SSANIE

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

Postprzez guardian_angel » czwartek, 11 lutego 2010, 21:16

Paweł_Jagoda, widze że chyba pierwszy raz bedziesz ściągał bak i ta operacja chyba Cie przerasta. Jak uda Ci się wypiąć linke z uchwytu przy gaźnikach bez ściagania baku w dodatku jedna ręką przez otwór o owiewce i kompletnie nic nie widząc co sie robi to ci kratę piwa postawię. :) To jest banalna sprawa, ale nie sądziłem że może być tak trudna do opanowania.
Ostatnio edytowano czwartek, 11 lutego 2010, 21:20 przez guardian_angel, łącznie edytowano 2 razy
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez Byniu » czwartek, 11 lutego 2010, 22:15

pewnie ci się linka postrzępiła i zacięła kup nową
No risk no fun
Byniu

Postprzez Paweł_Jagoda » piątek, 12 lutego 2010, 06:57

guardian_angel-- zebys wiedzial ze pierwszy raz bede sciagal bak i to w dodatku sie stalo nie z mojej winy ja jak cos robie pierwszy raz to wole sie zapytac a nie kozaka zgrywac a potem w jakies koszta sie pakowac. i przynajmniej jakies doswiadczenie zdobede:) i wkoncu moge podlubac cos przy moto bo tak to chodzi jak igla:)
Paweł_Jagoda

Postprzez firefox » piątek, 12 lutego 2010, 13:54

guardian_angel napisał(a):Paweł_Jagoda, widze że chyba pierwszy raz bedziesz ściągał bak i ta operacja chyba Cie przerasta. Jak uda Ci się wypiąć linke z uchwytu przy gaźnikach bez ściagania baku w dodatku jedna ręką przez otwór o owiewce i kompletnie nic nie widząc co sie robi to ci kratę piwa postawię. :) To jest banalna sprawa, ale nie sądziłem że może być tak trudna do opanowania.

Chyba troche za ostro, juz to mowilem ale powiem raz jeszcze. Nie kazdy tu zalogowany zna sie czy musi znac na mechanice. Wiekszosc tu zgromadzonych wlasnie zawitala po to aby sie nauczyc.

Trzeba wyjasnic koledze co i jak, kazdy z nas robil cos pierwszy raz...
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez guardian_angel » piątek, 12 lutego 2010, 14:49

firefox, przecież wiesz, że z natury bardzo spokojny jestem i pomocny, ale wszystko ma swoje granice, ostro to ja mogę jeszcze pojechać, ale rozwalają mnie takie teksty i porady

Alpha napisał(a):Mam Jajko 10 lat , nigdy żadnej linki nie smarowałem

to tylko gratulować, zobaczymy jak długo

Alpha napisał(a):spróbować zamknąć przez otwór w owiewce

co to zmieni skoro po naciągnęciu ssania będzie to samo

Może i ja się nie znam na wymianie linek, może faktycznie źle napisałem odpowiedź z poradą, może to trzeba przez wlot w plastiku grzebać. :mygad:

"... nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem ..."

A poza tym koleś już mi raz podpadł !

Temat o SSANIU już jest i o spuszczaniu paliwa ze zbiornika też, żeby mógl go łatwo zdjąć.
Powinieniem już na samym wstępie zamknąć ten temat i do śmietnika, bo niektórym nie chce się szukać bo nie mają czasu - prawda ?
Ostatnio edytowano piątek, 12 lutego 2010, 15:17 przez guardian_angel, łącznie edytowano 4 razy
guardian_angel

Postprzez Alpha » piątek, 12 lutego 2010, 16:16

guardian_angel napisał(a):.....to tylko gratulować, zobaczymy jak długo.......

Nie żeby mi się nie chciało . Gdy go kupiłem , w serwisie mechanik powiedział , że linek z teflonową wkładką nie smaruje się . I tak już zostało .
Na linkach od gazu i ssania nie widać żadnego zużycia . Na sprzegłowej są ślady wycierania powierzchni - właśnie w miejscu gdzie jest olej , a do tego kurz .
Alpha

Postprzez ZiGi » piątek, 12 lutego 2010, 16:24

guardian_angel napisał(a):A poza tym koleś już mi raz podpadł !

Aniołku nie krzycz na mojego znajomego :P, następnym razem ja Pawłowi odpowiem :P A w sumie teraz mieszkam nie daleko od niego to mu nawet pomogę :)
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez guardian_angel » piątek, 12 lutego 2010, 18:16

Ależ ja nawet głosu nie podniosłem, tylko mówie co mnie denerwuje i już.
guardian_angel

Postprzez Paweł_Jagoda » piątek, 12 lutego 2010, 19:58

guardian_angel--- udajesz cwaniaka, znachora i wielce obuzonego. jak Ci cos nie pasuje to nie odpisuj na moje pytania nikt Cie o to nie prosi. A tak dla twojej info podac Ci adres zebys mogl kurierem ta krate browara dostarczyc gdyz poradzilem sobie bez spusczania paliwa ze zbiornika, nawet nie musialem go calkowicie wyciagac. a ssanie smiga ( fakt linke i tak na sezon musze wymienic) ale jak narazie smiga. A co do szukania na forum o spuszczaniu paliwa nie musze szukac bo to nawet 10-cio latek by sobie poradzil, a na temat ssania czytalem i po paru odp. podobnych do Twoich (bez konkretow) odechcialo mi sie szukac. A wszystkim innym dziekuje za informacje i pozdrawiam:)

Z mojej strony uwazam temat za zamkniety. pozdrowienia:)
Paweł_Jagoda

Postprzez guardian_angel » piątek, 12 lutego 2010, 21:08

Po pierwsze za obrażanie mnie i nazwanie cwaniakiem dostajesz ostrzeżenie. Może w twoim mniemaniu tak "blado wypadłem", ale jestem strasznie uczulony na takich userów jak ty, którzy tak postępuja.

Po drugie wpadasz na forum wrzucasz 3 posty na krzyż po 295 dniach po rejestracji i oczekujesz zbawienia. Hmm czyż nie napisałem ci jak to prawidłowo naprawić ?

Po trzecie zakładasz temat który juz był wałkowany i znajduje sie na forum, wystarczy poszukać. Skoro moja podpowiedz w twoim temacie i odpowiedzi innych userów w temacie "SSANIE" nie zadowalają cię, to bardzo mi przykro że tego nie rozumiesz, może ten 10-latek co potrafi spuszczać paliwo ze zbiornika to zrozumie.

Po trzecie to nie jest twój pierwszy raz pisanie postów bez uzycia szukajki (mam dobra pamięć kolego - przypomniec ci ?)

Po czwarte miałeś to naprawić bez ściągania zbiornika, jedną ręka, przez dziurę w owiewce i nie widząc co sie robi - więc krata piwa ci sie nie należy :P
guardian_angel

Postprzez Paweł_Jagoda » piątek, 12 lutego 2010, 21:46

po pirwsze kolego nie chcialem Cie urazic ( a wiec sorry miedzy innymi za cwaniaka- poprostu takie wrazienie odnioslem, byc moze sie myle jak kazdy czlowiek:)-sam jestem nerwowy) tylko ja niestety dla niektorych lubie konkrety konkretne pytanie konkretna odpowiedz. szukajki uzywam i patrzylem posty ale mi chodzilo o konkret jaki napisal Alpha oraz niepowiem jak i gdzie odlaczyc bak napisales Ty. po drugie co do browara nie mialo byc przez dziurke od owiewki jedna reka i niewiedzac tylko bez odlaczania baku:) co mi sie udalo (nie lubie smaku benzyny) po drugie osobiscie pisze lub ewentualnie moge odpisac na posta jak cos wiem, a niestety nie kzdy musi sie znac na wszystkim i byc mechanikiem. kupilem moto jak juz kiedys pisalem (bo pamiec tez mam dobra) jako moje pierwsze, kupilem od starszej bardzo:) osoby moto bardzo zadbane i zero problemow z mim. dopiero sam sie wtajemniczam w naprawy w takich sytuacjach itp. A wiec konczac nie ma co sie drapac (bo ogolnie nas motocyklistow jest za malo i trzeba sobie pomagac) to moze jak ja bede w Twoim lub Ty w moim miescie to razem lykniemy browara na zgode.?:)
Ostatnio edytowano piątek, 12 lutego 2010, 21:50 przez Paweł_Jagoda, łącznie edytowano 1 raz
Paweł_Jagoda

Postprzez guardian_angel » piątek, 12 lutego 2010, 22:30

Ok w porządku mam nadzieję że takie sytuacje sie niepowtórzą, a browarka łykniemy na zlocie jak będziesz :)

Ale jak pisałem wcześniej nadal chciałbym to zobaczyć :)

"Jak uda Ci się wypiąć linke z uchwytu przy gaźnikach bez ściagania baku w dodatku jedna ręką przez otwór o owiewce i kompletnie nic nie widząc co sie robi to ci kratę piwa postawię." :D
Ostatnio edytowano piątek, 12 lutego 2010, 22:35 przez guardian_angel, łącznie edytowano 1 raz
guardian_angel

Postprzez firefox » piątek, 12 lutego 2010, 23:06

Gorzej niz dzieci :)
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez Paweł_Jagoda » sobota, 13 lutego 2010, 12:29

Kazy dorosly ma cos z dziecka w sobie:)

A jak dam rade to wymiane linki udokumentuje filmikiem- chodzi oczywiscie o ta krate browara (prawie wcale nie pije alkoholu:)).

Pozdrowienia.
Paweł_Jagoda

Postprzez firefox » sobota, 13 lutego 2010, 14:35

Kazdy z nas prawie nie pije :)
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez Paweł_Jagoda » sobota, 13 lutego 2010, 15:36

oj tam :)
Paweł_Jagoda

Postprzez Byniu » wtorek, 16 lutego 2010, 21:32

konkurencja zlotowa :mrgreen: wymiana linki ssania bez jej dotykania :diabel:
No risk no fun
Byniu

Postprzez pinio » wtorek, 16 lutego 2010, 22:56

chyba "SSANIE bez DOTYKANIA" :) :) :)
pinio

Postprzez Paweł_Jagoda » piątek, 19 lutego 2010, 14:11

Witam. a mam jeszcze jedno pytanie czy takowa linka bedzie pasowac od 600 z 99r czy czyms sie rozni poniewaz na allegro (ewentualnie do serwisu zadzwonie) znalazlem jedna sztuke wlasnie od 600 z 99r.
pozdrawiam
Paweł_Jagoda

Postprzez guardian_angel » piątek, 19 lutego 2010, 14:37

Powinna pasować, rok produkcji nie ma znaczenia, ale może być nieco krótsza ze względu ze na wyżej obsadzoną półkę kierownicy w twojej 750-tce.
Ostatnio edytowano piątek, 19 lutego 2010, 14:39 przez guardian_angel, łącznie edytowano 1 raz
guardian_angel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do SILNIK