Jajkiem dookoła zachodniej Europy

TYLKO: informacje, umawianie się, propozycje...
Do relacji z wypraw itp. jest Dział FOTORELACJE

Jajkiem dookoła zachodniej Europy

Postprzez maciek » niedziela, 20 marca 2016, 20:23

Kochani,

w ramach odmiany od tych nudnych GS-ów, którymi ludzie rozjeżdżają nasz piękny kontynent, w najnowszym numerze "Świata motocykli" jest relacja z mojej skromnej wyprawy jajem. W klubie motocyklowym w Faro usłyszałem, że u nich takie sprzęty można spotkać już tylko na szrocie - stwierdziłem, że w razie czego niech przysyłają je do nas - my wiemy, co z nimi robić. :D Serdecznie zachęcam wszystkich posiadaczy tego cudownego sprzętu do podobnych przedsięwzięć.

Do zobaczenia na trasie!
maciek
Klubowicz
Klubowicz

Re: Jajkiem dookoła zachodniej Europy

Postprzez Tomek_Mewa » piątek, 25 marca 2016, 23:18

kupiłem przeczytałem polecam szkoda że nie ma więcej zdjęć z wyprawy
ps Brak oleju był spowodowany ?
Tomek_Mewa
Klubowicz
Klubowicz

Re: Jajkiem dookoła zachodniej Europy

Postprzez maciek » wtorek, 12 kwietnia 2016, 11:38

Tomek_Mewa napisał(a):kupiłem przeczytałem polecam szkoda że nie ma więcej zdjęć z wyprawy
ps Brak oleju był spowodowany ?

1. I tak dobrze, bo już tych opublikowanych nie mogę nigdzie wykorzystać.
2. Nie całkiem brak, ino w okienku inspekcyjnym ledwo było go widać (normalnie zerkam co kilka dni, ale nie zawsze robię dziennie 300 km :)). Generalnie trochę opóźniłem niechcący wymianę (w ferworze walki błąd w rachunkach), ale i jajko zaczęło pić go znacznie więcej, niż zwykle, zapewne z uwagi na panujące tam temperatury. Nie pamiętam już, czy w gazecie o tym pisałem, ale z uwagi na brak wentylatora na chłodnicy w pewnym momencie w Paryżu temperatura oleju skoczyła tak, że zgasł mi przy ruszaniu i zaczął tracić moc. Zjechałem na chodnik i posiedziałem przy nim z godzinkę, nim ostygł. :) Niestety zimą nie zdążyłem z montażem wentylatora, ale też u nas trudno o takie upały i korki, jakie spotkałem w Paryżu.
3. Bardzo miło, że przeczytałeś.
4. Zawsze polecam się ze zdjęciami i z opowieścią. :D
maciek
Klubowicz
Klubowicz

Powrót do Zloty, podróże, wyprawy, wspólne latanie...