kliper90 napisał(a):To gdzie szukać przyczyny... napewno mam zawory do regulacji. A co do zaworow to jakie tam sa plytkowe ?? Suzuki gsx-f 750

requiem5 napisał(a):kliper90 napisał(a):To gdzie szukać przyczyny... napewno mam zawory do regulacji. A co do zaworow to jakie tam sa plytkowe ?? Suzuki gsx-f 750
może brak synchronizacji gaźników i stąd efekt znikającego oleju. Mi znikał po wymianie filtra powietrza do momentu niezrobienia synchro.
Jeśli wiesz, że zawory do regulacji. To osobiście polecam najpierw zrobić wszystko tak jak powinno (pełen serwis) + sprawdź czy śruba spustu oleju ma uszczelkę, czy nigdzie nie ucieka oliwa, olej potrafi wyłazić nawet górnymi śrubami pokrywy zaworów, sprawdź przy dźwigni zmiany biegów czy nie ucieka. Dopiero potem sprawdzić czy aby na pewno znika Ci oliwa.
Zależy jeszcze jaki dymek Ci leci jak niebieski to pewnie uszczelniacze zaworowe do wymiany albo pierścienie, czasami taki objaw też może dawać nieszczelna uszczelka pod głowicą.
Normalną rzeczą jest jak go piłujesz ciągle pod 9tyś to będzie spalał więcej oliwy.
Co do oliwy to wlewając 20w50 pewnie więcej szkody niż pożytku tym zrobisz.
Strzelam, że masz na śrubach zawory ale nie wiem jaki rocznik Twojej maszyny więc mogę się mylić.

domin napisał(a):Nie przejmował bym sie jesli nie sa to jakie mega ilosci tego oleju. Kwestia dbania i pilnowania zeby go nie brakowalo bo to bardzo wazne w olejakach.

lewmichal napisał(a):Po pierwsze musisz zapoznać się z motocyklem i dowiedzieć się jakie widoczne ilości oleju zużywa i czy w ogóle. Następnie określasz długość trasy jaką masz zamiar pokonać.

Powrót do MECHANIKA OGÓLNA GSXF
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość