SILNIK DUSI SIĘ - NIE WKRĘCA SIĘ - GAŚNIE

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

Postprzez zolkos » sobota, 28 maja 2011, 18:34

ja miałem podobnie gdy na gaźnikach mi 2 zatyczki pospadały z tych wlotów chyba podciśnieniowych tych przy plastikowych pokrywkach od góry wtedy gasł jak redukowalem lub gaz puszczalem ,hamowałem i obroty nie trzymał
zolkos

Postprzez misior52 » niedziela, 29 maja 2011, 14:00

dzięki ale to nie to... mi gaśnie jak hamuje na zimnym a jak sie rozgrzeje to juz jest wszystko ok i już nie wiem macie jeszcze jakieś pomysły ???
misior52

Postprzez zolkos » niedziela, 29 maja 2011, 22:45

może musisz dac mu sie rozgrzać :D widocznie Twoja zuzia bardziej kapryśna jest :D może obroty podkręć ciut wiecej ?
zolkos

Postprzez brodaty_rider » poniedziałek, 30 maja 2011, 09:26

Ile masz obrotów na ciepłym a ile na zimnym??
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez Budzik » poniedziałek, 30 maja 2011, 21:20

zalezy jak mocno pociagnie za manetke :P
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez zolkos » poniedziałek, 30 maja 2011, 21:30

racja a gaśnie bo przy hamowaniu off zapłonu wciska :D
zolkos

Postprzez brodaty_rider » poniedziałek, 30 maja 2011, 21:37

albo sprzęgła nie wciska i gaśnie ;]
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez PozytywnieZakreconyWariat » wtorek, 31 maja 2011, 08:55

misior52, odpalaj na ssaniu.Poczekaj az sie silnik rozgrzeje.
W przeciwnym wypadku zimny silnik(gaźnikowy)ma prawo gasnąć....jeśli od razu chcesz pałować i kręcisz manetą ostro.

BTW
Moze wyreguluj obroty jałowe?
"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych ktorzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,majac przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"
PozytywnieZakreconyWariat

Postprzez gooxes » wtorek, 31 maja 2011, 21:22

masz brudne gaźniki, pomoże myjka ultradźwiękowa
mam to samo, nie wiem dokładnie co tam się w środku dzieje ale jakieś kanaliki przelewowe są zarośnięte brudem
gooxes

Dziwna sprawa

Postprzez dawido1990 » sobota, 4 czerwca 2011, 11:45

Witam

Zatem opiszę swój problem z jakim walczę już trochę czasu:
Od około 5 do 7-8 tys. obrotów w czasie jazdy ma ciężko przejść na wyższe obroty, tak jakby nie przepalał paliwa, zwłaszcza na wyższych biegach... bo na 1-2 to przy dość mocnym odkręceniu manetki przejdzie przez te obroty i ciągnie dalej normalnie.
Ustawiałem zawory ssące na 0.10~ i wydech 0,17~, gaźnik już nie wiem ile razy był rozkrecany, czyszczony i ustawiany na wszelakie sposoby, na wolnych obrotach ładnie chodzi. Wymieniałem świece i też nic nie dało. Ostatnio zauważyłem takie coś, pojechałem ją kręcić na prostej to do 4 biegu doszła do 180 i ni H** dalej, wrzucając 5 i 6 spadała prędkość i czuć było nagły spadek mocy, tak jakby się zakrztusiła i po naciśnieciu sprzęgła albo gasła albo zaczęła pyrkotać ponizej tys obrotów.
Poprostu ciężko się jedzie spokojnie, bo akurat na trasie na 6 biegu przy tych 5-6 tys juz występuje ten objaw i zeby przyśpieszyć pod górkę lub wyprzedzić to musze zredukować o 2 w dół conajmniej żeby wskoczył powyzej 7-8 tys.

Piszę do was bo już mi ręce opadają i bolą od kręcenia :diabel: Całkiem możliwe, że to jakaś błachostka którą pominąłem.

Czekam na porady Chłopaki :)
dawido1990

Postprzez Krechagsx » sobota, 4 czerwca 2011, 12:22

Po pierwsze regulamin po drugie zapraszamy do powitalni... :P

A co do tematu posprawdzaj może przewody paliwowe, może jest są gdzieś zaśmiecone...
Może świece ? Hmm ?
Krechagsx

Postprzez brodaty_rider » sobota, 4 czerwca 2011, 17:18

dawido1990, tak jak ww reg. a co do tego to skład mieszanki musisz ustawić
brodaty_rider

Postprzez kyrtap87 » sobota, 4 czerwca 2011, 17:20

obstawiam filtr paliwa
kyrtap87

Postprzez zary » niedziela, 5 czerwca 2011, 08:55

bardziej filtr powietrza, przy filtrze paliwa jest taki jakby buffor w gaźnikach jest z 250 ml co daje mozliwość przeskoczenia do konca i dopiero po ok 15 s 20s problemy a filtr powietrza jest zabity i nie leci
zary

Postprzez dawido1990 » niedziela, 5 czerwca 2011, 10:24

Krechagsx, Obie sprawy mam załatwione, a jeśli chodzi o galerie to niedługo ją zrobię, teraz mam za dużo pracy.

kyrtap87, Filtr paliwa czyściutki i paliwo drożne.

zary, No kolego nie wiedziałem, że filtr powietrza robi aż tak wielkie zamieszanie, sprawdziłem go i jest "stary" czyli do wymiany raczej juz dawno był. Za kilka dni zamówie nowy i zobaczę :)

Dam znać czy po kombinacjach z filtrem jest dobrze.

Pozdro
Ostatnio edytowano niedziela, 5 czerwca 2011, 10:31 przez dawido1990, łącznie edytowano 1 raz
dawido1990

Postprzez Konrad » niedziela, 5 czerwca 2011, 11:54

W jajku miałem to samo - filtr nawet nie wyglądał tak źle, ale po wymianie nie to moto. Nic nie muli, jakiś taki bardziej elastyczny i spalani ciut mniejsze :D
Konrad

Postprzez guardian_angel » niedziela, 5 czerwca 2011, 20:58

dawido1990, nowy filtr powietrza pomoże, jak załozysz zrób na nowo dawkę i synchro bo inaczej bedzie za duzo powietrza.
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez dawido1990 » poniedziałek, 6 czerwca 2011, 09:58

Dobra koledzy, filtr nic nie da... dzisiaj przyszedł przyrząd do mierzenia ciśnienia w cylindrach... Także wyjmuję silnik z ramy i ściągam głowice, jeśli nie duży koszt remontu to zrobie remont, a jak nie to szukam silnika. :/
dawido1990

Postprzez guardian_angel » poniedziałek, 6 czerwca 2011, 10:01

dawido1990, aż tak źle ?
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez dawido1990 » poniedziałek, 6 czerwca 2011, 10:07

Na to wygląda. Nie wiesz czy podejdzie silnik od jajka 2000r do mojego 89?

ten oto silnik
http://moto.allegro.pl/suzuki-gsxf-gsx- ... 83131.html
dawido1990

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do SILNIK