KRANIK PALIWA, ZBIORNIK, PRZEWODY

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

Postprzez cinkpin » piątek, 24 grudnia 2010, 13:59

Ups.. no to pewnie zalał mi się już na cacy :D bo już od dłuższego czasu jest na PRI :)
cinkpin

Postprzez TasmaN » piątek, 24 grudnia 2010, 15:45

To sprawdz poziom oleju koniecznie.
Czy waha sie nie dostala do oleju.
TasmaN

GSX600F - kranik problem

Postprzez Olo_gsxf » sobota, 15 stycznia 2011, 13:05

Witam, jak w temacie mam problem z kranikiem przy swoim gsx600f, mianowicie ostatnio zauwazylem ze cieknie mi kranik wiec rozebralem go zeby wymienic oring bo stary juz byl styrany, ale jak go rozkrecilem to wypadly mi czesci ze srodka i teraz nie wiem jak to ma byc zlozone. Czy moglby mi ktos wytlumaczyc jak to ma byc zlozone, albo podeslac jakies zdjecia badz schemty.
Z góry dzieki za pomoc. Pozdrawiam
Ostatnio edytowano sobota, 15 stycznia 2011, 13:07 przez Olo_gsxf, łącznie edytowano 1 raz
Olo_gsxf

Postprzez zolwik » sobota, 15 stycznia 2011, 20:58

Olo_gsxf, Regulamin :diabel:
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez Cygi » niedziela, 16 stycznia 2011, 01:01

Obrazek

i na przyszłosc słuchaj co do Ciebie pan Zołwik mowi bo inaczej bedzie niedobrze... :)

fiszka z kranika suzuki gsx600f 96 rok. Popatrz dobrze i poskładaj wg schematu
"Załaduj wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj".
"Złe języki obgadują... dobre dają orgazmy.. " :D
MZ 251=>GSX600F=>GSX-R 750=> FZ8 Fazer
Cygi

praca na PRI ...

Postprzez koxxx » poniedziałek, 16 maja 2011, 10:07

Witam mam taki o to problem motor pracuje i jezdzi tylko na pri...czuc ze go zalewa i nie osiaga pelnej mocy. Z gory dzieki za pomoc.
koxxx

Postprzez TasmaN » poniedziałek, 16 maja 2011, 11:05

Przyczyn moze byc duzo, ale nie jezdzij na PRI bo zarzniesz silnik !
TasmaN

Postprzez guardian_angel » poniedziałek, 16 maja 2011, 11:39

To masz 2 różne problemy.
koxxx napisał(a):...motor pracuje i jezdzi tylko na pri

Podłącz kranik do króćca od podciśnienia gaźnika. Jeśli nie pomoże wyczyść kranik, wymień uszczelki zobacz stan membrany.

koxxx napisał(a):czuc ze go zalewa i nie osiaga pelnej mocy.

Masz nieszczelne membrany w gaźnikach i łapiesz lewe powietrze.

Jeśli okaże się że kranik nie był podłączony do podciśnienia lub była nieszczelność w układzie to rozwiążesz 2 problemy na raz.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 16 maja 2011, 11:40 przez guardian_angel, łącznie edytowano 2 razy
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez koxxx » poniedziałek, 16 maja 2011, 16:58

Ma ktoś moze zdjecie,nie bardzo orientuje sie ktory to węzyk :)
koxxx

Postprzez guardian_angel » poniedziałek, 16 maja 2011, 17:27

Poczytaj ten temat i zobacz zdjęcia, bedziesz wiedział jak to zrobić.

http://gsxf.pl/viewtopic.php?t=2008
Ostatnio edytowano poniedziałek, 16 maja 2011, 17:27 przez guardian_angel, łącznie edytowano 1 raz
guardian_angel

Czyszczenie kranika

Postprzez brodaty_rider » poniedziałek, 23 maja 2011, 08:45

Nie wiem czy w dobrym dziale. Jak nie to proszę o przeniesienie do odpowiedniego. Szukałem tematu podobnego lecz go nie znalazłem i z wielkim bólem a także żalem zakładam ten.
Mianowicie jak wyczyścić kranik?? bo u mnie leci paliwko ale go brakuje na pewnych obrotach i nie wiem czy to czyszczenie czy wymiana tego. Proszę o podpowiedź.
Z góry dzięki
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez Revan » poniedziałek, 23 maja 2011, 15:55

U mnie całkiem niedawno był podobny problem, mianowicie paliwo na postoju lało się po boku i czasami podczas jazdy jakby się dławił. Okazało się że uszczelka wewnątrz kranika sparciała i rozsypała się w drzazgi, więc kranik nie był szczelny i czasem kawałek tej gumy potrafił zablokować na chwilę dopływ paliwa. Musiałem zdjąć bak, odkręcić i wyczyścić kranik i założyć nową uszczelkę i teraz wszystko pięknie hula.
Revan

Postprzez guardian_angel » poniedziałek, 23 maja 2011, 16:41

brodaty_rider napisał(a):Mianowicie jak wyczyścić kranik??

Normalnie. Zdemontować, rozebrać, wyczyścić, wymienić uszczelki i filtr paliwa, sprawdzić stan membrany i to wszystko.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 23 maja 2011, 16:41 przez guardian_angel, łącznie edytowano 1 raz
guardian_angel

Dziwny problem z kranikiem

Postprzez brodaty_rider » piątek, 9 września 2011, 07:53

Witam,
Problem mam taki, mianowicie jak odłączę przewody paliwowe to nie ważne w jakim położeniu znajduje się kranik i tak zawszę cieknie z nich paliwo a jak podłącze to silnik normalnie zasysa podciśnieniem i nie wiem co z tym fantem zrobić a z kolei jak przełączę na pri to ani podciśnienie ani nic w ogóle nie chce lecieć. Może wiecie co z tym zrobić
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez Budzik » piątek, 9 września 2011, 09:48

moze ktosc przerobil ci kraniek, gdzie pri masz -OFF a na reszcie nie masz podcisnienia tylko normalnie grawitacyjnie cieknie. Albo masz kranik od Jawki :P

PS. sprawdz w kraniku membranki;]
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez brodaty_rider » piątek, 9 września 2011, 22:04

Chodzi o to że jak wezmę go na ON lub RES to jak podłącze to normalnie zasysa i widać jak zasysa a jak odłącze to już normalnie ucieka wcześniej nie było tego problemu. Membrana szczelna
brodaty_rider

Postprzez Alpha » sobota, 10 września 2011, 18:17

Dokonaj małej korekty wypowiedzi , wyrażenie swoich myśli nie jest łatwe - tak żeby inni zrozumieli .
Najprościej rozebrać kranik , zapoznać się z budową , rozszyfrować jak działa - a potem kupić nowy :P ( lub naprawić uszkodzenie ) .
Alpha

Postprzez shreeek » niedziela, 11 września 2011, 20:16

Hmm u mnie w GSX1100F rocznik 1990, mam tylko pozycje ON i PRI, nie ma rezerwy.,. Czy mozliwosci zakrecenia kranika, a sam kranik mozna przekrecic jedynie srubokretem ;O ..
shreeek

Postprzez Cygi » sobota, 24 września 2011, 21:44

Brodacz pisał ze brakuje mu paliwka przy wyzszych obrotach... hmm od pewnego czasu tez borykam sie z takim problemem ze podczas jazdy (pozycja ON)
180km/h po jakims czasie nagle moto nie dostaje odpowiedniej ilosci paliwa i zwalnia gdy wcisne sprzegło obroty spadaja i gasnie. Po chwili odpalam na biegu i zaczynam od 4 tys bujac go na nowo i po jakim czasie znowu to samo. Filtr zmieniany i tak dalej. Dzis jadac do Galway na autostradzie podczas tych objawow przekreciłem na PRI i tu nagle doznal przyspieszenia i bez problemu jechal przyspieszajac na maxa. Czyli trzeba rozbebeszyc kranik czyscic wymieniac uszczeli poskladac i bedzie smigac. Przy okazji przewody paliwowe tez mozna zmienic.
"Załaduj wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj".
"Złe języki obgadują... dobre dają orgazmy.. " :D
MZ 251=>GSX600F=>GSX-R 750=> FZ8 Fazer
Cygi

zestaw naprawczy do kranika

Postprzez wojtek » środa, 28 września 2011, 10:47

Witam

Koledzy zepsuł mi się kranik, czyszczenie nic nie dalo, dalej paliwo leci jak by chcialo a nie moglo, krótko mówiąc motor szybciej je spala niż zdąży zlecieć z baku a czasem nawet nie leci wcale. Podciśnienie nie działa w ogóle bo paliwo leci nawet w pozycji ON gdy motor jest wyłączony.
Wiem że sa zestawy naprawcze do kraników podciśnieniowych np w larsonie ale tylko do modeli z roku max 97 a mój GSXF jest z roku 98 czy bedzie pasował czy w 98 były już inne kraniki?

Sam kranik też jest ciężko dostępny na allegro.
Ostatnio edytowano środa, 28 września 2011, 10:47 przez wojtek, łącznie edytowano 1 raz
wojtek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do SILNIK