99999 na liczniku

układ zapłonowy, światła, alarmy, kontrolki, przewody...

99999 na liczniku

Postprzez Piotr007 » środa, 14 września 2011, 21:52

Witam

Jestem nowy na forum wiec witam wszystkich serdecznie. Mam jajko 750 z 1998r. Kupilem je w 2010r z przebiegiem 70tys. Pozwiedzalem sobie troche Europe i dobilem do przebiegu 99999
liczac, że potem bedzie 00000 jednak licznik stanal na tym przebiegu. Przejechalem juz jakies 20tys i nic sie z tym nie zmienilo a cala sprawa zaczyna mnie troche denerwowac. I tu moje pytanie: Czy jest jakas "magiczna" kombinacja klikniec kuzika, żeby licznik zaczal biec od nowa. Chce sobie teraz zrobic troche dluzsza wycieczke i fajnie by bylo gdyby km na liczniku sie nabijaly :D

pozdrawiam
Piotr007

Postprzez Budzik » środa, 14 września 2011, 22:01

wszystko fajeni ale powitalnia i regulamin.

niestety ja na to pytanie je jestem w stanie Ci odpowiedziec bo mam starszy model
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Alpha » czwartek, 15 września 2011, 19:30

Musisz się pofatygować do ludzi którzy robią korekty liczników (drogo) . W moim przypadku (Wrocław) co prawda nie dali rady , ale na forum komuś się udało . Ostatecznie ( tanio) wymieniłem pamięć ( 93C46) z rozbitego licznika .
Na zagranicznych forach już wcześniej pojawiały się sygnały o zatrzymaniu liczników , i wygląda na to że tak są one skonstruowane , 99999 i koniec . Któraś Honda ma podobnie .

Te pamięci są programowalne , kłopot żeby wiedzieć jak i mieć czym . Czym - na Allegro są programatory do tych kości ~ 60 zł . Jak - zczytać zawartość dobrej pamięci , porównując z tym co jest na naszej niesprawnej - znaleźć klucz , i zrobić korektę . Ja tylko wymieniłem pamięć na której było ~ 40kkm , chociaż wcześniej miałem chęć kupić programator i wprowadzić prawdziwy przebieg , minus 100 000 km. Co prawda kupiłem za 30 zł ale niestety przez pomyłkę nie to co trzeba , i odpuściłem .

Starczyło by żeby na Forum , był link do pliku wraz z tutkiem , lub lepiej , ktoś z programatorem wysyłał by zaprogramowane kości listem (93C46 - chyba z 2 zł) . Bo coraz więcej osób będzie dobijać do setki .

Te pamięci szeregowe 93C46 , są różne rodzaje , jeśli chodzi o wyprowadzenia na nóżkach .

programator-isp-si-prog-2-2-adapter-eeprom-

-programowanie-ukladow-scalonych- tu potrzebny jest wsad - główny problem
Alpha

Postprzez zolwik » czwartek, 15 września 2011, 19:46

Piotr007, proszę o zapoznanie się z tematem http://gsxf.pl/rules.php
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Powrót do ELEKTRYKA I ELEKTRONIKA