A ja mam pytanie do Was wszyscy piszą o synchronizacji gaźników szukałem w necie i szukajce ale nie znalazłem jak samemu mając zestaw wakuometrów to zrobić czy jest jakiś manual??Jakie powinny być wartości w czasie ustawiania wie ktoś??Pozdrawiam
[ Dodano: 19-08-13, 00:38 ]Chciałbym zapytać czy jest tu jakiś meches znający sie na tym sprzęcie mam kilka pytań ale tematu zakładać żadnego nie będe bo mi je tu zamykają!!!!!!!!!!!!!!Wole napisać na PW gdyby co proszę pisać pozdrawiam
[ Dodano: 19-08-13, 00:42 ]Witam.Wczoraj nabyłem moto GSX750F z 1989 a że lubie dłubać to z Bratem sprawdziliśmy luzy zaworowe wsio ok a potem napinacz rozrządu.Zdjeliśmy gaźniki i airbox odkręciliśmy centralną srube tą ze sprężyną potem 2 mniejsze i wyciągnelismy dziada

.W KTM-ie 520 którego miałem liczyło sie kliki podczas wyciągania go z obudowy (tak jak by miał pchać na ślizg i napinać) tu było 12 kliknięć i teraz pytanie czy to znaczy że jest wszystko ok czy trzeba było raczej mierzyć trzpienie przy zdjętym deklu pokrywy zaworów??Bo wyczytałem że ponoć trzeba mierzyć trzpienie ale w Kacie jakiego miałem i DR-ce jaka mam 650 liczy sie kliki właśnie......Prosze o info kogoś kto to przerabiał łańcuch na necie 130 zł więc to nie jest duzo ale po co wymieniać jeżeli dobry lepiej zalać za to hehe

.Pozdrawiam
Żeby nie było szukajki używałem!!!!!!!!Jest temat o napinaczu ale wogóle to nie odpowiedź na moje pytanie zatem niech sie ktoś znający na rzeczy wypowie prosze a nie osoby co tylko chca nabic sobie post "wystarczyło tylko troche chęci i poszukac" hehe