ŚWIATŁA POZYCYJNE, MIJANIA, DROGOWE

układ zapłonowy, światła, alarmy, kontrolki, przewody...

Postprzez ZiGi » poniedziałek, 30 marca 2009, 14:23

luks to na początek kupujesz żarówki a potem moto :D jako dodatek :)

Co do wymiany żarówek, no cóż bez rozkręcania owiewek też się da, ale trzeba się trochę pogimnastykować. Zdecydowanie łatwiej zamontować żarówki gdy nie ma owiewek :D.

No ale to moje zdanie, niech wypowiedzą się też inni, może oni mają jakieś dobre metody przy których nie trzeba się gimnastykować przy wymianie.
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez Rychu » środa, 1 kwietnia 2009, 08:37

Koledzy te fotki przedstawiaja xenony. Luks wstrzymaj sie troszke, ja zamontowalem zenony wczoraj i jak chcesz to moze wstawic fotke ale byc moze jutro ok? Pasuja zarniki H1 i H7. Mam dobrego czlowieka, ktory bez problemu zrobi taki komplet.
Jutro wstawie fotki to moze ktos jeszcze bedzie zainteresowany:)

Pozdro 600 :)
www.car4events.pl - Zapraszam !!!
Rychu

Postprzez firefox » środa, 1 kwietnia 2009, 08:41

Ja bede ja bede ale w przyszlym miesiacu.

Rychu jak odbiore moto to podjade do Ciebie zobaczyc na zywo oki ?To przy okazji oddam Ci prostownik bo na spotkaniu zapomnielismy :P
firefox

Postprzez ZiGi » czwartek, 2 kwietnia 2009, 18:39

W poniedziałek 30.03.09 gdy lataliśmy troszkę z Firefoxem przypadkiem spotkałem evil'a i on też ma tak zrobione światła. Wstawione ma żarówki H4 i obie lampy mu świecą i na krótkich i na długich. No ale nie wiem jak instalację mam zrobioną.
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez wicia23 » piątek, 3 kwietnia 2009, 18:43

luks napisał(a):Fajnie świecą, mozesz podać model tych żarówek? Kupuje je :)

[ Dodano: 30-03-09, 12:36 ]
Jeszcze jedno pytanko, czy łatwo się zmienia żarówki w jajku czy trzeba rozkrecać plastiki? Pytam bo jeszcze nie mam moto, kupuje dopiero w sobotę 600F z 98r. Z góry dzieki i pozdrawiam

to nie żarówki tylko Xenon...
wicia23

Postprzez Łysolek » poniedziałek, 6 kwietnia 2009, 07:25

moje H4 motovision bardzo fajnie świecą, mają taką pomarańczową poświatę :) święcą dokładnie jak reflektor nad fotelem stomatologicznym :)
Łysolek

Postprzez pegaz » środa, 15 kwietnia 2009, 18:10

seryjnie jest H1 i H7. Jestem Ciekawy jak to jest zrobione. Moze ktos kto ma takie rozwiazanie opisze co nie co.
pegaz

Postprzez Pit » środa, 15 kwietnia 2009, 19:52

Ja mam 2006r. i moto z usa żarówy H4 świecą obie krótkie długie;)
Pit

Postprzez kristos » środa, 15 kwietnia 2009, 20:31

odpowiedzcie prosze jak mozna wstawic w miejsce zarowki z oprawa h1 i h7 zarowke h4 jest raczej w sposob praktyczny niemozliwe. Chyba ,ze ktos dorobil mocowania bo innaczej trudno mi to sobie wyobrazic :roll:
kristos

Postprzez Pit » środa, 15 kwietnia 2009, 21:55

U mnie to seryjnie było montowane, watpie żeby tam ktoś kombinował moto był w usa tylko jeden sezon
Pit

Postprzez Miki » czwartek, 16 kwietnia 2009, 10:32

ja też mam dwie żarówki H4 i obie mi świecą, krótkie i długie, myślałem że tylko u mnie tak jest, ale widze nie jestem sam 8)
Miki

Postprzez PozytywnieZakreconyWariat » czwartek, 16 kwietnia 2009, 20:33

Zrobic to sie da...i jest pewne :) Tylko jak??Niestety na elektryce sie nie znam,moja Suczka jest z Kanady i pala sie wszystkie swiatla na raz :P Przez co nie mam mozliwosci ich wylaczenia(zapalane sa samoistnie po przekreceniu stacyjki)i nie mam "pstryka" od migniecia;P Musze przestawiac na drogowe i wracac na mijania :mrgreen:
"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych ktorzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,majac przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"
PozytywnieZakreconyWariat

Postprzez Nyuno » sobota, 18 kwietnia 2009, 23:46

A jaka jest różnica, gdy palą się oba światła? Pytam z ciekawości, bo zdarza mi się jeździć nocą i na nieoświetlonych drogach bez długich to niewiele widać.
Obrazek
Nyuno

Postprzez fafudrak » niedziela, 19 kwietnia 2009, 19:27

Zdejmowac plastiki do zmiany zarowek ?? Bez przesady :) Zmiana zarowki w jajku to dwie minuty :) A po co przerabiac H4 na H1 lub H7 ?? sa Bi-Xenony na H4.
fafudrak

Postprzez fafudrak » niedziela, 19 kwietnia 2009, 19:46

Ja mam H4 i myslalem ze tak zawsze bylo :) ale jednak sie mylilem :( Motor w zeszlym sezonie sciagniety z Anglii. Nic nie jest kombinowane, wiec tak bylo od poczatku (no chyba ze poprzedni lampy zmienil). Dwa mijania swiaca, dwa drogowe swieca. Swiatlo jest ok, wszystko widac.
fafudrak

Postprzez guardian_angel » piątek, 24 kwietnia 2009, 13:23

Z lampami to jest tak że są dwie wersje motocykla:
Europejska gdzie światła są niesymetryczne żarówki H1 i H7
Kanadyjska gdzie światła są symetryczne i symetrycznie świecą żarówki 2 x H4
Jakiekolwiek przerabianie gniazd żarówek z H1 i H7 na 2 x H4 nie ma sensu, bo:
- diagnosta może się przyczepić że światła świecą w niebo
- za hu... świateł nie uda się prawidłowo nastawić
- może uszkodzić się instalacja elektyczna (podwójny pobór prądu jak dotychczas)
- ingerencja w odbłyśnik reflektora (struktura sreberka nie jest taka sama w obu światłach) i usunięcie kapturka (przysłony)
Zatem jeśli chcecie przerabiać światła to się zastanówcie nad tym błędem, a jak już, to lepiej kupić używki po jakimś rozbitku z allegro ze świtłami wer. kanadyjskiej. Są takie reflektory i trochę kosztują jakieś 400 PLN.
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez Miki » piątek, 24 kwietnia 2009, 13:35

nareszcie ktoś to sensownie wytlumaczył, czyli ja mam Kanadyjską wersje.
Miki

Postprzez Nyuno » piątek, 24 kwietnia 2009, 13:38

guardian_angel a jak wstawi się xenony zamiast zwykłych, to na stacji diagnostycznej nie przyczepią się? Bo razem z firefoxem chcemy sobie założyć, jednak wczoraj ktoś mi mówił, że badania technicznego się nie zrobi po takiej operacji.
Obrazek
Nyuno

Postprzez guardian_angel » piątek, 24 kwietnia 2009, 14:04

No tak badania techniczego po zmianie żarówek nikt nie robi - absurdalne.
Jednak jak minie termin ważności badania to trzeba kiedyś podjechać na stację diagnostyczną, żeby zrobić nowe, a tam sprawdzają też kąt świecenia reflektorów a nie barwę świecenia. Chociaż teraz po tych aferach z diagnostami to wszystko jest możliwe. Z drugiej strony w kodeksie drogowym wyraźnie jest napisane jakiej barwy światła są dozwolone w pojazdach mechanicznych. Chłopaki nie róbcie krzywdy swoim Suczkom i nie przerabiajcie ich na świecące chionki.
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez Pawel BMW » piątek, 24 kwietnia 2009, 14:04

Nyuno napisał(a): wczoraj ktoś mi mówił, że badania technicznego się nie zrobi po takiej operacji.

znajomych nie masz na stacji?? jak ja pojechalem na przeglad, mowie diagnoscie ze mam ksenony, on na to: o super, i jak fajnie swieca :mrgreen:
Pawel BMW

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ELEKTRYKA I ELEKTRONIKA