Suzuki GSX650F, 2010, Ruda Śląska

Linki, uwagi, spostrzeżenia, porady

Suzuki GSX650F, 2010, Ruda Śląska

Postprzez macieqq » poniedziałek, 22 lipca 2013, 08:15

Witam. Ostatnio moją uwagę przyciągnęło takie oto ogłoszenie http://allegro.pl/show_item.php?item=3378566912

Cena raczej dobra biorąc pod uwagę całe doposażenie. Pytanie tylko dlaczego jest tak pięknie? Proszę o Waszą ocenę.

Opis z aukcji:

WITAM MAM DO ZAOFEROWANIA PANSTWU BARDZO LADNE JAK NOWE SUZUKI GSX650F 2010r MOTOCYKL KRAJOWY KUPIONY ORAZ CIAGLE SERWISOWANY W SUZUKI W TYCHACH SUZI PRZY ZAKUPIE BYLO BARDZO DOINWESTOWANE WYPOSAZONE CO SPRAWIA ZE MOTO NAPRAWDE ROZNI SIE OD ZWYKLEGO SERYJNEGO GOLASA ROBI WRAZENIE DODATKOWE WYPOSAZENIE TO:XENON ALARM,GRZANE MANETKI,SZYBA Z DYFUZEREM REGULOWANYM WYSOKOSC,KUFRY LAKIEROWANE ,GNIAZDO ZAPALNICZKA,SIEDZENIE SPECJALNIE PROFILOWANE DO LEPSZEJ WYGODY PASAZERA ORAZ KIEROWCY KALCZUKOWE DODAM JESZCZE ZE WYMIENIONE SA OPONY NAJNOWSZY MODEL MICHELIN Z CZYSTYM SUMIENIEM POLECAM TEN MOTOR NIE JESTEM HANDLARZEM TEL 509 768 096 OPCJA KUP TERAZ TYLKO PO WCZESNIEJSZYM OGLADNIECIU MOTOCYKLA

Zdjęcia:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Z góry dziękuję i pozdrawiam!
macieqq

Postprzez mizzar » poniedziałek, 22 lipca 2013, 10:09

Nie widzę nic, do czego można by się było przyczepić. Nie ma zdjęć napędu. Ma przejechane 21 tyś, ja fabryczne opony wymieniłem przy 12tys (po 4 latach i przednia zrobiła się ząbkowana), więc w zasadzie nic dziwnego. Wiadomo, trzeba obejrzeć.
mizzar

Postprzez macieqq » poniedziałek, 22 lipca 2013, 10:14

Dzięki wielkie za odpowiedź! Wiem, że trzeba oglądać, ale z racji iż mam pół Polski do przejechania chciałem dowiedzieć się czy nie widać czegoś konkretnego na zdjęciach. Właśnie zauważyłem, że sprzedawca wystawił jeszcze raz aukcję i zjechał z ceny (18500 -> 17800). Chyba jeszcze do niego zadzwonię i poproszę o więcej zdjęć.

[ Dodano: 22-07-13, 21:41 ]
Witam ponownie. Dzwoniłem do sprzedawcy i dowiedziałem się, że motocykl był 'wywrócony na trawie i trafił bakiem na jakieś drewienko'. Bak jest lekko wgnieciony, ale da się to bez problemu wyklepać. Poprosiłem też o więcej zdjęć:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Czy da się powiedzieć coś więcej na podstawie tych zdjęć?
macieqq

Postprzez mizzar » poniedziałek, 22 lipca 2013, 22:45

Napędu nadal nie widać - nie widać jak bardzo wyrobiona jest zebatka i jak bardzo jest wysunięty łańcuch.
Zdaje się, że drewienek na tej trawie było więcej bo dekiel minimalnie przytarty i owiewka po tej samej stronie też (ale to może być też jakiś świetlny refleks, zresztą to kosmetyka)
Poza tym moto wygląda idealnie. Resztę musisz sprawdzić sam.
mizzar

Postprzez macieqq » poniedziałek, 22 lipca 2013, 23:05

Właśnie te przytarcia po lewej stronie widziałem, ale nie są one jakoś szczególnie wielkie. Jest jeszcze rysa na baku (poniżej znaku Suzuki, po prawej stronie), ale takie rzeczy to raczej większego znaczenia nie mają. Idealnego motocykla to tylko w salonie można szukać... No nic, wygląda na to, że będę musiał się tam z kimś przejechać i wtedy będzie można coś więcej się dowiedzieć. Dzięki za pomoc, pozdrawiam!
macieqq

Postprzez mizzar » wtorek, 23 lipca 2013, 11:07

Nie ma sprawy. Mam nadzieję, że będzie dobrze i już niedługo pochwalisz się suzą:)
mizzar

Postprzez macieqq » wtorek, 23 lipca 2013, 17:39

Nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie - czy w oryginalnym malowaniu występowały te 'dziwne' niebieskie nalepki(?):

Obrazek
Obrazek

Czy oznacza to, że plastiki były wymieniane, czy jest to oryginalna sprawa, czy po prostu facet sobie coś nakleił?
macieqq

Re: Suzuki GSX650F, 2010, Ruda Śląska

Postprzez Aztek » czwartek, 8 sierpnia 2013, 16:59

macieqq napisał(a):Witam. Ostatnio moją uwagę przyciągnęło takie oto ogłoszenie http://allegro.pl/show_item.php?item=3378566912

Cena raczej dobra biorąc pod uwagę całe doposażenie. Pytanie tylko dlaczego jest tak pięknie? Proszę o Waszą ocenę.

Obrazek

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Witam
W gwoli informacji moto jest już umnie. Oprucz zagięcia na baku (spadła podobno drewniana belka - rys na lakierze brak) i delikatnego obtarcia na spodzie dekielka z prawej strony cała reszta wygląda jak z salonu. Napęd i mechanika ok. Zobaczymy jak sie będzie sprawował. Brałem go z przebiegiem około 22 400 km. Cenę jeszcze troszkę uszczupliłem.
Pozdrawiam
Aztek

Postprzez woznyman » czwartek, 8 sierpnia 2013, 17:35

Gratulacje, napisz jak się sprawuje i jaką jest różnica :)
"Nie wypuszczone bąki przedostają się do głowy i tak powstają posrane pomysły"
woznyman
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Tomaszqwerty » poniedziałek, 12 sierpnia 2013, 09:57

Fajny sprzęt! Gratulacje i niezawodności :)
Tomaszqwerty

Postprzez Aztek » poniedziałek, 12 sierpnia 2013, 20:07

Do tej pory zrobiłem jakieś 1500 km i wszystko jak w zegarku. We czwartek lecę kółeczko po tatrach (jakieś 500 km w jeden dzień po górach) to się zobaczy jak na dłuzszą metę tym się jeździ.
Aztek

Powrót do Oceniamy sprzęty z ALLEGRO, OTOMOTO