GSX 750F - 2005 Rzeszów

Linki, uwagi, spostrzeżenia, porady

GSX 750F - 2005 Rzeszów

Postprzez TTQ » czwartek, 22 października 2015, 00:41

Witam,

Panowie i Panie proszę o pomoc w ocenie sprzętu z poniższego linku.
SUZUKI GSX 750F
To co udało mi się dodatkowo ustalić:
posiada delikatnie podgiętą lagę,
brak kluczyków (tym samym nie można odpalić silnika) - sprzedający daje gwarancję rozruchową na silnik (jest pewny, że jest sprawny)

Wiem, że sprzęt nie wygląda idealnie, ale cena jest kusząca. Czuję się na siłach aby motocykl naprawić samodzielnie, więc
w grę wchodzi zakup potrzebnych części. Proszę Was o pomoc (wiecie jak to jest jak się kupuje sprzęt - klapki zamiast na nogach to na oczach).
A może jest ktoś z okolic Rzeszowa, kto by pojechał (odpłatnie) na oględziny (z Poznania troszkę daleko...)

Pozdrawiam
Krzysztof
TTQ

Re: GSX 750F - 2005 Rzeszów

Postprzez Abek » czwartek, 22 października 2015, 19:13

Pół motocykla nie ma. Wstępnie rzeczy wizualne szacuje na jakieś 2k. Do tego brak kluczyka = nowa stacyjka, nowy zamek pod kanapę + nowy zamek wlewu paliwa. Są papiery w ogóle?

Brak pługu, śrubek, części kierownicy, poobdzierany i porozbijany. Mocno ryzykowny zakup.

W Rzeszowie stoi w komisie? jeśli tak to tym bardziej odpuść. W Rzeszowie jest dramat jeśli chodzi o ten komi w pobliżu makro.
Abek

Re: GSX 750F - 2005 Rzeszów

Postprzez TTQ » piątek, 23 października 2015, 19:43

Witam,

Dzięki za opinię, każda jest dla mnie istotna. Zdaje sobie sprawę, że nie jest to motocykl, który wymaga tylko wymiany oleju i filtrów :)
Jeśli chodzi o koszty części to mi wyszło około 1.5k za części. Roboty nie liczę bo jestem w stanie zrobić wszystko sam, od wymiany zamków
przez syncro gaźników, regulację zaworów itp. itd.
-Motocykl posiada wszystkie dokumenty do rejestracji...
-Stacyjka, zamki i kluczyki to koszt około 130pln więc to również nie problem..
-Sprawdziłem i motocykl stoi na Paderewskiego 17 (motocykle.rzeszow.pl) i rzeczywiście rozmowa jakoś nie kleiła się,
stwierdzenia, że silnik jest igła, ale nie da się go odpalić jakoś mnie nie przekonały do zakupu !!!

Teraz pytanie do Was, niestety nie udało mi się znaleźć nikogo kto by się pofatygował na oględziny (ja jestem z Poznania)
wszystko wskazuje na to, że muszę tam pojechać sam. Oczywiście warunek jest taki, że gość umożliwi mi odpalenie silnika.
Pytanie do Was jaki jest patent na szybkie otwarcie kanapy (czytałem wątek, że da się w 3 min, ale nie ma opisanej metody jak) - pomożecie ?

Pozdrawiam
Krzysztof
TTQ

Powrót do Oceniamy sprzęty z ALLEGRO, OTOMOTO