zalewa 2 cylindry

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

zalewa 2 cylindry

Postprzez lokuss » piątek, 18 lipca 2014, 19:41

Koledzy mam poważny problem, motor jak jest ciepły po dłuższym postoju ciężko zapala bo okazało się że 2 prawe cylindry zalewa, najlepsze jest to że jak już odpali to nie chodzi na wszystkie cylindry prawdopodobnie te 2 zalane nie chodzą i po czasie wskakuje u działa normalnie, trzymie obroty, jeździ normalnie, nie gaśnie. Jak go wyłącze i poczekam chwile to znowu to samo 2 cylinbdry zalane. 2 razy czyściłem gaźnik, membrany wszystkie wyglądają dobrze, pływaków nie dotykałem bo wcześnie j wszystko działało, oglądałem też kranik podciśnieniowy ale działa dobrze. Nie wiem co to może być? Jak jeszcze sprawdzić gaźniki?
Może ktoś mi coś podpowie?

pozdro
lokuss

Postprzez KR-Ociec » piątek, 18 lipca 2014, 20:05

lokuss, zdecydowanie obstawiałbym gaźniki - niestety :(
Poszukaj problemu właśnie w pływakach i zaworku odcinającym - i gdzieś tam są (bo osobiście nie rozbierałem ale czytałem, czytałem .... :P :) ) oringi, które luuubią robić takie niespodzianki => zalukaj do działu:
- http://gsxf.pl/viewtopic.php?t=991 (na pewno to tu jest opisane ! ) i:
- http://gsxf.pl/viewtopic.php?t=5972
.......
Sprawdź raz jeszcze.
Powodzenia.
Sens życia jest prosty : albo jest CZARNY albo BIAŁY ! - nic pośrodku !!!
--------------------------------------------
(KR-Ociec tel.: 509-867-657 )
Mój "imbrol" : http://polskajazda.pl/Motocykle/Suzuki/GSX-750F/131974
KR-Ociec

Postprzez lokuss » piątek, 18 lipca 2014, 23:04

sprawdziłem zaworki iglicowe i wszystkie wyglądają idealnie, poczyściłem wszystko jeszcze raz i jutro zobacze czy dalej zalewa jak tak to nie wiem.
lokuss

Postprzez Miksol » sobota, 19 lipca 2014, 10:18

Tutaj widzimy koszyk pływaka i pływak.
Obrazek
Obrazek

Jest on wciśnięty w gniazda na 2 oringach

Jeden uszczelnia drogę między wlotem paliwa, a zaworkiem iglicowym. Jego uszkodzenie, powoduje niekontrolowany wpływ paliwa i przelanie gaźnika. Jako, że odpowietrzniki gaźników połączone są parami, przelanie jednego zalewa drugi. Efekt 2 garki stoją...

Drugi oring uszczelnia kanał ssania paliwa do układu ssania :diabel:

Dodatkowo skontroluj poziomy paliwa

Obrazek
Ostatnio edytowano sobota, 19 lipca 2014, 10:20 przez Miksol, łącznie edytowano 1 raz
GSX750F - sprzedany. Nadszedl czas Hondy Transalp...
Miksol

Postprzez lokuss » poniedziałek, 21 lipca 2014, 09:06

dzięki za porady, po wyczyszczeniu gaźników, zaworków iglicowych problem rozwiązany. Jak narazie wszystko ładnie śmiga i już nie zalewa. Może gdzieś się jakiś syf dostał i zaworek iglicowy nie zamykał dopływu paliwa.
lokuss

Postprzez ziomek4000 » poniedziałek, 21 lipca 2014, 14:14

Jeśli problem by się jeszcze powtarzał warto zrobić czyszczenie zbiornika, przewodów paliwowych i zobaczyć w jakim stanie jest filtr paliwa na kraniku.
Powyższy post przedstawia pogląd użytkownika w danej chwili i nie może byś wykorzystany przeciwko niemu w innym terminie oraz w innej sprawie.
ziomek4000

Powrót do SILNIK