stawianie na koło jajka

Prowadzenie, składanie w zakręty, jazda w grupie, hamowanie...

Postprzez TasmaN » środa, 9 czerwca 2010, 21:11

No ja widzialem Niunkowe jajko na gumie ostatnio... da sie wysoko podniesc... ale to ze sprzegla bylo... z gazu jak piszesz ivabi, tez sie da...
TasmaN

Postprzez Budzik » środa, 9 czerwca 2010, 21:14

ja probowalem ale sie boje, szkoda mi moto,ale z gazu da sie posatwic imbryka na pewno bo jak mi sie za 1 razem kolo udalo oderwc na jaksies 10-15cm to mysle ze jest to realne.

ale to dla imbryka, nei dla jajka
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez 82przemek » środa, 9 czerwca 2010, 21:27

tez nie wiem po co jajko stawiac na gume jak sie chce cos takiego robic to lepiej kupic jest sporta jest lzejszy wiec bez problemu sie go postawi moim zdaniem jajo nie jest to tego stworzony zeby stawiac na gume tylko do szybciutkiej turystyki ale to jest tylko moje skromne zdanie
82przemek

Postprzez guardian_angel » czwartek, 10 czerwca 2010, 07:28

A mi się ostatnio udało postawić na koło z gazu, ale z plecaczkiem :)
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez zolwik » czwartek, 10 czerwca 2010, 12:10

guardian_angel napisał(a):A mi się ostatnio udało postawić na koło z gazu, ale z plecaczkiem :)

Ta a jak wróciłeś na dwa koła to już bez plecaczka :P
Ostatnio edytowano czwartek, 10 czerwca 2010, 12:11 przez zolwik, łącznie edytowano 1 raz
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez Nyuno » czwartek, 10 czerwca 2010, 12:28

Co prawda to prawda - jak ktoś z tyłu siedzi, a dodatkowo jak trzyma się rączki za siedzeniem, to ładnie moto się unosi z gazu :)
Obrazek
Nyuno

Postprzez firefox » czwartek, 10 czerwca 2010, 12:40

A tak w ogole to oco chodzi z gazu czy ze sprzegla :D
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez iavbi » czwartek, 10 czerwca 2010, 14:54

firefox napisał(a):A tak w ogole to oco chodzi z gazu czy ze sprzegla :D

ze sprzegła: rozkręcasz silnik do odpowiednich obrotów i gwałtownie wciskasz i puszczasz sprzęgło, dodajesz gaz i w góre....

z gazu: rozkręcasz silnik do odpowiednich obrotów, gwałtownie zamykasz i odkręcasz manetkę gazu,

w jajku trzeba jeszcze podnieść swój tyłek i wbić amortyzator (jednocześnie ujmując gaz) i szarpnąć do góry (odkręcając ile sie da ;d)

[ Dodano: 10-06-10, 15:56 ]
Nyuno napisał(a):Co prawda to prawda - jak ktoś z tyłu siedzi, a dodatkowo jak trzyma się rączki za siedzeniem, to ładnie moto się unosi z gazu :)

taaaa ja kiedyś tylko jechałem za pasażera trzymając się tej rączki.... po kilku kilometrach miałem już tak zmęczone ręce, że jeszcze jedno przyspieszenie i bym chyba spadł....
iavbi

Postprzez zolwik » czwartek, 10 czerwca 2010, 15:31

Jak chcecie stawiać na gumę to sobie tylnią zębatę wymięcie na większą i będzie łatwiej :lol:

firefox, hayki nie postawisz :P

Natawiać na gumę to trzeba wprawy , ale łagodnie zejść na koła to jeszcze większa sztuka. :shock:
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez firefox » czwartek, 10 czerwca 2010, 16:42

zolwik napisał(a):firefox, hayki nie postawisz :P

Podobno hayka sama idzie, ale nie probowalem :P
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez iavbi » czwartek, 10 czerwca 2010, 18:32

zolwik, " hayki nie postawisz :P"

no nie wiem, coś koło 200KM i nie pójdzie na koło???

w takich mocnych motocyklach samo gwałtowne dodanie gazu podobno stawia... ale nie miałem przyjemności mieć <180KM między nogami ;/
Ostatnio edytowano czwartek, 10 czerwca 2010, 18:33 przez iavbi, łącznie edytowano 1 raz
iavbi

Postprzez zolwik » czwartek, 10 czerwca 2010, 18:41

Chodziło mi że FF nie postawi :lol:

Też miałem okazje litrowego gixxsa przytulić coś miał ok180kucy przy 200km/h sam chciał na gumę :shock:
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez iavbi » czwartek, 10 czerwca 2010, 18:45

zolwik napisał(a):Chodziło mi że FF nie postawi :lol:

Też miałem okazje litrowego gixxsa przytulić coś miał ok180kucy przy 200km/h sam chciał na gumę :shock:

coś pięknego :lol:
iavbi

Postprzez Raczek » wtorek, 6 lipca 2010, 18:11

Co do jajka podejrzewam ze troszke treningu i da rade stawiac za kazdym razem z gazu na 1 biegu :) Ja mam imbryka i idzie az milo tylko oponka musiala byc wymieniona bo na starej mielil do 3 biegu ;/ Teraz bede chcial zmienic zebatke z tylu o 3 wieksza zeby z 2 biegu bez sprzegla szlo :)
Raczek

Postprzez Budzik » wtorek, 6 lipca 2010, 18:39

no ja probowalem osatnio tak z ciekawosci, ale cos nie szlo. raczek jak stawiasz z gazu imbryka?
Budzik

Postprzez kyrtap87 » wtorek, 6 lipca 2010, 19:07

Budzik, idzie moje jajo tez szło ,a jak wymieniłem tarcze to o niebo lepiej lepiej sie buja
kyrtap87

Postprzez Raczek » wtorek, 6 lipca 2010, 19:27

Budzik napisał(a):no ja probowalem osatnio tak z ciekawosci, ale cos nie szlo. raczek jak stawiasz z gazu imbryka?

Z gazu -> jade sobie na jedyneczce :D I trzymam jakies 5-6 tys obrotow... Potem na sekunde zamykam manete i odkrecam do oporu ciagnac za kierownice i idzie :shot: :mrgreen: oponka musi byc dobrej jakosci inaczej bedzie mielil :/ Oczywiscie mozna siedzac na siedzeniu ale wtedy nie widze co jest przedemna i ciezej rownowaga ciala manewrowac... Ja wole stanac przy odkrecaniu manety ... lepiej ciagnie moto szybciej i lepiej rownowage sie trzyma :D Ciezko zlapac imbryczkiem taki pion zeby jechac nie na mocy tylko rownowadze ale po treningu da rade :)

tu jest fajny filmik .. gosc ma 600
--> http://www.youtube.com/watch?v=IMXDYSo68gI
Raczek

Postprzez zolwik » wtorek, 6 lipca 2010, 19:49

Raczek napisał(a):
Z gazu -> jade sobie na jedyneczce :D I trzymam jakies 5-6 tys obrotow... Potem na sekunde zamykam manete i odkrecam do oporu ciagnac za kierownice i idzie :shot: :mrgreen: oponka musi byc dobrej jakosci inaczej bedzie mielil :/ Oczywiscie mozna siedzac na siedzeniu ale wtedy nie widze co jest przedemna i ciezej rownowaga ciala manewrowac... Ja wole stanac przy odkrecaniu manety ... lepiej ciagnie moto szybciej i lepiej rownowage sie trzyma :D Ciezko zlapac imbryczkiem taki pion zeby jechac nie na mocy tylko rownowadze ale po treningu da rade :)

Piszesz zamykasz manetkę i odkręcasz , chodzi oto iż zamknięcie to inaczej odkręcenie .
Po za tym musisz poćwiczyć jeśli chcesz robić długie gumy inaczej przy tym zajedziesz skrzynkę i piec piłując.
Co prawda nie jajko czy czajnik ale piękna długaaaa gumaa. :P
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ef2LGtQBIi0[/youtube]
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez Raczek » wtorek, 6 lipca 2010, 20:21

zolwik napisał(a):
Raczek napisał(a):

Piszesz zamykasz manetkę i odkręcasz , chodzi oto iż zamknięcie to inaczej odkręcenie .
Po za tym musisz poćwiczyć jeśli chcesz robić długie gumy inaczej przy tym zajedziesz skrzynkę i piec piłując..

Moze zle sie wyrazilem ale w moich stronach zamykanie manety to wlasnie odpuszczanie gazu :P A pion do wyuczenia i juz daje rade na stojaka jechac wiecej niz mozna sama moca silnika ;] Ale narazie staram sie wyczuc moto tak zeby instynktownie stawiac moto bez "myslenia" :lol: W tamtym roku juz szlo mi naprawde fajnie ale zaliczylem szlifa i w tym roku mialem mala blokade :/ Czekam tylko na porzadna pogode i smigam cwiczyc :) No jeszcze kwestia zebatki tyl zeby moto sie tak nie meczylo :mrgreen:
Raczek

Postprzez Budzik » wtorek, 6 lipca 2010, 21:44

zolwik to nie jajo ani imbryk to gixer.
Budzik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technika jazdy