WYŚWIETLACZ BIEGÓW

tuning, kufry bagażowe, crash-pady, naklejki, duperele...

Postprzez guardian_angel » sobota, 16 maja 2009, 09:19

zolwik napisał(a):No a ja się jeszcze zastanawiam nad wstawieniem tego ustrońska fajny bajer , no ale kosztem wycieków, to raczej nie dla mnie jak coś się wiecznie pier...li i jest nieudoskonalone to dostaje kur....cy
Ustrojstwo jak to nazywasz to jest bez zarzutu, jedynie twoja praca i jej dokładność będzie gwarancją czy będzie wyciek czy nie. Lepiej sie dobrze przyłozyć do tej roboty niż zrobic na odpierd..... i potem poprawiać - tak jak ja :cry:

[ Dodano: 16-05-09, 10:21 ]
yogi136 napisał(a):@guardian_angel ja jak narazi ciągnę już z 5 miesięcy na silikonie i nie mam problemu, ale w razie czego zapamiętam sobie ta nazwę kleju.

Widać dużo i dokładnie nawaliłeś tego silikonu w szczeliny, ale też musiałes poprawiać po kleju z pistoletu. No cóż prototypy nigdy nie są doskonałe i potrzebują udoskonalania. Zobaczymy jak i co bedzie się działo z tym DISTALEM w moim przypadku.

W tej chwili jestem na etapie gruntownego czyszczenia. Odlutowane wszystkie przewody, czujnik wyczyszony do zera bez żadnych pozostałości gumy i silikonu. Zamiast gwoździków wkręcę śrubki mosiężne - dają lepsze uszczelnienie i nie wypadają z otworów.

Wyczytałem na opakowaniu od kleju że jest to żywica epoksydowa i swoją twardość uzyskuje dopiero po 7 dniach.
Ostatnio edytowano sobota, 16 maja 2009, 09:27 przez guardian_angel, łącznie edytowano 3 razy
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez kristos » niedziela, 17 maja 2009, 20:49

guardian jesli dobrze zozumialem to wycieki masz z miejsc umiejscowienia miedziedzianych gwozdzików ,sam własnie zastanawiam sie czym uszczelnic te miejsca i chcialem zrobic to masa uszczelniajaca firmy ELRING do skladania misek olejowych w autach gdzie nie wystepuje uszczelka .Zobaczymy jak mi wyjdzie bo dopiero w piatek biore sie do roboty mam nadzieje ,ze nie bede gnebil yogiego o pomoc .
kristos

Postprzez guardian_angel » poniedziałek, 18 maja 2009, 07:28

Tak chodzi o wyciek z tych wierconych otworów, o ile nie masz jeszcze fabrycznej uszczelki do wymiany. Zanim cokolwiek będziesz uszczelniał dobrze oczyść ten czujnik z gumy i porządnie odtłuść - to ma wielkie znaczenie czy będą wycieki czy nie.
guardian_angel

Postprzez kristos » poniedziałek, 18 maja 2009, 19:59

Dzieki za podpowiedz ,w sobote napisze jakie efekty.
kristos

Postprzez guardian_angel » wtorek, 19 maja 2009, 06:26

Tak jak wspominałem wcześniej zalałem czujnik DISTALEM. Wszystko ładnie się rozlało i powchodziło w każdą szczelinkę nawet bardzo dobrze przewody złapało. Podgrzałem na 5 sekund klej w mikrofali żeby był płynniejszy. Teraz to już nie bedzie wycieków.
Obrazek
guardian_angel

Postprzez kristos » sobota, 23 maja 2009, 17:42

Jestem po montazu uszczelniłem masa ELRINGA i jest ok. jedyny problem ktory powstał to taki ,ze na 3 i 4 wyswietla sie 7 na pozostalych jest ok.Mysłe ze chyba niezbyt precyzyjnie nawiercilem otwory ale pierwsze koty za ploty rozbiore wszystko jeszcze raz i sprawdze
kristos

Postprzez Daniel » sobota, 23 maja 2009, 17:57

yogi136 produkujesz jeszcze te wyświetlacze?Jestem zainteresowany kupnem
Daniel

Postprzez yogi136 » sobota, 23 maja 2009, 20:28

@Daniel Tak, ale mam awarie stacji lutowniczej, we wtorek powinna być nowa
@kristos albo masz zwarcie miedzy 3 i 4 albo padł Ci scalak, jak się okaże ze scalak pisz na PW ;)
yogi136

Postprzez Daniel » sobota, 23 maja 2009, 20:53

Ok,jeżeli będe miał fundusze to napewno kupie ten wyświetlacz,narazie mam mały kryzys,hehe
Daniel

Postprzez yogi136 » sobota, 23 maja 2009, 21:54

@Daniel spoko, nie tylko ty masz kryzys ;)
pzdr.
yogi136

Postprzez firefox » sobota, 23 maja 2009, 23:52

Daniel napisał(a):Ok,jeżeli będe miał fundusze to napewno kupie ten wyświetlacz,narazie mam mały kryzys,hehe

Na swiecie jest :)
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez Nyuno » sobota, 23 maja 2009, 23:57

Już nie ma. W ciągu ostatnich trzech miesięcy nasz fundusz Akcji Nowa Europa zarobił ponad 40%
Obrazek
Nyuno

Postprzez firefox » niedziela, 24 maja 2009, 00:16

Nyuno napisał(a):Już nie ma. W ciągu ostatnich trzech miesięcy nasz fundusz Akcji Nowa Europa zarobił ponad 40%

no fantastycznie, a ja na chleb nie mam :)
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez guardian_angel » niedziela, 24 maja 2009, 16:01

W dupie z chlebem ważne żeby bak był zawsze pełen. :mrgreen:
guardian_angel

Postprzez kristos » niedziela, 24 maja 2009, 18:26

yogi mysle ,ze zwarcia raczej nie moze byc bo miałem ten czujnik w ktorym radziles podpiac 2i 3 pod istniejace piny sprawdzałem lut dwa razy i pozniej zalałem masa uszczelniajaca ktora dzisiaj po dluzszej jezdzie zaczela przepuszczac wiec i tak musze wszystko rozbierac,a co do scalaka to nie mam zielonego pojecia jak sprawdzic. z istniejacych pinow 2 dziala a 3 nie a przejscie było bo sprawdzałem pzdr :zapytanie:
Ostatnio edytowano niedziela, 24 maja 2009, 18:29 przez kristos, łącznie edytowano 1 raz
kristos

Postprzez yogi136 » niedziela, 24 maja 2009, 20:54

Z tego co rozumiem to na 3 i 4 biegu wyświetla Ci 7? Najprościej będzie jak odłączysz 3 i 4 od czujnika i przyłożysz do minusa przy aku, jak wyświetli się 7 to znaczy ze scalak uwalony :P Oczywiście najpierw jeden potem drugi kabelek przykładaj, broń Boże oba naraz :P
pzdr.
yogi136

Postprzez guardian_angel » niedziela, 24 maja 2009, 21:05

kristos, prawdopodobnie, jeśli nie zmieniłeś przewodów które daje Yogi (wspominałem mu o tym problemie) na linkę - przewód miedziany miękki - w samym czujniku, te druciki które lutowałeś do dorabianych pinów mogły pęknąć bo są zbyt łamliwe, lub jeśli szarpałeś się przy układaniu przewodu też mogły popękać i się zewrzeć.
Zmień przewody na grubsze, najlepiej linka, ja uzyłem przwodów od starego zasilacza komputerowego bo sa kolorowe. Zobacz zdjęcie mojego czujnika z poprzedniej strony. Kombinacja zwarcia odpowiednich przewodów może wyświetlić 7, 8 ,9 u mnie tak było jak ustaliłem i podporządkowałem odpowiednie przewody do cyfr.
Ostatnio edytowano niedziela, 24 maja 2009, 21:10 przez guardian_angel, łącznie edytowano 1 raz
guardian_angel

Postprzez kristos » poniedziałek, 25 maja 2009, 19:12

No i po robocie 3 i 4 juz sie ładnie wyswietla allllllllllllllllle po zlozeniu wszystkiego w....lo 5i 6
na trzecia rozbiorke nie mam cierpliwosci 6 wyswietli sie jak przydusze lekko dzwignie biegow a 5 wyswietla 0 i tak juz zostanie .Wiem gdzie lezy wina calego zamieszania to moja niecierpliwosc i pospiech chociaz dzisiaj przed skreceniem kilka razy sprawdzałem czy wszystkie biegi sie wyswietlaja a po zlozeniu nie powiem co sie działo w garazu jak zabrakło 5i6 pozdr
kristos

Postprzez yogi136 » poniedziałek, 25 maja 2009, 20:19

Czyli to nie wina elektroniki, i układ działa jak należy. Z tego co zrozumiałem, nie dokładnie, czy jak to tam nazwać przerobiłeś czujnik?? Dobrze rozumiem ??
pzdr.
yogi136

Postprzez guardian_angel » poniedziałek, 25 maja 2009, 21:06

kristos, widać że trochę zjeb..ałeś sprawę, nie łam się i rozbierz to jeszcze raz i poświeć trochę czasu na dopracownie, ja robiłem to przez 3 dni ale sie opłacało :mrgreen:
guardian_angel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AKCESORIA I DODATKI