nowe tarcze zegarów

tuning, kufry bagażowe, crash-pady, naklejki, duperele...

Postprzez cookieman » piątek, 15 kwietnia 2011, 15:42

żółwik narazie to z papieru zwyklego tarcze i tak tylko przymierzylem wiec niestaralem sie z wycinaniem dzisiaj jade po plekse i bede kombinowal dremelem jak ktos chetny to moge takie powycinane podeslac na maila bo mi grafik to porobil teraz mam chytry plan plekse przezroczysta okolo 64% zielona fluo i na to tylko cyferki naklejic i te linie a tlo to elektronika z zegarow by byla
cookieman

Postprzez zolwik » piątek, 15 kwietnia 2011, 19:53

cookieman napisał(a): teraz mam chytry plan plekse przezroczysta okolo 64% zielona fluo i na to tylko cyferki naklejic i te linie a tlo to elektronika z zegarow by byla

No może być ciekawe , ps jaką ma średnica tarcza ?
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez blue angel » niedziela, 17 kwietnia 2011, 06:56

Jestem pod wrażeniem. a mógłbyć podesłać mi na malila. Szukałem oryginałów ale twoj sa zdecydowanie lpsze :)) szacun
Jawa Babetta 28 / Romet Pony M301 / WSK 125 / Suzuki GSX 600F / Yamaya FJR 1300
blue angel

Postprzez Dariusz85 » niedziela, 17 kwietnia 2011, 13:26

nie no naprawdę wyglada to calkiem fajnie. Obrotomierz idealny...reszta, podobnie jak Budzik...rzecz gustu :)
Dariusz85

Postprzez chrom » sobota, 7 maja 2011, 18:45

Na poczatku jakos sceptyczy bylem do tych tarcz,ale teraz jak to zmontowales to b.fajnie wyglada predkosciomierz rzecz gustu,ale projekt ogolnie git...
co by sie nie dzialo musisz temu sprostac
chrom

Postprzez Darth Vader » środa, 11 maja 2011, 10:54

Naprawdę świetnie to wygląda! Gdybyś podesłał mi na maila byłbym bardzo wdzięczny
Darth Vader

Postprzez cookieman » środa, 29 czerwca 2011, 21:07

Obrazek

Obrazek

nadal tylko papierowe mam nadmiar zajec i kilka spraw do zalatwienia wiec jeszcze sztywnych podswietlanych nierobilem
cookieman

Postprzez daragen » poniedziałek, 4 lipca 2011, 15:21

Tarcze bardzo fajne, od razu zainspirowały do działania... :gitara:

Jednak jak ja się zabrałem za swoje, to pierwszym problem okazało się samo dokopanie do nich. Skończyło się na tym, że musiałem wymontować cały zegar (prędkościomierz), i od tyłu delikatnie odginając obwódkę w końcu ją poluźniłem. Na prędkościomierzu nie miałem litości, ponieważ obwódka i tak była cała powyginana po przejściach z poprzednim właścicielem. Jednak próbowałem na obrotomierzu i wskaźniku paliwa odkręcić, ale to nie ten sposób.

Drugim problemem było ściągnięcie wskazówki. Po pół h nerwówki nie znalazłem na to sposobu.

Słyszałem, że po ściągnięciu wskazówki, konieczna jest kalibracja zegarów... Jak to wygląda ?
daragen

Postprzez cookieman » poniedziałek, 4 lipca 2011, 20:26

wskazówka najlepiej schodzi widelcem a co do kalibracji to zanim zlozysz podlacz do moto na chwilke na podlaczonych zegarah zaluz wskazowki na zerach potem odpinasz skladasz i ot cała filozofia

co do rozebrania zegarow to zegary od jaja to kwestja 2 srubek do zegara i 6 od obudowy podeslij jakies foto jak to u ciebie wyglada
Ostatnio edytowano poniedziałek, 4 lipca 2011, 20:30 przez cookieman, łącznie edytowano 1 raz
cookieman

Postprzez daragen » wtorek, 5 lipca 2011, 23:41

A dzięki bardzo, "system widelcowy" zadziałał, ciężko było, nerwów troszkę pożarło, ale dało radę.

Przesyłam zdjęcia jak to mniej więcej wygląda. W czerwonych ramkach (przyjrzyj się dokładnie bo są cienkie linie), zaznaczyłem kołnierze zegarów.

Widać tutaj zamontowane zegary ( w tym przypadku obrotomierz). Zaznaczyłem część obwódki przytrzymującej szybkę od zegara, która jest w ten sposób zamontowana "wewnątrz" deski rozdzielczej. Wydaje mi się, że ten kołnierz można tylko odgiąć, w ten sposób lekko go uszkadzając.

Obrazek
Obrazek

Na poniższym zdjęciu widać zegary od zewnątrz. Można zauważyć jak są poniszczone, ale nigdzie nie mogę znaleźć samych obwódek do kupienia.

Obrazek

A'propos, nie muszę odłączać zegara od linki, dlatego chyba nie ma konieczności kalibrowania ?
Ostatnio edytowano wtorek, 5 lipca 2011, 23:43 przez daragen, łącznie edytowano 1 raz
daragen

Postprzez Budzik » środa, 6 lipca 2011, 15:53

ja bym je spolerowal te ramki i by wyszlo super:)
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez zolwik » środa, 6 lipca 2011, 17:27

Lepiej przeszlifować i pomaować ponownie , z polerowaniem to robota którą trzeba powtarzać co jakis czas , a dodatkowo pasta na skiełkach i wew. krawędziach .

No chyba że masz pogięte to dużo roboty ,a szybciej znajdziesz całe zegary ale tojuż dodakowa kasa .
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez daragen » środa, 6 lipca 2011, 22:50

No właśnie w tym rzecz, że są strasznie pogięte. Zastanawiam się nad polerowaniem właśnie, tym bardziej że mam taką możliwość w pracy.

Z zegarami niestety, ale na tą chwilę muszę się wstrzymać, ale na przyszłość zastanawiam się czy jest możliwość podłączenia zegarów, takich jak na zdjęciu poniżej ?

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
daragen

Postprzez Darth Vader » czwartek, 7 lipca 2011, 13:53

Darth Vader

Postprzez Budzik » czwartek, 7 lipca 2011, 17:59

daragen, to sa zegary do jajka i obawaim sie ze do imbryka nie beda pasowac
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Schummi » sobota, 19 listopada 2011, 20:23

cookieman, lub Darth Vader, jeśli moglibyście to podrzućcie na mail'a projekt tych zegarków :P
będę teraz robił trochę moją "błękitną strzałę" i może też bym lekko ztuningował sobie zegarki :)
Pieszy zawsze ma pierwszeństwo!!! Ale nie zawsze przeżyje...
Schummi
Administrator
Administrator

Poprzednia strona

Powrót do AKCESORIA I DODATKI