STOJAK DO MOTOCYKLA

tuning, kufry bagażowe, crash-pady, naklejki, duperele...

STOJAK DO MOTOCYKLA

Postprzez firefox » czwartek, 1 października 2009, 19:30

Witam,

szukam i ogladam stojaki na allegro do motocykla, zastanawiam sie bo pewnie moze sie przydac do prac nad motocyklem, wiecie moze co i jak. Najtansze widzialem w granicach 85 zl, kupa kasy, wiec pomyslalem ze zrobie sam, ma moze ktos taki bajer ?? Moze podalby wszystkie wymiary ?
Ostatnio edytowano środa, 16 marca 2011, 14:49 przez firefox, łącznie edytowano 1 raz
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez TasmaN » czwartek, 1 października 2009, 20:06

Fire a zastanow sie czy lepiej nie kupic takiego z regulacja wysokosci. Na zasadzie zapadkowej dziala.
TasmaN

Postprzez guardian_angel » piątek, 2 października 2009, 06:24

Jak chcesz kupić stojak pantograf pod mise olejową i podnieśc cały motocykl to rozumiem, ale żeby podnieść tylne koło lub przednie to nie potrzeba stojaka tylko wystarczy stopka centralna.
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez ZiGi » piątek, 2 października 2009, 07:33

guardian_angel napisał(a):Jak chcesz kupić stojak pantograf pod mise olejową i podnieśc cały motocykl to rozumiem, ale żeby podnieść tylne koło lub przednie to nie potrzeba stojaka tylko wystarczy stopka centralna.

Ale ze stopką centralną w Hayabusie to tak średnio :P, bo to za dopłatą bajer i nie każdy ma :D
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez firefox » piątek, 2 października 2009, 07:50

ZiGi napisał(a):
guardian_angel napisał(a):Jak chcesz kupić stojak pantograf pod mise olejową i podnieśc cały motocykl to rozumiem, ale żeby podnieść tylne koło lub przednie to nie potrzeba stojaka tylko wystarczy stopka centralna.

Ale ze stopką centralną w Hayabusie to tak średnio :P, bo to za dopłatą bajer i nie każdy ma :D

No wlasnie :) wiec macie jakies propozycje :>
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez guardian_angel » piątek, 2 października 2009, 08:04

No ja i habe fergesen ja wol du hast Hayabusa. To w takim razie nie można postawić na centralce :oops:

Z tymi wymiarami Fire to tak nie hop siup.
Kupisz jakiś uniwersalny stojak i okaże się że niepasuje rozstaw wahaczy czy coś innego.
Najlepiej zrobić samemu, dokładnie pod wymiar dedykowany do tego modelu a nie innego. Będziesz mieć 100% pewność że będzie pasował, a sądze że szybko hajki się nie pozbędziesz, a jak sprzedasz to razem ze stojakiem.
6 profil, 2 pożądne łożyska kulkowe, parę śrubek, dobre spawy i gotowe
Ostatnio edytowano piątek, 2 października 2009, 08:09 przez guardian_angel, łącznie edytowano 1 raz
guardian_angel

Postprzez firefox » piątek, 2 października 2009, 08:12

guardian_angel napisał(a):No ja i habe fergesen ja wol du hast Hayabusa. To w takim razie nie można postawić na centralce :oops:

Z tymi wymiarami Fire to tak nie hop siup.
Kupisz jakiś uniwersalny stojak i okaże się że niepasuje rozstaw wahaczy czy coś innego.
Najlepiej zrobić samemu, dokładnie pod wymiar dedykowany do tego modelu a nie innego. Będziesz mieć 100% pewność że będzie pasował, a sądze że szybko hajki się nie pozbędziesz, a jak sprzedasz to razem ze stojakiem.
6 profil, 2 pożądne łożyska kulkowe, parę śrubek, dobre spawy i gotowe

Problem w tym, ze nie bardzo mam gdzie to wykonac (spawy), mam u ojca goscia ktory mogl by to zrobic, wiec dlatego szukam kogos kto ma taki stojak, zeby wyslac na wzor, ewentualnie ojciec postara sie o taki stojak na pomorzu.

Druga sprawa, ze rozstaw jest dosc uniwersalny.

Zreszta ja niedlugo bede mial do Ciebie sprawe, ale to n PW
Ostatnio edytowano piątek, 2 października 2009, 08:12 przez firefox, łącznie edytowano 1 raz
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez guardian_angel » piątek, 2 października 2009, 08:17

Ściągni jakieś zdjęcie z neta i daj ślusarzowi, podaj tylko wymiary wysokości ramion, rozstaw wahacza, długość przedłużki do podstawiania. Do tego nie trzaba żadnej filozofii z jakimś rysunkiem technicznym. Ślusarz pewnie pomyśli że to mały trzepak dla ubranek dla lalek :mrgreen:
guardian_angel

Postprzez zolwik » piątek, 2 października 2009, 08:26

Też jestem w trakcie zakupu stojaka ,komplet pasujący do mojego z allegro to ok240zł
Znajomy zakupił i teraz dylemat czy bawić sie z kupowaniem profili i dodatkowych gadzetów + koszt roboty ?!(wzasadzie na jedno wyjdzie) . Jak by cie interesował to moge zapodac na dniach wymiary i link do aukcji.
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez firefox » piątek, 2 października 2009, 09:19

zolwik napisał(a):Też jestem w trakcie zakupu stojaka ,komplet pasujący do mojego z allegro to ok240zł
Znajomy zakupił i teraz dylemat czy bawić sie z kupowaniem profili i dodatkowych gadzetów + koszt roboty ?!(wzasadzie na jedno wyjdzie) . Jak by cie interesował to moge zapodac na dniach wymiary i link do aukcji.

No to ja znalazlem za 89 zl i taki wlasnie maja w wulkanizatorach.
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez mitsumiuu » piątek, 2 października 2009, 11:18

witaj, jezeli jestes jeszcze zainteresowany tym stojakiem , moge wyslac ci wymiary mojego stojaka (wzorowany był na stojaku za okolo 100zł z allegro.pl).pozdrawiam
mitsumiuu

Postprzez Byniu » piątek, 2 października 2009, 20:04

mitsumiuu napisał(a):witaj, jezeli jestes jeszcze zainteresowany tym stojakiem , moge wyslac ci wymiary mojego stojaka (wzorowany był na stojaku za okolo 100zł z allegro.pl).pozdrawiam

mitsumiuu jak możesz to zapodaj tutaj /może inni też kiedyś skorzystają ,jeśli nie to podeślij i mi...z góry dziękówa
No risk no fun
Byniu

Postprzez mitsumiuu » piątek, 2 października 2009, 22:39

mitsumiuu

Postprzez zolwik » sobota, 3 października 2009, 07:41

Pewnie się co nie kturzy pośmieją z mojego pomysłu. Ja tak się zastanawiam nad powieszeniem moto na linach umocowanych w sufice ,a chwycenie za przód i tył ramy .Przy tym sposobie można ściągnąć koła (wachacz łańcuch bez rozpinania) i w zasadzie rozebrać cały 2oo.
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez unio » sobota, 3 października 2009, 07:54

A gdzie stabilność ? Przy odkręcaniu śrub moto będzie się zachowywać jak na huśtawce w parku.
unio

Postprzez zolwik » sobota, 3 października 2009, 08:53

unio napisał(a):A gdzie stabilność ? Przy odkręcaniu śrub moto będzie się zachowywać jak na huśtawce w parku.

Otym nie pomyślałem.
Jest to pytanko (temat rzeka) i raczej może osobny temat założyć by nie robić tu zamieszania :P
zolwik

Postprzez Byniu » sobota, 3 października 2009, 22:33

ja swoją Maszynę w ten sposób rozebrałem praktycznie na części pierwsze ,tylko wcześniej oczywiście owiewki zdjąłem :P
No risk no fun
Byniu

Postprzez Łysolek » wtorek, 17 listopada 2009, 15:59

no ja sobie teraz stojak z Niemiec przywiozłem w przeliczeniu na polskie to jakieś 80 zł kosztował , jak chcesz Fajer obejrzec to zapraszam do mnie do firmy :)
Łysolek

Postprzez firefox » wtorek, 17 listopada 2009, 18:26

Łysolek napisał(a):no ja sobie teraz stojak z Niemiec przywiozłem w przeliczeniu na polskie to jakieś 80 zł kosztował , jak chcesz Fajer obejrzec to zapraszam do mnie do firmy :)

A masz mozliwosc sciagnac jeszcze jeden ?
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez zolwik » wtorek, 17 listopada 2009, 19:14

firefox napisał(a):
Łysolek napisał(a):no ja sobie teraz stojak z Niemiec przywiozłem w przeliczeniu na polskie to jakieś 80 zł kosztował , jak chcesz Fajer obejrzec to zapraszam do mnie do firmy :)

A masz mozliwosc sciagnac jeszcze jeden ?

Albo dwa ja też chce ;) , No ale do 2oo potrzebne są dwa by oderwał się od ziemi dwiema gumami.
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Następna strona

Powrót do AKCESORIA I DODATKI