ja osobiście się spotkałem z takim pozdrawianiem 5 minut po tym jak wskoczyłem pierwszy raz na moje motorki
jechało z naprzeciwka 3 motorki chop per
machali mi poczułem się wyróżniony odmachałem
fajna sprawa takie pozdrawianie
busami autobusami tirami się pozdrawiają
czemu my mamy tego nie robić
motocyklista to Twój brat
przez piotras120 » piątek, 22 stycznia 2010, 20:02
mnie jak wyprzedził to po wyprzedzeniu rękę do góry dźwigną, ale są tacy co udają że nie widzą to chyba weekendowi motocykliści ale fajne jest jak "plecaczek" też macha
osobiście mie macham tylko kiwam głową diabli wiedzą czemu (moze wygodniej i bezpieczniej ) ale tak tu jest przyjete.
na trasie pozdrawiam wszystkie motocykle , w miescie różnie to bywa w mieście jest ich po prostu za dużo...
mynka u mnie w miescie to samo Irole "strzelaja" głowa jakby mieli tick nerwowy. Z poczatku mnie to bawiło a teraz sam tak robie bo wlasnie nie widomo czy jadac w miescie nie trafisz w jakas dziure. Ale spotykam tez tych co łapke pokazuja
"Załaduj wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj". "Złe języki obgadują... dobre dają orgazmy.. " MZ 251=>GSX600F=>GSX-R 750=> FZ8 Fazer
przez mynka_uk » poniedziałek, 25 stycznia 2010, 17:40
nie wiem jak w irlandii ale w UK drogi są dużo lepsze niż w Polsce co nie oznacza że czasami szczególnie na bocznych drogach nie trafi się dziura. Mozna powiedzieć że problem dziur ma zasięg globalny... :mikolaj:
przez Cygi » poniedziałek, 25 stycznia 2010, 17:59
generalnie głowne drogi so spoko czasem kiedy kłada asfalt łaczenie dwoch szerokosci wychodzi im akurat na srodku pasa (lewego i prawego)
nie wiem co to za technika ale jek jedziesz ZA autem (przykładowo bo kazdy woli jechac przed..:d ) i jestes na srodku takiego pasa to jedziesz po tym łaczeniu co w zimie (w deszczu)skutkuje lekkim dyskomfortem jazdy Ogolnie fajnie ze drogi sa na samym srodku wypukłe a po bokach pochyłe i woda spływa na pobocze i nie ma jezior ale te łaczenia czasem moga byc kłopotliwe. ( raz najechałem na oblodzone- masakra) A te poboczne drogi to juz inna historia...
"Załaduj wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj". "Złe języki obgadują... dobre dają orgazmy.. " MZ 251=>GSX600F=>GSX-R 750=> FZ8 Fazer
Ej,a machacie też do innych kierowców samochodów(jak jedziecie samochodem)?? Kto lubi mechać ten macha,kto nie to nie.Miły zwyczaj...ale nie zawsze się da.Tak samo jak podziękować kierowcom samochodów że puścili(zrobili miejsce)w korku
Bo nie wiem,czy mam machac
"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych ktorzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,majac przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"
Do pracy mam jakies 25km i kiedy zdarzy mi sie wyjechac pozno wiec nakrecam manete i lece prawym pasem. Ograniczenie jest 100km/h i gdzies tam po drodze 120km/h. Lece i oczywiscie jada puszkarze przede mna ktrzy mysla ze nie juz nikogo kto jedzie szybciej od nich. I w tym kraju (IRLANDIA) ludziska rzadko uzywaja kierunków i lusterek wstecznych. Wtedy chcialbym ich pozdrowic srodkowyum palcem ale ...co moga pomyslec widzac polskie blachy . W kazdym badz razie lustera wsteczne sluza kobieta do poprawy makijazu a kierunki uzywane sa (awaryjne) kiedy zatrzymuja sie tam gdzie tego przepis zabrania. Tak to wyglada na drogach irlandzkich