Prośba o oceny Suzuki GSX F

Linki, uwagi, spostrzeżenia, porady

Postprzez Abek » wtorek, 25 czerwca 2013, 19:55

Luka_S, nim zaczniesz zawracać komuś uwagę może najpierw przeczytaj regulamin i się przywitaj...
Abek

yyyyy.....

Postprzez Luka_S » środa, 26 czerwca 2013, 14:13

Abek... ale co się pultasz? nie kumam... napisałem cześć wszystkim.... jak będę miał moto suzuki to się przywitam oficjalnie bo będzie miał sens mój byt na tym forum... a teraz to jestem Ziomem który Śmiga na Hundzie.... a w planach jest gieesa ....

także twój wpis uważam za nie uzasadniony... chyba że zły dzień wpływa na chęć konfrontacji z kimkolwiek ;)

LwG.

[ Dodano: 26-06-13, 21:05 ]
Cześć, żeby nie było że się nie witam.

Dziś byłem w dwóch miejscach...
niestety w pierwszym typ przygrał w chu... i postawił mnie przed faktem dokonanym że dziś jednak nie pokaże mi moto... a byliśmy na miejscu pod bramą... i przed wyjazdęm ustalaliśmy spotkanie... no cóż... natomiast w drugim miejscu...

http://otomoto.pl/suzuki-gsx-gsx-f-750-M3650924.html

Jak na moje krzywe oko :
przebieg jak w ofercie , wyposażenie również, napęd rzeczywiście wymieniony gumki również w bdb stanie. ogólnie sprzęt niby ok. odpalił bez problemu (nie czułem aby był silnik był ciepły) żadnych niepokojących odgłosów...jak na moje ucho... na obroty wchodzi bez problemu i czysto przy odkręcaniu równomiernym manetki. Lakier wydaje się być oryginalny... choć naklejki "suzuki" na baku i czaszy ...hm... takie jak by naklejane z zestawu ABCDEFGH.... Wypukłe... nie wiem czy tak ma być czy było kombinowane... lagi proste, nie ciekną jedynie przy wciśnięciu przedniego hebla i dociskaniu góra dół słychać stukanie...(łożysko główki ramy??) tarcze przód delikatne luzy (lewa bardziej) czacha uszkodzona z prawej strony przy kloszu swiatel przednich , klosz również przytarty, poza tym prawa owiewka przy baku około 1 cm nie dochodzi do baku. Zawias tył nie dobija :) sprawdzone z plecaczkiem;) delikatne otarcie prawy dekiel (parkingówka) , dość ładne i nie wiele zużyte podnóżki. Jedynie co mnie zaciekawiło a tym samym zaniepokoiło to rama za silnikiem przy podnóżkach ... jak na ten rocznik... i zerowe zabezpieczenie... jest w rewelacyjnym stanie.. pług jest w takim samym stanie czyli idealnym. Jeżdżone nie było... ponieważ warunki nie za ciekawe a położyć w kałuży sprzętu nie chciałem;)

mnie przekonuje moto na 70% ...
Luka_S

Postprzez Cygi » środa, 26 czerwca 2013, 23:52

Luka_S, Abek jak najbardziej miał racje. Chociaz zapomnial powiedziec ze chodziło o miejsce zwane przywitalnia gdzie kazdy mowi pare zdan o sobie.
Widzisz gdyby tak wszyscy wpadali jak po "ogien" to watpie zeby te forum jakkolwiek moglo istniec i sluzyc pomoca. Dlatego mamy tutaj w zwyczaju uszanowac osoby ktore dbaja o te forum i dziela sie wiadomosciami ,wiedza oraz pasja z innymi.
Mowisz ze posiadasz Honde- nie zmienia to faktu ze jestes motocyklista tak jak my. Wiec milo by bylo jakbys odwiedzil temat zwiazany z przywitaniem sie.
Mam nadzieje ze nie bedziemy sie gniewac i fochac :D bo przeciez Forum jest po to by zrzeszac i pomagac
Tak wiec jak to w III Rzeszy mowili "Porzadek musi byc" LWG
Ostatnio edytowano środa, 26 czerwca 2013, 23:58 przez Cygi, łącznie edytowano 1 raz
"Załaduj wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj".
"Złe języki obgadują... dobre dają orgazmy.. " :D
MZ 251=>GSX600F=>GSX-R 750=> FZ8 Fazer
Cygi

Postprzez Luka_S » czwartek, 27 czerwca 2013, 14:33

I teraz będziemy roztrząsać wątek braku wpisu.. w zakładce "cześć wszystkim".. yh... dziwne podejscie... ale ok... ponieważ powyżej opisałem jeden sprzęt do sprzedaży.... czyli poświęciłem swój czas aby wpisać się jak kolwiek w to forum a nie jak Darek... wklejałem linki i pytałem nic w zamian nie dawać...
Luka_S

Postprzez Cygi » czwartek, 27 czerwca 2013, 22:55

nie bedziemy :D
Cygi

Kolejne dwie sztuki....

Postprzez Luka_S » czwartek, 27 czerwca 2013, 23:19

;) Odwiedzając tychy nie sądziłem że tak mocno będę podekscytowany... a dokładniej wkur....@#$%!!@#... co za typ... zaczynając od pordzewiałego łańcucha poprzez łataną prawą stronę pługa na śrubie w pompie hamulca i tekście własciciela "przecież to się tutaj nalewa płyn hamulcowy...a zresztą niech Pan to zachowa dla siebie" kończąc... dzień pełen niespodzianek.

Pierwsza miejscówka.
http://tablica.pl/oferta/suzuki-gsx-f-7 ... 0ddd4e241f

Starszy Pan....
na początku wszystko zapowiadało się nieźle, Pan się przywitał kulturalnie miła rozmowa... ale gdy usłyszał 220km/h i stwierdził że to duuuużo... zaczęły się schody...

Moto teoretycznie w dobrym stanie,
Drobne luzy na tarczach
śrubka pompy hamulca przy manetce uszkodzona (widać że było kręcone) poza tym cała pompa przy dekielku dziwnie obsmarowana... hm... coś było robione.

pług po prawej stronie na dole łatany

odstęp 1cm prawiej owiewki od baku (to samo co w pierwszym moto...czyli ten typ chyba tak ma)

dekle delikatnie ryśnięte (parkingówka)

w rogu przy prawym tylnym podnóżku delikatna rdza i pęknięcie

Napęd w połowie , + pordzewiałe ogniwa na łańcuchu (właściciel nie dbał o to) Aku padnięte... trzeba było reanimować prostownikiem...

dziwnie reagował moto na manetkę gazu... może dlatego że zostałem przy 6 tyś obrotów przyhamowany do dalszego odkręcenia przez właściciela...

Po prawej stronie śruba boczna pod owiewką uszkodzona (jak by ktoś próbował ją odkręcić lub dokręcić przy pomocy młotka i przecinaka)

Jeżdżone nie było... bo nie wiem czy była by nawet taka opcja.

Cena... bez zmian. i te pewne mankamenty nie wpływają na nią;)
Sprzedawca ...dla wytrwałych;) moto chyba dobre ale trudny gość ;)

Kolejna miejscówka
http://tablica.pl/oferta/suzuki-gsx-f-7 ... 373a47734f
Zawiercie / Poręba

to ten sam właściciel...

hm... cóż tu dużo mówić... hebel...
za 3000zł zastanawiałbym się czy go brać.
Lewa boczna owiewka zmatowiona (malowana)
Prawa Boczna owiewka stopiona na wysokości gaźników
kanapa rozerwana przy baku na środku
lewy set uszkodzony pokrzywiony do wymiany bo śruby odstają
napęd w połowie
przednie tarcze ... luzy jak w starym manie na kierownicy
lewy dekiel malowany i zeszlifowany do tego stopnia że z napisu Suzuki zostało "uzu"
Opony w dobrym stanie
prawka rączką przy półce skrzywiona i pordzewiała

Nie wiem jak pali bo silnik był rozgrzany gdy przyjechaliśmy...
wywalone łożysko główki ramy że ho ho
Na obroty wchodziła skokowo przy delikatnym i równomiernym odkręcaniu

Nie jeżdżone... nie było sensu.

Jutro kolejna wizyta w kolejnym miejscu;)
Mam nadzieję że się przydadzą komukolwiek te informacje.
Luka_S

Postprzez Cygi » piątek, 28 czerwca 2013, 00:04

No coz.. ciezko złowic dobry moto w takim roczniku... Moje było 1999 (600) i wymagało duzo czasu i pieniachow zeby wygladało w miare przyzwoicie w mojej ocenie. Mam nadzieje ze nowy wlasciciel tez sie tak zajmie jak ja. No ale jak widac nie wszyscy dbaja oto co maja.. :D
Dobra robota Luka_S :D Opinie o tych moto jak najbardziej sie przydadza innym w poszukiwaniu dobrego sprzetu. Beda wiedziec gdzie zagladac co zobaczyc itd.

PS a to moto z Zawiercia mowisz ze za 3 tysiaki ale z Nią czy bez Niej :D zarcik oczywiscie :D
Cygi

Postprzez Darek... » piątek, 28 czerwca 2013, 06:20

Luka_S masz rację z tym że powinienem opisywać co jest nie tak z poszczególnymi linkami ale niestety z powodu braku czasu tak nie robiłem...
Postaram się na przyszłość poprawić a tak wogóle to owocnych poszukiwań :) , ja w końcu trafiłem na egzemplarz niedaleko mnie no i w dodatku od motocyklisty

Też się na poczatku napaliłem na ten w Bojszowej, handlarz jak byłem to mówił że świece do wymiany oraz zauważyłem że stopka centralna spawana, niestety nie chce zejść z ceny za bardzo...
Darek...

hm.... to mnie zmartwiłeś

Postprzez Luka_S » piątek, 28 czerwca 2013, 12:26

ooo widzisz.... a ja stopki nie zauważyłem że spawana....mnie bardziej nie pasował lakier za silnikiem na ramie... za świeży...

dziś znowu kolejny dzień poszukiwań... ponownie kęty a potem sucha beskidzka... może do szczepanka się przejadę choć to kawałek drogi wtedy będzie... także kolejny dzień i kolejne 300km w poszukiwaniu moto;)

[ Dodano: 28-06-13, 13:30 ]
Cygi:) nawet z nią to za dużo;) po prostu ruina...
Luka_S

Re: hm.... to mnie zmartwiłeś

Postprzez wiktor3966 » piątek, 28 czerwca 2013, 12:35

Luka_S napisał(a):[ Dodano: 28-06-13, 13:30 ]
Cygi:) nawet z nią to za dużo;) po prostu ruina...

ale sprzęt czy ona ?:D:D
wiktor3966

Postprzez Darek... » piątek, 28 czerwca 2013, 12:44

Do Szczepanka się nie wybieraj ja byłem.
Koleś miał moto u mechanika, robił klocki tak wcześniej mówił a na miejscu wyszło że nie działąją kierunki coś z kablami a w dodatku moto zaniedbane, porysowane no i błotnik przedni klejony ogólnie mało zadbany egzemplarz ja ze swojej strony odradzam

[ Dodano: 28-06-13, 13:49 ]
Najbardziej z tych wszystkich jakie obejrzałem oprócz tego co kupiłem to w miarę był ten z Bojszowej tylko cena trochę za duża choc swojego w podobnej cenie kupiłem no cóż ale czego się nie robi zeby miec swój upragniony motocykl :mrgreen:
Darek...

:D

Postprzez Luka_S » piątek, 28 czerwca 2013, 22:56

Zadatek zostawiony:) Moja ci ona;) dziś miała być odebrana ale niestety... szpital przytrzymał na szczęście nic poważnego także jutro 12:00 :D załadowana na pakę i jedzie do nowego domku;) ... co z tego wyjdzie... się zobaczy;)

ps.
Jesli ktoś jedzie zobaczyć ten model :

http://tablica.pl/oferta/suzuki-gsx-750 ... 373a47734f

hm... prawie... bym ją wziął... lakier oryginalny... moto widać że ma taki przebieg ... wszędzie porysowany i podrapany... z prawej bak wbity od manetki , prawa rączka lekko zgięta przy półce... na pewno nie za tą cenę... silnik... dymi... bierze mocno olej nawet przy zalanej świeżej benzynie.... moto warte może 4000zł.
Luka_S

im dalej w las....

Postprzez Luka_S » niedziela, 30 czerwca 2013, 12:21

Przywieziona ... jednak z zastrzeniami... hm...
Luka_S

Poprzednia strona

Powrót do Oceniamy sprzęty z ALLEGRO, OTOMOTO