 600 87km i ma jechac prawie tyle co 750 ja rozumiem ze nowszy ze wtrysk, ale jak przejedizesz sie 600 a ptem 750 to czuc roznice i to spora
Budzik

Postprzez Corter » piątek, 8 marca 2013, 22:25

U mnie v max 227km/h, ale prosta sie skonczyla, wiec moze by cos wycisnal.

Co do ceny za usluge ile skasowali? 300, czy inaczej?
Corter

Postprzez moro99 » piątek, 8 marca 2013, 22:32

wasatyperez, zobacz w wolnech chwili pod siedzeniem czy nie masz przecietego jakiegos kabla wychodzacego z ECU.
Przepraszam pomylka
pin 24 i 25 maja oznaczenie - "minus" wiec nie wiem za co odpowiadaja :P
Ostatnio edytowano piątek, 8 marca 2013, 22:42 przez moro99, łącznie edytowano 2 razy
moro99

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AKCESORIA I DODATKI