Rozpczęcie sezonu na Jasnej Górze

TYLKO: informacje, umawianie się, propozycje...
Do relacji z wypraw itp. jest Dział FOTORELACJE

Rozpczęcie sezonu na Jasnej Górze

Postprzez TasmaN » niedziela, 15 marca 2009, 18:56

W dniach 18 -19 kwietnia 2009 r. stowarzyszenie Rajd Katyński po raz kolejny organizuje Otwarcie Sezonu Motocyklowego 2009 na Jasnej Górze.

http://moto-turystyka.pl/...na-jasnej-gorze

LOKU:
W ubiegłym roku miałem możliwość zorganizowania małej imprezy po mszy na jasnej górze ale nie było chętnych bo kolega miał fajny lokal w Olsztynie koło Czewy (taki olsztyn z zamkiem) . W tym roku nie wiem jak bedzie z tym lokalem bo ma on jakieś kłopoty. Ale ogólnie to oczywiście zapraszam myśle że bliżej terminu coś sie wyklaruje, ja i tak cały czas myśle jakby tu kilku z nas zebrac w jednym miejscu by sie poznać także spoko.

[ Dodano: 05-03-09, 15:38 ]
Już wiem, że na 90% do Częstochowy bede jechał z Piotrkowa większą grupą (przyjade dzien wczesniej do Piotrkowa i z nimi wróce do Czewy). Jeżeli ktoś chce sie podpiąć, myśle że nie bedzie problemu. Należy sie nastawić na normalne prędkości rzędu 120km\h bo to w wiekszości bedą same choppery. No chyba że jedziecie dzień wcześniej to moge wam dać namiar na jakąś agroturystyke w Olsztynie pod Częstochową. W ubiegłym roku spodkałem grupe z Wawy która tak właśnie zrobiła.

[ Dodano: 09-03-09, 00:20 ]
Pojawiła sie szansa na zorganizowanie jakieś małej imprezki po mszy. Póki co chce sie dowiedzieć kto z naszego forum by sie pisal na coś takiego. Myśle że grill i chwila odpoczynku po mszy w miłym motocyklowym gronie, a przed drogą do domu każdemu dobrze zrobi. Spotkanie odbyłoby sie w restauracji u wspomnianego już kolegi, dysponuje on restaurcją z tarasem i grillem oraz placykiem a wszystko to jest ogrodzone. Jest możliwość zamkniecia bramy i lokalu wyłącznie dla nas. Pomysł przedstawie również motocyklistą z Piotrkowa o których też już wspomniałem. Ewentualna składka i to jak to bedzie zorganizowane zależy tylko od tego ile osób bedzie sie na to pisać.
TasmaN

Postprzez Loku » poniedziałek, 23 marca 2009, 18:20

Odświeżam temat bo rozpoczecie coraz bliżej. Jest to okazja żeby sie poznać. Jezeli ktoś ma chęć to już wiadomo że ekipa z którą jade z Piotrkowa zbiera sie o 8 rano i jedziemy po 10-15 motocykli i spotykamy sie na miejscu wszyscy razem. Pisać kto chetny.
Loku

Postprzez firefox » poniedziałek, 23 marca 2009, 18:28

A czy w tym czasie nie ma rozpoczecia w Wawie ??
firefox

Postprzez ZiGi » poniedziałek, 23 marca 2009, 18:31

Loku napisał(a): Pisać kto chetny.

Ja się piszę na taki wypad i rozpoczęcie sezonu, pisałem nawet o tym w Powitalni :D
Potem drugie rozpoczęcie sezonu w Warszawie na Bemowie 8)
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez ZiGi » poniedziałek, 23 marca 2009, 18:33

firefox napisał(a):A czy w tym czasie nie ma rozpoczecia w Wawie ??

W Wawie jest tydzień później :D na szczęście, a nie tak jak w ubiegłym roku dzień po dniu.
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez firefox » poniedziałek, 23 marca 2009, 18:54

No to mysle, ze i ja sie wybiore na jedno i drugie, zobaczymy.
firefox

Postprzez kosa1022 » poniedziałek, 23 marca 2009, 20:29

Loku napisał(a):Odświeżam temat bo rozpoczecie coraz bliżej. Jest to okazja żeby sie poznać. Jezeli ktoś ma chęć to już wiadomo że ekipa z którą jade z Piotrkowa zbiera sie o 8 rano i jedziemy po 10-15 motocykli i spotykamy sie na miejscu wszyscy razem. Pisać kto chetny.

Loku tak jak mówiłem ja jestem chetny zobaczymy tylko czy zabiore się z chłopakami z Łodzi czy może podepne się do was.
ps. Dlaczego jedziecie po 10-15 moto??? A nie ciekawiej by było zrobić terror trasy nr 1 :evil: :evil: :evil: :P

Aha jeszcze link do programu imprezy:
Program Imprezy
Ostatnio edytowano wtorek, 24 marca 2009, 15:57 przez kosa1022, łącznie edytowano 3 razy
kosa1022

Postprzez ZiGi » poniedziałek, 23 marca 2009, 20:40

kosa1022 napisał(a):
Aha jeszcze link do programu imprezy:
http://rajdkatynski.net/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=38

kosa1022 taka prośba, koduj url-e będzie wygodniej 8)

A z terrorem trasy nr 1 to dobry pomysł :) im Nas będzie więcej tym ciekawiej.
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

ZiGi

Postprzez firefox » poniedziałek, 23 marca 2009, 20:49

No to moze zrobmy jakas liste ludzi z Wawy i innych miejscowosci zeby sie jakos spotkac na drodze czy jak ;)
firefox

Postprzez ZiGi » poniedziałek, 23 marca 2009, 21:03

firefox napisał(a):No to moze zrobmy jakas liste ludzi z Wawy i innych miejscowosci

Jasne to dobry pomysł, myślę jednak że będziemy się dogadywać w ostatnim tygodniu tak konkretnie. Wtedy będzie burza mózgów :D
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

ZiGi

Postprzez firefox » poniedziałek, 23 marca 2009, 21:18

kosa1022 napisał(a):Aha jeszcze link do programu imprezy:
http://rajdkatynski.net/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=38

Ktos bedzie odbierac w Wawie plakaty?
firefox

Postprzez Loku » wtorek, 24 marca 2009, 00:18

No tak to zaplanowała to osoba która koordynuje wyjazd z Piotrkowa własnie aby uniknąć terroru dk1 bo w zeszłym roku taki zrobili i nie było to wygodne, np.osoba jadąca na końcu stawki(przykładowo 50 osoba) po wyjeździe z parkingu np.wyjeżdżała jakieś 40seknud do minuty po prowadzącym, gdy prowadzący nie czekał jadąc 40km\h tylko od razu przyspieszył do np.90km\h to po minucie jest 1,5km dalej no i ten ostatni momentami musi mieć 150km\h aby w miare sensownie go dogonić . W dużej mierze jadą osoby na chopperach także prędkość przelotowa w granicach 110-120km\h. W tym roku zaplanowano to tak że jest umówiona godzina każde pierwsze 10-15 osób dostaje mapke ( zresztą którą ja mam przygotować) z miejscem spotkania na miejscu i włączenia sie do parady i wyjeżdża. Potem kolejne 10-15 osób i kolejne.

Jest plan na obiad/grill ale to jeszcze jest w fazie zbierania chetnych.
Loku

Postprzez firefox » piątek, 27 marca 2009, 10:57

Nie wiem czy to juz bylo ale cutyje:

"JASNA GORA 2009 – radosne rozpoczęcie sezonu motocyklowego im. Księdza Ułana Zdzisława Peszkowskiego odbędzie się w dniach 18 – 19 kwietnia 2009 roku na Jasnej Gorze. To juz nasz VI Zlot Gwiazdzisty. W roku ubieglym, w deszczu i chlodzie przyjechalo z calej Polski ponad 15 tys. motocykli. Ilu nas bedzie w tym roku?
Juz w sobote 18 kwietnia, o godz 18:00 spotykamy sie w sali O. Kordeckiego. Wystapi zespol z Zytomierza „Poleskie Sokoly”. Beda spiewac polskie piesni patriotyczne, pieknym kresowym akcentem, takim jakim mowil Mickiewicz, Slowacki. Bedzie prelekcja dr Leszka Rysaka z IPN o Kresach Rzeczypospolitej, a o godzinie 21:00 Apel Jasnogorski, modlitwa za Kościół i Ojczyznę, w Kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej Jasnogórskiej, Królowej Polski.
W niedziele, 19 kwietnia od bladego switu zbieramy sie na Gorce Przeprosnej (mapka www.pio.opw.pl/nowa/pl.mapa-dojazdu.html) i o godz. 10:00 wyruszamy parada do Jasnej Gory. O godz. 9:45 wjazd na Gorke Przeprosna od strony Czestochowy bedzie zamkniety. Wszyscy spoznieni zbieraja sie na Starym Rynku i po przejechaniu glownej kolumny dolacza na koncu.
Kluby Motocyklowe ktore maja sztandary - wystawia poczty sztandarowe na czele kolumny. Namioty na Gorce przeprosnej mozna rozstawiac juz w sobote. Bardzo prosze o nie wprowadzanie wczesniej motocykli na jasnogorskie blonia. Pierwsze wjezdzaja sztandary na czele kolumny glownej.
Patronat nad zlotem Jasna Gora 2009 obieli:
Przeor Jasnej Gory - Ojciec Roman Majewski
Prezydent Czestochowy Pan dr Tadeusz Wrona
Uwaga: Moga byc klopoty z zakwaterowaniem w Domu Pielgrzyma i w innych hotelach czestochowskich. Organizacja Mlodzi-Mlodym, podobnie jak w roku ubieglym porobila duze rezerwacje pokoi. Wg informacji jakie posiadam, w ubieglym roku sprzedawali pokoje drozej, byl alkochol. Powiadomilem Policje czestochowska, prezydenta miasta Czestochowy i Ojcow Paulinow.
Niestety, plakaty „Jasna Gora 2009” juz zostaly rozeslane. Juz nie mamy. Proponuje wydrukowac z naszej strony www i rozdawac.
"

Pytanie do ludzi z okolic Czestochowy czy sa wstanie cos zoogranizowac??
Ostatnio edytowano piątek, 27 marca 2009, 10:58 przez firefox, łącznie edytowano 1 raz
firefox

Postprzez Loku » piątek, 27 marca 2009, 15:09

firefox, poczytaj temat od początku tam jest odpowiedz na Towje pytanie.

Nie wiem dlaczego tak krytykują tych Młodzi- młodym pewnie dlatego że ksieża z nich kasy nie maja i nie maja wpływu na to co tam sie dzieje. A podobno całkiem spoko tam jest muzyka, piwko itp. jak na zlocie. Przynajmniej próbuja zatrzymać na dwa dni ta chmare ludzi i jakoś ich zabawić. Ale księza jacy sa wszyscy wiemy.
Loku

Postprzez lukka » niedziela, 29 marca 2009, 21:08

Hej bojs. Jak dam radę to podłączam pod obydwa wypady ;)
lukka

Odświeżam temat

Postprzez ZiGi » środa, 8 kwietnia 2009, 15:02

Hej Ludziska

Ponieważ temat troszkę przyschnął, a czasu coraz mniej do otwarcia sezonu w Częstochowie chciałem go odświeżyć.

Przede wszystkim należałoby ustalić czy wszyscy chcą jechać w niedzielę 19. kwietnia czy może ktoś wybiera się dzień wcześniej i planuje spać pod chmurką w namiocie lub w jakimś hotelu/motelu?

Należałoby ustalić również godzinę i miejsce zbiórki oraz zorganizować sobie przejazd. Wiadomo nie wszyscy są z Piotrkowa, Łodzi czy Warszawy. Dobrze byłoby się skoordynować z tym wyjazdem. Ustalić godziny wyjazdu z każdego z miast, godzinę zbiórek oraz spotkań z kolejnymi ekipami na trasie, bo wiadomo że będziemy ciągnąć z różnych stron w jedno miejsce.

Ponieważ parada rusza o 10:00 z Przeprośnej Górki, a już o 9:45 droga będzie zamknięta i nikt się nie dostanie dopóki nie przejedzie cała parada, dobrze byłoby dojechać najpóźniej na 9:00 na Górkę.

Zakładając że nie będziemy terroryzować trasy przejazdu przecinając ją jeden za drugim z prędkością 180-200km/h a raczej będziemy się toczyć grupą z prędkością 100-120km, należałoby odpowiednio wcześnie wyjechać.

Ustalmy więc miejsca w których się spotkamy w każdym z miast, czy to gdzieś na wylotówkach, czy jak tam będzie wygodniej, godziny wyruszenia z tych miejsc oraz miejsca i godziny spotkań z kolejnymi ekipami na trasie do Częstochowy.
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

ZiGi

Postprzez PozytywnieZakreconyWariat » środa, 8 kwietnia 2009, 16:11

Średnio licząc trasę to wychodzi koło 220km z Warszawy...(patrzylem www.mapa.targeo.pl od siebie z pod bloku). wiec mysle ze jadac 100-120 bedziemy na miejscu w okolo +/- 2h wiec lepiej miec cos kolo godzinki na "w razie co" :roll: Tak mi się wydaje że wyjazd o godzinie 6 bedzie dobrym pomyslem :?:

P.S
Będzie leciał ze mna jeszcze kolega na r6 ale spokojny czlowiek i 100-120 dla niego jest predkoscia akurat, wiec nie widze sprzeciwu :oops:

:mrgreen:
Ostatnio edytowano środa, 8 kwietnia 2009, 16:13 przez PozytywnieZakreconyWariat, łącznie edytowano 1 raz
"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych ktorzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,majac przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"
PozytywnieZakreconyWariat

Postprzez Loku » środa, 8 kwietnia 2009, 17:07

Dobrze, że temat odświeżony. Wieczorem wam przedstawie jakies konkretne plany jak to wygląda u chlopaków z Piotrkowa i z Częstochowy.
Loku

Postprzez ZiGi » środa, 8 kwietnia 2009, 19:19

Myślę że Jajcarze (i nie tylko) z Wawy i okolic powinni sobie teraz ustalić dogodne miejsce dla wszystkich, żeby nie zbierać nikogo po drodze, bo takie rozwiązania zazwyczaj nie wypalają. Możemy się umówić na ustawkę w Jankach lub Nadarzynie na konkretną godzinę. W sumie Nadarzyn byłby lepszy dla tych którzy z Pruszkowa i tamtych okolic będą lecieć.

Tak jak P.Z.Wariat napisał myślę że 6:00 jest dobrą porą do wyruszenia, a zbiórka gdzieś od 5:30 żeby jeszcze słowo zamienić z ojcem prowadzącym.Obrazek

No to wypowiedzcie się, co do tego pomysłu.
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

ZiGi

Postprzez firefox » środa, 8 kwietnia 2009, 19:29

Jestem za
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Następna strona

Powrót do Zloty, podróże, wyprawy, wspólne latanie...