odciecie zapłonu

układ zapłonowy, światła, alarmy, kontrolki, przewody...

odciecie zapłonu

Postprzez wolsiu » niedziela, 6 września 2015, 16:55

witam na poczatku napisze ze szukałem mojego problemu ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi i pisze tu tak wiec. pacjent to suzuki gsx 600f z 98 r i dzieje sie to od pewnego czasu mianowicie odcina mi zapłon i przerywa a nawet gasnie przy predkosciach około 150 160 km/h motocykl zachowuje sie tak jak by własnie odcinał zaplon ale to chyba nie to bo potrafi takze gasnąc podczas tak szybkiej jazdy a kiedy sie jedzie wolniej wszystko jest ok pali za pierwszym zimny czy ciepły nie ma problemu jak myslicie mogą to byc swiece albo przewody? moze ktos mial podobny problem i podrzuci jakąs diagnoze pozdrawiam
wolsiu

Re: odciecie zapłonu

Postprzez ogórek » niedziela, 6 września 2015, 18:36

pierwsze co sprawdz filtr paliwa , temat był już poruszany na forum.
Nie marnujcie ani chwili, kupcie SUZI róbcie whellie!
ogórek
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Ragor » niedziela, 6 września 2015, 18:39

Nie zdejmowałeś ostatnio baku? Ja tak miałem gdy przy montażu zagiął mi się przewód paliwowy
Ogar200 --> Simson S51 --> GS500E --> GSX600F --> GSX1250FA :D --> GSXR600 K7 :diabel:

JenJer napisał(a):Ragor zdrajca nie ma jajca :diabel:
Ragor
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez wolsiu » niedziela, 6 września 2015, 19:14

nie znalazłem odpowiedzi konkretnej na mój problem a szukalem, własnie chodzi o to ze nic nie grzebałem przy nim dodam ze kedy go kupiłem to swieciłaa sie n czyli bieg jałowy nawet potczas jazdy na kazdym biegu po jakims czasie to ustąpiło i sie nie pali tnz pali sie ale normalnie na luzie myslicie czy ma to związek z tym a i dodam ze kiedys podczas przegazówki zapalaly mi sie swiatła chociaz nie były włączone
zwarcie czy co
wolsiu

Postprzez wolsiu » niedziela, 6 września 2015, 19:19

ogórek napisał(a):pierwsze co sprawdz filtr paliwa , temat był już poruszany na forum.

filtr paliwa?nie pomyslałem o tym,ale to by rozłączalo zaplon ? dodam zee jak jade około 160km/h i dodam gazu to tak jak by odcina była a czasem zgasnie na 3 s podczas jazdy zegary opadną i zapala znowu
wolsiu

Postprzez requiem5 » niedziela, 6 września 2015, 20:06

tak filtr paliwa, tak jak ogórek napisał, temat był już kilka razy poruszany.
Wymień filtr paliwa na większy od jakiejś 750np albo kup w ASO dedykowany i problem zniknie.
Brak paliwa (nie nadąża podawać przy dłuższej jeździe przy większych prędkościach) = gaśnie silnik. W trakcie jazdy zapala Ci ponownie bo jedziesz z dużą prędkością i z popychu samoczynnie się odpala bo jest na biegu. Jak zgaśnie to wciśnij klamkę sprzęgła i nie odpali.
GSX650F 2008r.
requiem5
Moderatorzy
Moderatorzy

Postprzez Tymon » niedziela, 6 września 2015, 21:29

Jeśli zegary opadają do zera to problem z zasilaniem. Problem ze stacyjką, któraś kostka nie łączy bo zaśniedziała.
Tymon
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez wolsiu » poniedziałek, 7 września 2015, 14:16

ok sprawdze kable i filterek ale dopiero w sobote ,nie zamykac jeszcze dam znac
wolsiu

Powrót do ELEKTRYKA I ELEKTRONIKA