Pozdrawianie innych uczestników ruchu

Prowadzenie, składanie w zakręty, jazda w grupie, hamowanie...

Postprzez BiEdRoN » piątek, 10 lipca 2009, 00:36

kiedyś były karty motorowerowe (nawet chyba gdzieś mam taką na pamiątkę) i jakoś nikt nie narzekał, wiec po co to znosili :roll:
simson s51-> gsx 600f -> gsx750f -> gsx 750f-> xciting 400i
Obrazek
BiEdRoN

Postprzez firefox » piątek, 10 lipca 2009, 06:54

No ja moge podac kolejny z wczorajszego dnia na rondzie wiatraczna w Warszawie, gosciu nie wiem ze 13 lat mial i zapierdalal bzyczkiem srodkowym pasem, a ze chcial zmienic pas na prawy nie majac lusterek, kolega ktory siedzial za nim mu pomogl. Pasazer sie odwrocil i mowil kiedy moze skrecic, kierowca nawet glowy nie skrecil, nawet na ciut. Dodam, ze pasazer mial moze 11 lat :) (wiek oceniam po wzroscie i posturze)
Ostatnio edytowano piątek, 10 lipca 2009, 06:54 przez firefox, łącznie edytowano 1 raz
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez socko » piątek, 10 lipca 2009, 07:30

W mojego kumpla na TransAlpie wjechał z boku skuterzysta (wymusił pierwszeństwo). Transalp zwalił się na nogę kumpla, a ten od pół roku chodzi na rehabilitację, do tej pory stopa nie jest w pełni sprawna. A żeby było jeszcze fajniej, to skuterzysta jechał z trzema kumplami i gdy przyjechały misiaczki, to oczywiście wyszło na to, że wina była mojego kumpla... ale on był sam, nikt nie mógł potwierdzić jego wersji zdarzeń.

Z drugiej strony inny kumpel po paru latach jeżdżenia zwykłym moto, jakiś czas temu przesiadł się na duży skuter (jakąś 400tę) - podobno dużo wygodniej, a też całkiem szybko. Mnie to nie przekonuje, ale to jego wybór :)
socko

Postprzez unio » piątek, 10 lipca 2009, 11:52

A ja zawsze pozdrawiam "naszych" motocyklistów lub "bidoniarzy" czyt. tych co mają kupę chromu i pierwsi rękę wystawią. U nas kiedyś harlejowcy zadarli z kolesiem z CBR-ki i niektórzy mają afront do bidonów. Skuterowcom nie macham, ale oni też już wiedzą że ich sprzęt to niższa półka i co najwyżej popatrzą z podziwem.
unio

Postprzez zolwik » piątek, 10 lipca 2009, 12:27

A Miśków nie na moto też pozdrawiacie? Ja jeszcze nie pozdrawiałem ,bo niewiem jak by to odebrali ;)
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez Djobeł » piątek, 10 lipca 2009, 20:32

A ja macham wszystkim bez znaczenia czy to harus, enduro, sport czy cuś innego. Jak widze, ze motórzysta to pozdrawiam go słynnym aryjskim gestem. Olewam tylko skutery, bo nie wiadomo czy to "swój" chop czy jakiś emerytowany radio maryja wraca z ryb i wszystko ma w dupie.
Rock temu rozpierdzielił mnie jeden pacjencik na 600RR. Na trasie: Szklarska Poręba - Harrachov-o, jakiś Czech na winklu, w pełnym złożeniu na kolanie puścił kierownice i wyciągnął całe ramie niczym żołnierz wehrmachtu pozdrawiając nas! Bardzo zabawnie to wyglądało, koleś mógł się przecież wypierdolić a mimo to łape wyciągnął, także i nasi czescy bracia jak widać są klimatyczni:)

Pozdr
Djobeł

Postprzez KOSA77 » sobota, 18 lipca 2009, 18:51

apropos policji (oczywista pozdrawiam każdego motorzystę bez względu czy to klasyk endurak czy plastik ) w zeszły piątek leciałem wisłostradką jak zwykle swoim tempem ;) asz tu przede mną w tunelu dwóch misiaków na beemkach lecą około 60 dojechałem do nich pozdrowiłem i wyprzedziłem ale bez przesady podbiłem tak do 80 jeden się za mną zabrał i za mostem poniatowskiego mnie bach na przystanek bez świateł po prostu ręką pokazał cobym zjechał co też grzecznie uczyniłem w tym czasie jego kumpel zatrzymał inny moto pierwsze co usłyszałem od tego człowieka to sory ale prikaz odgórny żeby sprawdzac czy ludzie papiery w pożo mają obejżał prawko dowód nawet ubezpieczenia nie sprawdził podziękował i pojechał :) jeszcze nigdy też nie zdażyło mi się coby policjant na moto nie odmachał w końcu duża częśc z nich i prywatnie jezdzi tylko taką niewdzięczną robote mają ;)
KOSA77

Postprzez kyrtap87 » niedziela, 19 lipca 2009, 09:26

A co wy na to ja pomykałem na jajku a w teraz na skuterze za 2 tys z media ex nie jestem łykiem co nie zna sie na przepisach //czasem nawet zjeżdżam z drogi na pobocze ze przepuscic np jadącego z tyłu tira ,jeżdżę nim na ryby :-) a moje pyt brzmi czy mnie tez nie pozdr jak sie będziemy widzieć
kyrtap87

Postprzez kosa1022 » niedziela, 19 lipca 2009, 11:19

Pewnie że nie ;) a skąd my mamy wiedzieć że na jajku też latasz? Ale zawsze możesz na kasku napisać "MAM GSXF-a" :mrgreen: :lol:
kosa1022

Postprzez Byniu » niedziela, 19 lipca 2009, 12:19

ja staram się wszystkim Bajkierom no ale zauważyłem ze od typu moto dużo zależy :/
No risk no fun
Byniu

Postprzez zolwik » niedziela, 19 lipca 2009, 14:40

kosa1022 napisał(a):Pewnie że nie ;) a skąd my mamy wiedzieć że na jajku też latasz? Ale zawsze możesz na kasku napisać "MAM GSXF-a" :mrgreen: :lol:

Spapugują inni pierdziuchach i co wtedy?
zolwik

Postprzez miki1406 » niedziela, 19 lipca 2009, 22:31

Ostatnio mijałem dwie ekipy...

Pierwsza "er łan", "er siks" i "dzikser srad" wszyscy ubranipod kolor moto... Macham każdemu z osobna. Nie odmachał nikt

Druga "gienek" GPZ i GS500 wszysy jak jeden mąż ręka na bok...

Różni są ludzie... Ale ci "wypasieni" zazwyczaj są tacy sami :fuck2:
miki1406

Postprzez Nyuno » poniedziałek, 20 lipca 2009, 02:43

To jak już będziemy mieli te nasze wymarzone hayabaya, to zmienimy opinię o tych "wypasionych" :D
Obrazek
Nyuno

Postprzez miki1406 » poniedziałek, 20 lipca 2009, 07:19

Nie zapomniałem, że "wypasiony" kupuje "er łana" jako pierwszy moto...
Stare trupy na początek uczą pokory i klimatu :D
miki1406

Postprzez Nyuno » poniedziałek, 20 lipca 2009, 21:12

Jak to TasmaN raz ładnie ujął: banda dresów na supersportach...
Obrazek
Nyuno

Postprzez pegaz » poniedziałek, 27 lipca 2009, 21:17

Rzadko spotykam sie ze motocyklistami ktorzy nie odpowiadaja na pozdrowienie na trasie. W miescie czasami sam nie pozdrawiam/odzdrawiam reka jak nie mam mozliwosci. Natomiast staram sie kiwnac glowa.

Ostatnio koles mnie wyprzedzil na jakim streecie i pozdrowil mnie ... prawa noga. Smieszne to wygladalo, ale jak widac moza to robic w bardzo roznisty sposob.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 27 lipca 2009, 21:19 przez pegaz, łącznie edytowano 2 razy
pegaz

Postprzez tes » czwartek, 1 października 2009, 14:10

Fire.. Ten podpis "tes, może polatamy..." to już masz chyba ze 4 miesiące i nic z tege nie wyszło. A teraz to możesz sie mi nawet pochwalić!!!

A wiecie dlaczego nie machają rączką lanserzy spod mcdonalda czy kolumny zygmunta bo myślą że 600tki to skutery, a kto na takich jeździ jest biedakiem.
Ostatnio edytowano czwartek, 1 października 2009, 14:15 przez tes, łącznie edytowano 2 razy
tes

Postprzez zolwik » czwartek, 1 października 2009, 14:56

tes napisał(a):Fire.. Ten podpis "tes, może polatamy..." to już masz chyba ze 4 miesiące i nic z tege nie wyszło. A teraz to możesz sie mi nawet pochwalić!!!

A wiecie dlaczego nie machają rączką lanserzy spod mcdonalda czy kolumny zygmunta bo myślą że 600tki to skutery, a kto na takich jeździ jest biedakiem.

FF to z każdym chce latać :P

Zauważyłem to kwestia kultury i uniesienia sie co nie kturych jak mają 1L< ,ale uważam że każdy kiedyś uczył się na 250-600cm .Ostatnio się zdziwiłem jak wyskoczyłem na moim nowym sprzecie to nawet armatura macha :shock:
A jak machają to czemu nie nie bede "warzywem" ;)
zolwik

Postprzez ZiGi » czwartek, 1 października 2009, 15:37

Firefox ma taką małą zabawkę wstawioną w podpis która wyświetla login każdego z nas po słowie "Siema"

Także ja widzę "Siema ZiGi, dawno Cie nie widzialem, moze razem polatamy :) ?"
A każdy z Was swój login zamiast ZiGi
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez TasmaN » czwartek, 1 października 2009, 15:39

zolwik napisał(a):

FF to z każdym chce latać :P

nikt z nim nie jezdzi to lazi po forum i szuka chetnych :mrgreen: :P
TasmaN

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technika jazdy