Prośba o pomoc przy jajku :F

Linki, uwagi, spostrzeżenia, porady

Prośba o pomoc przy jajku :F

Postprzez mort03 » poniedziałek, 28 września 2015, 20:28

Siema kupuję motocykl mianowicie Suzuki GSXF 600, generalnie jest spoko , ale mam jedną, myśle dość sporą, wątpliwość.
Mianowicie, czy zimny czy ciepły silnik nierówno chodzi na neutralu, wskazówka jak i silnik faluje pomiedzy 1500, raz jest nieco wyżej a raz nieżej.
Sprzedawca mówi , że regulacje były 12 k km temu ( to może być to ale nie jestem pewien ).
Generalnie moto ładnie się wkręca na wysokie, nic nie kicha , ani pierdzi, jednak mam straszne obawy co do tych obrotów.
To będzie moje pierwsze poważne moto, w zasadzie chce je zdławić na hamowni na 35 kW na kat A2 i póżniej odblokować, gdyż nie stac mnie na wymiane moto co sezon, więc mam zamiar potrzymać go kilka sezonów ,a nie chce się władować na minę, co radzicie ?

http://otomoto.pl/oferta/suzuki-gsx-f-k ... yaVE1.html
mort03

Re: Prośba o pomoc przy jajku :F

Postprzez kaamos » poniedziałek, 28 września 2015, 20:48

12k to właśnie przewidziany przez producenta czas na regulacje.
kaamos

Re: Prośba o pomoc przy jajku :F

Postprzez Miksol » wtorek, 29 września 2015, 18:10

Jesli nic nienaturalnie nie stuka, puka, strzela, czy brzeczy. Tylko faluje to moze wystarczyć podstawowy serwis... Gazniki, synchro, zawory, swiece... I tak bys to robil + olej... Masz punkt zaczepienia do negocjacji ceny.

Zwroc uwage na stan napedu (lancuch, zebatki, odsuniecie kola na regulacji), opony, klocki i tarcze, pęknięcia na owiewkach...

Generalnie to rzuc aukcje, czy jakieś foto, albo gdzie stoi to moto...
Tutaj nikt Cie nie podkupi, a moze ktos Ci podleci i oblooka fachowym oknem...
GSX750F - sprzedany. Nadszedl czas Hondy Transalp...
Miksol

Powrót do Oceniamy sprzęty z ALLEGRO, OTOMOTO