Masz motocykl? Stój w korku...

Hulaj dusza Piekła nie ma ;)

Postprzez pasikoniczyna » czwartek, 12 kwietnia 2012, 20:49

hehe, też tak uważam, że im głośniej, tym lepiej:) a moje jajeczko takie ciuchutkie, klekocze sobie, oryginalny tłumik ma:P
pasikoniczyna

Postprzez ziomek4000 » czwartek, 12 kwietnia 2012, 20:56

mój GS500 to i na standardowym tłumiku jest taki głośny że z daleka go słychać.
Powyższy post przedstawia pogląd użytkownika w danej chwili i nie może byś wykorzystany przeciwko niemu w innym terminie oraz w innej sprawie.
ziomek4000

Postprzez Insane » piątek, 13 kwietnia 2012, 15:46

Jeszcze przed zimą jak wracałem ze śmigania to wjeżdżając do miasta napotkałem korek. Prawie zaraz za mną dostrzegłem w lusterku dwóch policjantów na motocyklach no to oczywiście żeby nie popsuć sobie dnia stanąłem grzecznie w kolejce. Policjanci bez chwili zastanowienia ruszyli środkiem drogi no to ja zaraz za nimi. Dojechaliśmy do świateł, pozdrowiliśmy się skinieniem głowy i pojechaliśmy. Oni to nawet jadąc jednym pasem pół metra od siebie gadali sobie trzymając tylko kiere jedną ręka a drugą gestykulowali :P
Insane

Postprzez pasikoniczyna » piątek, 13 kwietnia 2012, 16:15

no tak, teoretycznie oni też tak robią, ale na przykładzie tego artykułu który wysłałam wcześniej, w razie jakiegoś wypadku (samochód, który zajechał drogę motocyklowi- ewidentna wina samochodu) ubezpieczalnie nie chcą wypłacić odszkodowania powołując się na brak takiego przepisu, że motocykle mogą sobie w ten sposób samochody omijać... to jest trochę chore. Bo ani nie ma przyzwolenia, ani zakazu. Ale w razie wypadku to my motocykliści mamy pecha...
pasikoniczyna

Postprzez TasmaN » piątek, 13 kwietnia 2012, 18:53

Koniczynka, ale ZTCW to policja orzeka wine za zdarzenie. Czy w przypadku o ktorym mowisz byla na miejscu policja? Potem po orzeczeniu, kasa z OC idzie z automatu. Przynajmniej ja tak mialem.
TasmaN

Postprzez pasikoniczyna » piątek, 13 kwietnia 2012, 19:04

Tasman, nie wiem czy była wzywana policja, to był tylko artykuł i w nim opisany przypadek jakiegoś Piotrka.
pasikoniczyna

Poprzednia strona

Powrót do HYDEPARK