Panie i Panowie, potrzebuję pilnie pomocy! Szukam osobnika posiadającego nowe jajco wyposażone w centralny podnóżek. Potrzebuję zdjęcie tego ustrojstwa, będę wdzięczny za pomoc!
Daj znać, czy pasowało jednak. Pammiętam, że mierzyliśmy z Pegazem i było przesunięcie otworów o jakąś małą wartość, ale wykluczało użycie stopki od bandziora w GSXFie. To samo mi powiedzieli w ASO Suzuki. w końcu zdecydowałem się na bolesny zakup oryginału. Gdzieś miałem zdjęcie...
http://www.romus.com.pl/d/stopka2.jpg
Stopka przyszła, ale do czasu montażu nie mogę nic więcej powiedzieć. Po przyłożeniu do moto wydaje się ok, ale dam jeszcze ostateczne potwierdzenie jak zamontuję.
Jednak pojawił się malutki problem. Ponieważ stopka jest używana, sprężyna, która ja trzyma jest juz troszkę wyrobina i na dołkach potrafi mi stopka podskakiwać. Ktoś wie gdzie można znaleść zamiennik? Bo oryginał to chyba nie do zdobycia.
spróbuj to miejsce bliżej ziemi na którym trzyma się sprężyna potraktować młotkiem żeby odległość między uchwytami sprężyny była dłuższa i to pomorze. robiłem tak już w kilku motocyklach na stopce bocznej więc i na centralnej pomorze.
Powyższy post przedstawia pogląd użytkownika w danej chwili i nie może byś wykorzystany przeciwko niemu w innym terminie oraz w innej sprawie.
Informacja dla wszystkich którzy chcą sobie założyć stopkę centralną do nowego GSX650F po 2008r. Właśnie taką stopkę zakupiłem ale od GSF 650. Moje wrażenia hmmmm PASUJE IDEALNIE:)
A więc jeśli ktoś ma możliwość kupienia stopki centralnej używanej z modelu GSF 650 po 2007 śmiało można zaryzykować:) Polecam przetestowałem na własnej skórze:)
Swoje zadanie spełnia idealnie. Moją używkę w stanie idealnym kupiłem na allegro za 100zł:)
Podłączam się do tematu. Jeśli szukacie jeszcze stopki do GSXF 650 to dzisiaj zamontowałem centralkę od GSXF 1250 Pasuje idealnie i już można takie znaleźć z rozbitych egzemplarzy sprzedawanych na części. Moja kosztowała 160 zł z przesyłką (banan, sprężyny w b.d. stanie oraz stopka.) Brakuje mi jedynie ??gumy?? na rurze wydechowej żeby centralka nie uderzała bezpośrednio w wydech podczas składania. Ma ktoś pomysł gdzie takie coś dostane albo jak to się nazywa?
centralka.jpg
centralka 2.jpeg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.