SprzedamJajko

SprzedamJajko

Postprzez SprzedamJajko » środa, 9 marca 2016, 16:21

Witam Wszystkich

serdecznie, na forum jestem nowy i nie zabawię tu długo bo mój plan aktywności to ogłosić smutną wiadomość, sprzedaję swoje jajko. Dla kogoś pewnie szansa nowej wspaniałej przygody dla mnie koniec tej ;)
Oczywiście ogłoszenie w odpowiednim dziale.
Tymczasem Wszystkich pozdrawiam i życzę powodzenie w zbliżającym się a pewnie dla wielu już rozpoczętym sezonie!

Szerokości przyczepności i tyle samo powrotów do stajni co wyjazdów!

Paweł
SprzedamJajko

Re: SprzedamJajko

Postprzez requiem5 » czwartek, 10 marca 2016, 11:58

Witamy ale z przykrością informuję, że to nie jest serwis ogłoszeniowy dlatego Twoje ogłoszenie zostanie usunięte.
GSX650F 2008r.
requiem5
Moderatorzy
Moderatorzy

Postprzez lubudubu » czwartek, 10 marca 2016, 17:52

Drogi Moderatorze Szanowni Administratorzy forum Koledzy Kolezanki,

Dlaczego usuwane jest ogloszenie z kategorii sprzedam do tego celu stworzonej?

Czlowiek ma do sprzedania jajko kupil je kiedys dzieki forum a wsrod ogloszen sprzedam nie brakuje...ofert jajek.

Poszanowanie prawa i zasad rownosci mile widzianym stadardem
lubudubu

Postprzez kaamos » czwartek, 10 marca 2016, 17:59

lubudubu napisał(a):Dlaczego usuwane jest ogloszenie z kategorii sprzedam do tego celu stworzonej?

Podpisuję się również pod tym pytaniem.
Kolega dopełnił formalności - przedstawił się, to gdzie leży problem?
kaamos

Postprzez requiem5 » piątek, 11 marca 2016, 08:57

W dziale sprzedam zamieszczane są ogłoszenia użytkowników forum.
Użytkownikiem jest ktoś kto korzysta a nie ktoś kto zakłada konto wystawia ogłoszenie i informuje wszystkich, że tylko w tym celu tu zajrzał.
W taki sposób zaraz na forum pojawiła by się masa handlarzy chcących wystawić swoje ogłoszenie. A to forum nie służy do tego.
Forum zrzesza miłośników GSXF i to jest głównym celem a nie wystawianie ogłoszeń.
GSX650F 2008r.
requiem5
Moderatorzy
Moderatorzy

Postprzez lubudubu » piątek, 11 marca 2016, 09:42

Szanowny Moderatorze

czyli ja, kaamos lub ktoś kto ma konto na forum może dodać ogłoszenie a chłopak który się tu zalogował, żeby sprzedać moto już takiego prawa nie ma?

Kto stanowi takie zasady i gdzie one są zapisane.

Proszę wskaż zapisy z regulaminu które nie pozwalają na taką praktykę? Apeluje do administratora o pouczenie moderatora.

Zasady powinny być spójne i stosowane do wszystkich. Nie twórzmy lepszego i gorszego sortu ;) to chyba nie to miejsce.

Chłopak który zakłada konto na forum wita się z Wszystkimi dochowując zasad i życzy miłego sezonu to nie jest pospolity handlarz którego się obawiasz w swojej argumentacji.

Może problem leży w czymś innym czy chodzi np. o to, że oferuje do sprzedaży taki sam sprzęt jakim Ty się poruszasz?

Dziwne to wszystko - prośba o wyjaśnienie i nie blokowanie mojego konta.

dziękuję i pozdrawiam

PS
Zachęcam do przywrócenia zasad kultury i ogłoszenia zarazem...
lubudubu

Postprzez requiem5 » piątek, 11 marca 2016, 09:59

Jak najbardziej w sprawie mojej decyzji usunięcia ogłoszenia można się kontaktować z moderatorem.
GSX650F 2008r.
requiem5
Moderatorzy
Moderatorzy

Postprzez Schummi » piątek, 11 marca 2016, 15:15

Mnie też wkurzają tacy użytkownicy co zakładają konto tylko w celu sprzedaży moto (nie bronię decyzji requiem tylko wyrażam swoje zdanie, żeby ktoś zaraz nie pisał o "kółku wzajemnej adoracji").

Gdybym to ja był Adminem to zapisałbym w regulaminie, że do działu sprzedam mają użytkownicy z co najmniej 6-cio miesięcznym stażem na forum i którzy napisali przynajmniej 1 post w innych działach :diabel: ale nie jestem Adminem więc to tylko gdybanie ;) a ponieważ kiedyś już zostałem "pouczony" przez Admina więc nie kwestionuję decyzji ani Admina ani Modów ;)
Pieszy zawsze ma pierwszeństwo!!! Ale nie zawsze przeżyje...
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez szydlas » piątek, 11 marca 2016, 15:17

@lubudubu Gdzie jest zapisane? W dziale "Sprzedam" na samej górze jest stary jak świat post z informacją:

Informacje dotyczące wystawiania przedmiotów na sprzedaż:

1. Dostęp do zakładania tematów w tym dziale mają użytkownicy z dorobkiem 3 postów.

2. Wystawiasz przedmiot, jedyne wymagania to dodaj szczegółowy opis , zdjęcia i cenę oraz kontakt telefoniczny.

3. Posty nie zawierajace tresci merytorycznej a jedynie linki do aukcji zewnetrznych z automatu leca do kosza.

4. Jesli wystawiasz motocykl na czesci zamiesc koniecznie zdjecie lub liste czesci ktore sprzedajesz... nie bedziemy sie bawic w zgadywanki czy moto np. dostal w d... i lagi sa proste.

5. Umieszczanie ogłoszeń jest bezpłatne .

6. Tematy zamieszczone w GIEŁDZIE z ogłoszeniami i aukcjami po upływie 3miesięcy(od ostatniego postu) zostaną usunięte do kosza z adnotacją nie aktualne.
Użytkownicy którzy nadal nie sprzedali przedmiotu i są zainteresowane mogą ponownie założyć temat.

7. Nie spełnisz wymagań temat zostanie zamknięty i wrzucony do śmietnika .

Dlatego zgodnie z regulaminem Ty póki co również nie posiadasz jeszcze takiej możliwości.

Może problem leży w czymś innym czy chodzi np. o to, że oferuje do sprzedaży taki sam sprzęt jakim Ty się poruszasz?

Przepraszam, ale nie rozumiem takiego argumentu, nie wiem w sumie co ma wspólnego ze sprawą?

Nie widzę powodu by pouczać Moderatorów, jeżeli wypełniają stosownie swoje zadania. Szczególnie w tym przypadku, gdzie tworzone są ogłoszenia przez użytkowników posiadających napisany jeden post.

Tak na marginesie:

Ja Was bardzo proszę. To moja osobista uwaga. Teksty polityczne, jeśli macie na prawdę wielką potrzebę ich głoszenia to może w dziale HydePark. Bo dobrze by było aby chociaż tutaj człowiek mógł od tego pierdzielnika i bełkotu rządzących odpocząć. Niezależnie z której strony nacierają.
szydlas

Postprzez mar_92 » piątek, 11 marca 2016, 17:23

Powinniście zrobić tak,wystawianie przedmiotów na sprzedasz jest możliwe po uzyskaniu na przykład 20 postów ;)
mar_92

Postprzez Gruby Kurp » sobota, 12 marca 2016, 02:43

20 postów?! Nie przesadzaj. Dobrze jest tak jak jest teraz.
Suzuki GSX600F '06
Gruby Kurp

Postprzez Schummi » sobota, 12 marca 2016, 14:00

no widziałem wczoraj jak to jest dobrze :) gość szybko napisał w dwóch tematach posty nic nie wnoszące do tematu i już ma wymaganą liczbę postów :donttouch:
powinno być ograniczenie względem stażu na forum :roll:
Pieszy zawsze ma pierwszeństwo!!! Ale nie zawsze przeżyje...
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez kaamos » sobota, 12 marca 2016, 14:37

Ja proponuję wymagane 218 postów, przynajmniej 48 znajomych na Facebooku, brak debetu na karcie, aktualna książeczka szczepień i błogosławieństwo od samego papieża. :eye:
kaamos

Postprzez florek » poniedziałek, 14 marca 2016, 19:15

Wygląda to mniej więcej tak:
Wpadam tylko na chwilę by załatwić sprawę i mam gdzieś Wasze zasady i cały regulamin.
To chyba nie tak miało być.
Gdyby osoba rozpoczynająca ten temat miała minimum przyzwoitości i zdrowego rozsądku, nie byłoby całej tej niepotrzebnej dyskusji.
Lubię wracać tam gdzie byłem już...
https://www.youtube.com/watch?v=Djf36MNmth8
florek

Postprzez JenJer » wtorek, 22 marca 2016, 11:37

paka :P
Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz jaką można robić w ubraniu :diabel:
JenJer
Klubowicz
Klubowicz

Powrót do POWITALNIA