Musisz się pofatygować do ludzi którzy robią korekty liczników (drogo) . W moim przypadku (Wrocław) co prawda nie dali rady , ale na forum komuś się udało . Ostatecznie ( tanio) wymieniłem pamięć ( 93C46) z rozbitego licznika .
Na zagranicznych forach już wcześniej pojawiały się sygnały o zatrzymaniu liczników , i wygląda na to że tak są one skonstruowane , 99999 i koniec . Któraś Honda ma podobnie .
Te pamięci są programowalne , kłopot żeby wiedzieć jak i mieć czym . Czym - na Allegro są programatory do tych kości ~ 60 zł . Jak - zczytać zawartość dobrej pamięci , porównując z tym co jest na naszej niesprawnej - znaleźć klucz , i zrobić korektę . Ja tylko wymieniłem pamięć na której było ~ 40kkm , chociaż wcześniej miałem chęć kupić programator i wprowadzić prawdziwy przebieg , minus 100 000 km. Co prawda kupiłem za 30 zł ale niestety przez pomyłkę nie to co trzeba , i odpuściłem .
Starczyło by żeby na Forum , był link do pliku wraz z tutkiem , lub lepiej , ktoś z programatorem wysyłał by zaprogramowane kości listem (93C46 - chyba z 2 zł) . Bo coraz więcej osób będzie dobijać do setki .
Te pamięci szeregowe 93C46 , są różne rodzaje , jeśli chodzi o wyprowadzenia na nóżkach .
programator-isp-si-prog-2-2-adapter-eeprom-
-programowanie-ukladow-scalonych- tu potrzebny jest wsad - główny problem