kask MTR

Produkty, opinie, promocje, namiary...

Postprzez roozga » poniedziałek, 11 marca 2013, 08:04

Zimek nie kupuj mtr. Toz to szrot nieprzecietny.

Moja młodaj jezdziła cały poprzedni sezon w tym kasku. Po sezonie wszystko ładnie wyprałem i odłożyłem na pawlacz.ostatnio jak sciągałem coś z pawlacza zachaczyłem o okask ikask spad poczym rozleciał sie. Tak sobie pomyślałem. A jakby tak był na głowie. Jeśli liczysz na dłuższą znajomość z Toją obecną dziewczyną nie kupuj byle czego.

Poza tm MTR strasznie parował. Teraz kupiliśmy sharka sc900 i sam chce swojego scorpiona na takiego sharka wymienić kask bomba.
roozga

Postprzez ziomek4000 » poniedziałek, 11 marca 2013, 08:51

no ja mam mtr i po 3 glebach się nie rozleciał. jeśli chodzi o parowanie to nie mam tego problemu. a jeśli ogólnie chodzi o parowanie to może czytałeś na haloszczecin temat Marcina w którym opisał co zrobił z szybą że już nie paruje. miał kask który miał nie parować ale gdy wreszcie szyba się ubrudziła to po umyciu zmył warstwę zapobiegającą parowaniu. godzina roboty i kask nie paruje.
Powyższy post przedstawia pogląd użytkownika w danej chwili i nie może byś wykorzystany przeciwko niemu w innym terminie oraz w innej sprawie.
ziomek4000

Postprzez Budzik » poniedziałek, 11 marca 2013, 10:13

moze opisz gdzies w osobnym temacie, co zrobic aby po godziniepracy nie miec problmeu zparowniem, bo nie kazdy kask moze miec pinlocka
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez ziomek4000 » poniedziałek, 11 marca 2013, 10:37

później wkleję temat z tamtego forum. a jeśli chodzi o kask to ostatecznie padło na kask z Lidla. opinia osób które używają przeważyła. uważam że jeśli ktoś czegoś używa i poleca oraz mówi że jeśli będzie zmieniał to chętnie kupi taki sam kask to o czymś świadczy i że warto.
Powyższy post przedstawia pogląd użytkownika w danej chwili i nie może byś wykorzystany przeciwko niemu w innym terminie oraz w innej sprawie.
ziomek4000

Postprzez kojot1982 » środa, 27 marca 2013, 16:51

Ja mam mtr i jestem zadowolony.Jest blenda :D ,nic mi nie paruje no i cena ok bo dalem cale 53euro w niemczech.
robie co kocham kocham co robie.
kojot1982

Postprzez DiElektryk » czwartek, 28 marca 2013, 21:49

Również MTRa używam i jest dużo lepszy od mojego poprzedniego UVEXa PTS400.
Alarmy, CB Radia, Centralne Zamki, Xenony i inne zabawki :D
KABOauto.pl
DiElektryk

Postprzez mar_92 » poniedziałek, 17 czerwca 2013, 18:23

DiElektryk, Jaki masz model tego MTRa,Jak w czasie jazdy z hałasem ?

[ Dodano: 17-06-13, 19:55 ]
Czy ktoś miał do czynienia z takim http://allegro.pl/kask-szczekowy-mtr-k1 ... 00333.html
mar_92

Postprzez KUBA-GSXF » poniedziałek, 17 czerwca 2013, 22:20

roozga napisał(a):Zimek nie kupuj mtr. Toz to szrot nieprzecietny.

Moja młodaj jezdziła cały poprzedni sezon w tym kasku. Po sezonie wszystko ładnie wyprałem i odłożyłem na pawlacz.ostatnio jak sciągałem coś z pawlacza zachaczyłem o okask ikask spad poczym rozleciał sie. Tak sobie pomyślałem. A jakby tak był na głowie. Jeśli liczysz na dłuższą znajomość z Toją obecną dziewczyną nie kupuj byle czego.

Poza tm MTR strasznie parował. Teraz kupiliśmy sharka sc900 i sam chce swojego scorpiona na takiego sharka wymienić kask bomba.

Nie do końca zgodzę sie ,ze to źle jesli sie rozpadł ..z prostej przyczyny np,jak w tel.kom. jesli ci spadnie na ziemię właśnie to ,ze rozpada sie na milion częsci jestes go w stanie poskładać ponownie i tak jakes z ochraniaczami mają rozprężać energię inaczej jesli kask wytrzyma to twoja glowa pęknie nie kask ,więc jest to prawidłowe i zamierzone działanie producentów. Oczywiscie ,wysokośc ,siła itp. wpływaja na to kiedy ma sie rozpaść ,bo jak za szybko to lipa jak za puźno to też niedobrze .

[ Dodano: 17-06-13, 23:28 ]
P.S .odradzam kaski Spada angielskiego producenta, strasznie wieje w srodku ,waga na + i wyglad ale przeciągi gwarantowane .
--------------------------------------------------------
GSXF-600 + DR 650 all by SUZUKI :)
KUBA-GSXF

Postprzez Budzik » czwartek, 20 czerwca 2013, 19:09

KUBA-GSXF, przeciągi gwarantowane może dlatego ze kupiłeś kask torowy. jest duża różnica pomiędzy kaskami do jazdy na codzień a kaskami typowo sportowymi, są one lekkie i mają bardzo dobrą wentylację. Tam nie patrzy się czy kask jest głośny czy nie. ma być bezpieczny i dobrze chłodzić zawodnika.

O ile dobrze kojarzę to kask kiedy pęka to pochłania dużą część energii z wypadku, chroniąc naszą głowę. Oczywiście ważne jest to w jakich warunkach i przy jakich siłach ma popękać
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez mar_92 » poniedziałek, 24 czerwca 2013, 16:53

Czy ktoś ma taki http://allegro.pl/kask-mtr-s-811-czarny ... 90154.html co sądzicie
Proszę o jakieś sugestie, jaki wybrać ;)
mar_92

Postprzez KUBA-GSXF » środa, 26 czerwca 2013, 22:13

mar_92 napisał(a):Czy ktoś ma taki http://allegro.pl/kask-mtr-s-811-czarny ... 90154.html co sądzicie
Proszę o jakieś sugestie, jaki wybrać ;)

ja osobiscie nie znam marki

[ Dodano: 26-06-13, 23:19 ]
Budzik napisał(a):KUBA-GSXF, przeciągi gwarantowane może dlatego ze kupiłeś kask torowy. jest duża różnica pomiędzy kaskami do jazdy na codzień a kaskami typowo sportowymi, są one lekkie i mają bardzo dobrą wentylację. Tam nie patrzy się czy kask jest głośny czy nie. ma być bezpieczny i dobrze chłodzić zawodnika.

O ile dobrze kojarzę to kask kiedy pęka to pochłania dużą część energii z wypadku, chroniąc naszą głowę. Oczywiście ważne jest to w jakich warunkach i przy jakich siłach ma popękać

Budzik ,fakt ,ze jest leki bo chyba 1350 G +- 50gr. i pewnie masz rację.
P.S przekonałem się sam ,ze na zawodach nie wystarczy dobrze sie przygotować fizycznie i sprzętowo ale i sam ubiór jest bardzo istotny,niezależnie od dyscypliny , kiedyś w startach quadcrosowych trenowałem jak głupi ,sprzet żyleta i wystartowałem w 33 stopniowym upale ubrany jak na jesień :? bielizna termoaktywna ,ochraniacze pełne itp. po 5 min.bylem ugotowany i organizm się poddał nie miałem siły a na mecie ciuch dosłownie wyżymałem :mrgreen:

[ Dodano: 26-06-13, 23:21 ]
Co do teorii z ochraniaczami podpieram sie na doświadczeniach z motocrossu ,wiec może mijać się to z tym co czeka nas na ulicy ,inne siły itp.
KUBA-GSXF

Postprzez ziomek4000 » środa, 26 czerwca 2013, 22:48

mi mój MTR w weekend znowu spadł 2 razy na glebę i nic mu się nie stało.
ziomek4000

Postprzez KUBA-GSXF » czwartek, 27 czerwca 2013, 21:37

jak spadł na głebe podczas postoju to raczej nie mam prawa nic się stać ,bardziej chodzi o wypadek itp.

[ Dodano: 27-06-13, 22:38 ]
tylko broń boże nie sprawdzamy na ulicy czy kaski daja rade:)
KUBA-GSXF

Postprzez ziomek4000 » czwartek, 27 czerwca 2013, 22:47

roozga pisał że jemu mtr spadł w domu na podłogę i się rozleciał dla tego tak napisałem.
ziomek4000

Poprzednia strona

Powrót do Kaski, ubrania, ochraniacze...