TROLEY DO MANEWROWANIA MOTO

tuning, kufry bagażowe, crash-pady, naklejki, duperele...

TROLEY DO MANEWROWANIA MOTO

Postprzez guardian_angel » czwartek, 18 czerwca 2009, 12:39

Witam.
Z racji tego, że motocykl trzymam w garażu razem z samochodem i innymi gratami, to mam mało miejsca do manewrowania motocyklem w garażu. Pewnie wielu z was ma ten sam problem co ja. Żeby się wszystko zmieściło na tej niewielkiej lecz cennej powierzchni, moto muszę stawiać prawym bokiem do przeciwległej ściany od bramy, czyli przed maską samochodu. Wcale to nie jest takie łatwe jak wiadomo motocykle nie mają powalającego łuku skrętu. Aby ułatwić sobie tą czynność chcę zainwestować w takie cudo:

http://www.technika-motocyklowa.pl/wozek-moto-detail-motocykli-podstawka-centralna-p-409.html

I tu mam pytanie do kolegów, czy ktoś z was ma taki wózek lub coś podobnego i może podzielić się opinią ?
Trochę to kosztowne jak na kawałek blachy i 4 kółeczka, pewnie pierwszy lepszy ślusarz by takie coś pospawał i na pewno taniej by to wyszło. Proszę o komentarze i opinie w tej sprawie.

pozdrawiam

[ Dodano: 19 Czerwiec 2009, 08:52 ]
Obrazek

[ Dodano: 19 Czerwiec 2009, 08:54 ]
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 23 Czerwiec 2009, 12:46 ]
No wiedzę, że koledzy albo zlali temat albo nie użytkują takiego urządzenia, bo jest aż "0" odpowiedzi i opinni w tym temacie. :/
No cóż chyba będę pierwszy, który będzie takie coś użytkował, ale najpierw muszę takie coś pospawać. :D
Jak już wykonam i będzie działało to wrzucę fotki.

pozdrawiam
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez Byniu » środa, 24 czerwca 2009, 23:18

może to urządzenie jest przydatne ale nie za tą cenę
no i musi być równa powierzchnia po której nią prowadzamy :/
No risk no fun
Byniu

Postprzez guardian_angel » czwartek, 25 czerwca 2009, 07:31

Fakt cena przeraża, a w garażu raczej jest równa wylewka betonowa.
guardian_angel

Postprzez Loku » czwartek, 25 czerwca 2009, 09:19

Fajna sprawa, jak juz bym miał coś takiego kupować to rozglądałbym sie za wiekszą odmianą taką na której stawia sie cały motocykl na bocznej stópce (nie mam centralnej). Na szczecie póki co mam osobny garaż na motocykle, ale np. podnośnik pod tył zrobił mi nasz spawacz. Wzieliśmy orginalny podnośnik na wzór od znajomego z warsztatu a spawacz zrobił mi dosłownie identyczny no kolor inny :P 200 zł za taki "orginalny" kawałek wygiętej rurki z kółkami to była lekka przesada, myśle że i w tym wypadku warto udać sie do kogoś co takie rzeczy robi i sie zapytać.
Ostatnio edytowano czwartek, 25 czerwca 2009, 09:20 przez Loku, łącznie edytowano 1 raz
Loku

Postprzez guardian_angel » piątek, 27 listopada 2009, 19:55

Myślałem, myślałem,i wymyśliłem i zrobiłem takie coś. Wózeczek działa i spełnia swoja rolę w 100%. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano piątek, 27 listopada 2009, 19:57 przez guardian_angel, łącznie edytowano 1 raz
guardian_angel

Postprzez Byniu » piątek, 27 listopada 2009, 20:07

no elegancik :brawo: i pewnie cenowo Cię "nieco" niej wyniosło he he
No risk no fun
Byniu

Postprzez ZiGi » piątek, 27 listopada 2009, 22:10

Tomek ale Ty produktywny jesteś :)

Normalnie wózek jak ten ze stronki którą pokazywałeś wcześniej, tyle że Twój lepszy :D
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Powrót do AKCESORIA I DODATKI