Ceramizery - opinie o produkcie

Jeśli żaden z tematów Ci nie pomógł, zadaj pytanie TUTAJ.

Ceramizery - opinie o produkcie

Postprzez woja750 » wtorek, 20 stycznia 2015, 00:28

Witam. Otwieram nowy temat by zebrać opinie o ceramizerach do motocykli. Czy ktoś z Was stosował takie cuda w swoich katankach ? Jeśli tak to prosze o opinię, gdyż waham się z zakupem :)
Lewy pas, gaz i płynę...
woja750

Re: Ceramizery - opinie o produkcie

Postprzez Miksol » wtorek, 20 stycznia 2015, 11:28

Nie zaryzykowałbym... Silniki japońskie są tak precyzyjnie spasowane, że może okazać, się że nanowarstwa spowoduje jakieś przytarcia...
GSX750F - sprzedany. Nadszedl czas Hondy Transalp...
Miksol

Postprzez lewmichal » wtorek, 20 stycznia 2015, 11:47

Do tego sprzęgło w motocyklu znajduje się w kąpieli olejowej, więc może zacząć się ślizgać po dolaniu dodatków do oleju.
Serwisowanie motocykli szosowych

Crashpady do GSXF

https://www.garazcudow.pl/
lewmichal
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Miksol » wtorek, 20 stycznia 2015, 13:04

Są to dodatki, które w sposób ceramizacji wygładzają powierzchnie. Tarcie tą warstwę poleruje, a sumarycznie wszystko się doszczelnia, a tarcie się zmniejsza...

Ale właśnie co z tarczami, które winne być chropowate i cierne...

Generalnie oryginalny Ceramizer to produkt rosyjski. Bardziej ufam niemieckiemu Cera-Tec'owi z LiquiMoly
GSX750F - sprzedany. Nadszedl czas Hondy Transalp...
Miksol

Postprzez woja750 » wtorek, 20 stycznia 2015, 14:22

Jeśli chodzi o sprzęgła mokre w motocyklach to producent twierdzi, że warstwa przeciwzużyciowa wytwarza się tylko na powierzchniach styku metalu z metalem, na parach mieszanych (czyli na przykład sprzęgło) taka warstwa podobno się nie wytwarza. W sumie mojej katance dużo życia pewnie już nie zostało, więc spróbuję i poinformuje o efektach :) ale planuję to zrobić na wiosnę dopiero
Lewy pas, gaz i płynę...
woja750

Postprzez Raczek » niedziela, 1 lutego 2015, 22:48

Dodam coś od siebie. W grupie któej jeżdże było moto jakaś yamaha 600 stara olejak. Kopcilo okrutnie :P Generalnie spisane na straty... Do nowego oleju zalano 3 tubki ceramizeru do motocykli, trzasnął ok 500km oszczedzając maszyne ( do roboty i spowrotem). Wuala.... przyjechał polatać to nic nie kopciło, odzyskał naprawde sporo mocy i ze sprzęgłem nic się nie działo. W moich oczach Magia :mrgreen: Będę mierzył kompresje w imbryku swoim i jak bedzie słabizna to zaleje ;) Napewno podzielę sie wynikami na forum. Wydaje mi się to całiem bezpieczne tylko mechanik mi powiedział że to jest dobre dla silników które padaja ale maja całe panewki i ogólnie tracą tylko kompresje. To ten sposób może im dać troche życia ale później nie da się zrobić szlifu takiego silnika.
Raczek

Postprzez woja750 » piątek, 15 maja 2015, 12:28

Zastosowałem do swojego imbryka 2x dozę ceramizera i efekty są takie, że ciśnienie sprężania na każdym cylindrze zwiekszyło sie mniej więcej o 0,5 bara (czyli jakiś efekt jest) a na tym garze gdzie było najniższe zwiększyło się prawie o 1 bar. Poza tym silnik pracuje ciut ciszej, jednak zauważalnie. Różnicy w spalaniu oleju nei zauważyłem, byćmoze to przez to że czesto kręce go wysoko :P. Jestem ciekawy co się stanie po wymianie oleju bo już niebawem mnie to czeka :D
Lewy pas, gaz i płynę...
woja750

Postprzez Jacky » piątek, 15 maja 2015, 15:52

Jest Ceramizer dedykowany do motocykli http://www.ceramizer.pl/content/view/30/42/#Ceramizer do motocykli
Jacky

Powrót do MECHANIKA OGÓLNA GSXF