stawianie na koło jajka

Prowadzenie, składanie w zakręty, jazda w grupie, hamowanie...

Postprzez Krechagsx » wtorek, 4 stycznia 2011, 21:04

Stawianie na koło może kolegę z forum przerosło :)

A co do tematu to ja osobiście raz próbowałem i wcale nie daje mi to jakiejś ogromnej frajdy z tego że przejadę kawałek na gumie :P jak dla mnie motocykl ma dwa koła żeby na nich jeździć a po za tym jak już bym miał próbować to walałbym sobie jakieś enduro kupić bo powiem szczerze że szkoda by mi było mojego ukochanego motoru...

Ogólnie lecenie na gumie może i jest fajne no bo w końcu można dowieść "Kim ja to nie jestem" ale szczerze GSX'y nie są do tego stworzone a po za tym samo lądowanie przodu po prostu strasznie cierpi... Takie jest moje zdanie :) Pozdrawiam . :mrgreen:
Krechagsx

Postprzez blacha » środa, 5 stycznia 2011, 17:43

Krechagsx napisał(a):Stawianie na koło może kolegę z forum przerosło :)

Ogólnie lecenie na gumie może i jest fajne no bo w końcu można dowieść "Kim ja to nie jestem" ale szczerze GSX'y nie są do tego stworzone a po za tym samo lądowanie przodu po prostu strasznie cierpi... Takie jest moje zdanie :) Pozdrawiam . :mrgreen:

Waż słowa, co niektórym z nas sprawia to przyjemność, i nie robią tego po to, by pokazać "kim jeastem". Czasem po prostu brakuje nam adrenalinki.
blacha

Postprzez Krechagsx » środa, 5 stycznia 2011, 18:20

no tak ale jeżeli brakuje komuś adrenaliny to nie potrzebnie kupuje się gsxf'a bo to mija się z celem :)
Krechagsx

Postprzez blacha » środa, 5 stycznia 2011, 18:24

Tak Krechagsx, ale my wiemy po co nam jajca :diabel: , a temat jest jak i czy to możliwe, a nie po co.
blacha

Postprzez Krechagsx » środa, 5 stycznia 2011, 18:51

heh Powiedzmy, że ok... Mój błąd :P no to wracając do tematu i nie robiąc OFF TOPA... No to sądzę, że tak jest to możliwe widziałem nie jeden filmik i zresztą sam raz próbowałem... Nie da się może przejechać wielkich odległości ale kawałek się da... :) Ja przejechałem około 5 może 8 metrów i opadłem ;P . Najpierw próbowałem z gazu ale podniosło się troszkę i od razu na dół. W końcu spróbowałem ze sprzęgła i wyszło jak wyżej...
Krechagsx

Postprzez zolwik » środa, 5 stycznia 2011, 20:07

Krechagsx napisał(a): Nie da się może przejechać wielkich odległości ale kawałek się da... :) Ja przejechałem około 5 może 8 metrów i opadłem ...

Głupoty opowiadasz postawisz na gume wyczujesz równowagę ,balansujesz ciałem i lecisz .
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez ivan » środa, 5 stycznia 2011, 20:28

To ja wszystkim przypominam że temat jest o stawianiu na koło JAJKA. A więc jakieś przechwalanki o stawianiu imbryka nic nie wnoszą. Bo imbryka rzeczywiście można postawić, a jajko dużo trudniej. A o postawieniu jajka z gazu to już można dzieciom na dobranoc opowiadać ;)
ivan

Postprzez Krechagsx » środa, 5 stycznia 2011, 20:29

No ale wiesz to już jest wyższa szkoła jazdy utrzymać równowagę :) Tak jak już pisałem żeby poczuć adrenalinke od strony tylnej gumy wolałbym kupić jakieś enduro :) Bo bym się zapłakał gdybym rozwalił moją piękność :) pozdro :P
Krechagsx

Postprzez Maniekk » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 20:57

Krecha z jedynki czy z dwójki dajesz? Bo ja nawet ze sprzęgła nie umiem postawić na jedynce robię drifty a na dwójce nie zdążyłem sprawdzić bo sie sezon zakończył (śnieg). Prosze o pomoc. Chodzi o imbryka

Pozdrawiam!
Maniekk

Postprzez Krechagsx » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 21:22

Ja jak próbowałem to najpierw pojeździłem żeby opony się rozgrzały a potem jeden i sprzęgło tak gdzieś do 8-9 tys poszczałem i góra...

Oczywiscie nie z miejsca... tak gdzies 30/40 km/h
Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 stycznia 2011, 21:27 przez Krechagsx, łącznie edytowano 1 raz
Krechagsx

Postprzez MAT92 » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 22:14

na moim powiem tak trzeba trochę się turlać i mieć okolo 4-6 morze 7 tyskow żeby nei slizglo kolo a reszta to jest wyczucie motora postawa w jakej stawiasz to podstawa naj lepiej miec jak naj bardziej wyprostowane rece ale to sa moje spostrzeżenia jak jeżdżę pozdrawiam....
MAT92

Postprzez brodaty_rider » wtorek, 11 stycznia 2011, 08:44

Mi sam wczoraj na gume szedł z manetki jak złapał trochę suchego asfaltu ;-) ale jak mokry to tylko mielił ;/
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez GilotynaHTB » środa, 12 stycznia 2011, 18:38

co się nie da :P
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6-qNoyhP8eA[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cZArfvW8BXk&feature=related[/youtube]
GilotynaHTB

Postprzez ivan » środa, 12 stycznia 2011, 20:34

GilotynaHTB, ten pierwszy filmik już był tutaj i wg mnie ma większą zębatkę bo na serii to nie ma ch.. żeby tak z miejsca pion łapać.
Ten drugi filmik możliwy, a więc pełen szacun dla gościa. Tylko chyba jazda dłuższa na gumie jednak nie wchodzi w grę bo troszkę brakuje mocy do złapania pionu. Ale tak czy inaczej respect :)
ivan

Postprzez Jacek_L » sobota, 16 kwietnia 2011, 10:46

Moje jajeczko :) Nowe zdjęcia na końcu :)
Jacek_L

Postprzez brodaty_rider » niedziela, 17 kwietnia 2011, 09:01

Jajeczko mozna spokojnie z 2 postawić :D
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez alox » czwartek, 28 kwietnia 2011, 20:55

Witam,
da się jajko na gumę postawić, choć nie jest to łatwe, na seryjnych gratach.Postaram się komórką film nagrać.
alox

Postprzez cookieman » piątek, 29 kwietnia 2011, 07:16

ja mam 600 bez owiewek i zeby na gume postawic musze sie sporo naszarpac gaz do 5-6 tysi odpuszczam gaz opór i szarpie dosyc mocno
cookieman

Postprzez brodaty_rider » piątek, 29 kwietnia 2011, 08:35

Ja mam imbryka jade na pełnej kur... wciskam na chwile sprzęgło puszczam i ogień :D :D
brodaty_rider

Postprzez Budzik » piątek, 29 kwietnia 2011, 17:16

brodaty_rider napisał(a):pełnej kur..
tzn jakei obroty?
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technika jazdy