Ragor, Ja tez jestem a tym aby coś z forgotten.pl na dolnym śląsku, z tego co pamiętam to tam było jakieś osiedle po rosyjskim wojsku, a w okolicach jeziora żywieckiego jest zapomniany ośrodek wypoczynkowy z pięknym widokiem na jezioro
[ Dodano: |13 Sty 2014|, o 13:47 ]Taka krótka notatka na temat połączenia "skoczni" z "górą żar"
1. Równica - bo da się wjechać motocyklem, no i w Ustroniu jest też kolejka na czantorię
2. Wisła - skocznia (no i centrum samo w sobie atrakcyjne (przez 30 minut) dla tych co jeszcze nie byli"
2. Trasa Wisła-Szczyrk (malinka)
3. W szczyrku kolejka na Skrzyczne, jak dla mnie znacznie lepsza bo wyższa od czantorii
4. Ze szczyrku do Międzybrodzia żywieckiego (dla wariatów proponuję ulice górską, na mapie widać, że prowadzi - od Bielska ul Żywiecka prosto do jeziora żywieckiego w okolice Międzybrodzia)
5. W Międzybrodziu żywieckim oczywiście wjazd na górę Żar (ul. też się nazywa górska
Jeżeli zmierzamy na zachód to w odwrotnej kolejności też da się przejechać. Ale nie mam pomysłu z jakich miejscowości miała by się zacząć na 5 punktowa wycieczka.