LUSTERKA

owiewki, lusterka, sety, klamki, lakier, polerki...

LUSTERKA

Postprzez mynka_uk » niedziela, 26 lipca 2009, 09:06

Witam wszystkich
Mam małe pytanko muszę wymienić lusterka (moto miało malowane końcówki kierownicy i niestety lakiernik nie zdołał go w pewnym momencie utrzymać co zakończyło się tragicznie dla jednego z lusterek... :evil: )
Czy da się jeździć na lusterkach których wysięgniki mają długość 9.5 cm czy lepiej kupić coś z wysięgnikiem 17cm W tym momencie miałem wysięgnik 13cm i widoczność nie była idealna niestety nie mam punktu odniesienia i nie wiem czy skrócenie wysięgnika o 3.5 cm dużo zmieni
Trzeba zaznaczyć że mam 183 cm wzrostu a na motocyklu preferuję pozycję raczej turystyczną
Ostatnio edytowano środa, 16 marca 2011, 12:21 przez mynka_uk, łącznie edytowano 3 razy
mynka_uk

Postprzez zolwik » niedziela, 26 lipca 2009, 11:03

Czy da się jeździć na lusterkach których wysięgniki mają długość 9.5 cm czy lepiej kupić coś z wysięgnikiem 17cm W tym momencie miałem wysięgnik 13cm i widoczność nie była idealna niestety nie mam punktu odniesienia i nie wiem czy skrócenie wysięgnika o 3.5 cm dużo zmieni

Sam sobie odpowiedziałeś
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Lusterka od Jajka do Imbryka?

Postprzez Byłas600f » poniedziałek, 26 października 2009, 19:39

Witam, czy ktoś się orientuje czy lusterka od Jajka pasuja do Imbryka? Napewno lepsze jest pole widzenia ale czy gwinty pasują?
Byłas600f

Postprzez zolwik » poniedziałek, 26 października 2009, 20:08

Raczej nie pasują mają inny rozstaw śrub oraz inny kształt przy mocowaniu, pomyśl o dystansach coś tu jest na forum taki temat .Mam sprawdzone zaje.... sprawa.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 26 października 2009, 20:10 przez zolwik, łącznie edytowano 1 raz
zolwik

Postprzez Byłas600f » poniedziałek, 26 października 2009, 20:36

Problem też polega na tym że mam uszkodzone prawe lusterko, a szukając do tej pory natykam sie na jakiąś wzorowaną chińszczyznę, która odbiega od oryginału i to znacząco. Decydując się na ten zamiennik, musiałbym zamówić dwa co by jakoś się nie odróżniały i stąd moje pytanie, bo wolałbym wydać pieniądze na komplet lusterek np. od Jajka i m.in. polepszyć sobie pole widzenia!!!

Dajcie jakiś pomysł :?
Byłas600f

Postprzez guardian_angel » poniedziałek, 26 października 2009, 20:40

Jeśli chcesz wymienic tylko żeby mnieć lepsze pole widzenia to nic nie da. W jaju niewiele jest lepiej.
Tak jak pisze zolwik, zrób sobie dystans, ja sobie takie wyciełem pod lusterka i to działa, widać wszystko. Poczytaj temat "lusterka "za krótkie" rozbiórka" w dziale modyfikacje, ulepszenia, tuning...
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez zolwik » poniedziałek, 26 października 2009, 21:12

Tu masz link http://gsxf.pl/viewtopic.php?t=56&highlight=lusterka
A co do tej chińszczyzny na rynku to poraszka,lepiej zakupić orginaln. używke.

Może ktos na forum cie poratuje i ma na sprzedaż. ;)
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez Byłas600f » poniedziałek, 26 października 2009, 21:40

Dzięki
zolwik
właśnie
guardian_angel
podesłał mi tematy, gdzie szukać i muszę powiedzieć że przeczytałem wszystkie posty dokładnie i wiem już od czego zacząć!!!
Ale mimo wszystko muszę kupić gdzieś prawe lusterko, bo lata mi na wszystkie strony a wtedy zacznę szukać dobrego materiału na dystanse ;)

Dzięki Panowie :brawo:
Byłas600f

Postprzez Nyuno » wtorek, 27 października 2009, 00:47

Nie wiem dlaczego tak narzekacie na nieoryginalne lusterka... oryginal kosztuje 240 zl w poland position a na gieldzie za 60 zl mozna kupic od sztuki - wygladaja identycznie tylko ze logo suzuki nie maja. Przynajmniej w jajku.
Obrazek
Nyuno

Postprzez unio » wtorek, 27 października 2009, 06:49

guardian ma rację. Sam używam dystansów które mi sprezentował i bdb spełniają swoje zadanie.
unio

Postprzez Byłas600f » wtorek, 27 października 2009, 20:00

Nyuno nie myślałem nawet o nowych lusterkach do Imbryka, bo zdaję sobie sprawę że w autoryzowanym salonie Suzuki zapłaciłbym za nie właśnie takie pieniądze o jakich wspominasz. Szukam innych rozwiązań, ale wszelkie zamienniki czy to na motobajzlach lub w necie, mają wielce odbiegający od oryginału wygląd i dlatego wolałbym kupić używkę( bo tylko prawe jest mi potrzebne ) i skorzystać z rozwiązań jakie prezentują koledzy z forum!
Byłas600f

Postprzez Nyuno » wtorek, 27 października 2009, 21:04

Rozumiem - myślałem, że w imbrykach też nie ma problemu z zamiennikami (ja sam mam zamienniki w swoim jajku, wyglądają właśnie identycznie jak drogie oryginały). W takim razie rzeczywiście używka wydaje się najlepszą opcją. A nasz anioł jest w stanie dorobić Ci świetne dystanse.
Obrazek
Nyuno

Postprzez Joter » środa, 14 lipca 2010, 23:11

Witam,

Wybaczcie za starego kotleta ale moje pytanie dotyczy identycznej sprawy. Temat podany powyżej chyba został usuniety więc pytam tutaj. Chciałbym dorobić dystanse. Z czego je zrobić? Jaki materiał będzie najlepszy? Do kogo się z tym udać? A może są w sprzedaży takie?

Myślę, że takie dystanse pozwolą na bardziej komfortową jazdę dla początkującego.

Pozdrawiam
Joter

Postprzez pegaz » czwartek, 15 lipca 2010, 08:39

Uderz do Aniola. Ja zrobilem z twardej gumy (cos jak krazek hokejowy).
pegaz

Postprzez Joter » czwartek, 15 lipca 2010, 09:19

Uderzyłem :) Poczekamy na reakcję.

Pegaz jak się jeździ z takimi dystansami? Dużo dają? Mocno psują wygląd moto?
Joter

Postprzez Budzik » czwartek, 15 lipca 2010, 22:07

wogole to do powitalni zawitaj :) zanim cie admini zlinczuja:)
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Cygi » wtorek, 19 października 2010, 23:04

Zacni Waszmosciowie ktotka piłka z mojej strony- czy ktos przymierzał lustra z
GSX-R (06-10r) do jajka? Kusi mnie zamontowac lustra z kierunkami. Moze ktos z Was juz przymierzał i moze cos na ten temat cos podpowiedziec.
"Załaduj wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj".
"Złe języki obgadują... dobre dają orgazmy.. " :D
MZ 251=>GSX600F=>GSX-R 750=> FZ8 Fazer
Cygi

Postprzez Budzik » środa, 20 października 2010, 08:32

A nie mozesz pojechac do sklepu motocyklowego i spytac sie czy mozesz przymierzyc?
Budzik

Postprzez Cygi » czwartek, 21 października 2010, 03:01

Budzik u mnie w IRL nie ma takiej opcji. W sklepie musisz zamowic. A jak zamowisz to znaczy ze chcesz kupic. Ale znalazłem pewnego typa ktory ma i pozyczy lustro. Jak przypasuje to dam znac co i jak.

[ Dodano: 23-10-10, 22:09 ]
wiec dzisiaj robiłem przymiarke i rozstaw na sruby jest prawie taki sam. Ale niestety zeby zamontowac lustra od GSXR do jajka trzeba by duzo przerabiac na uchwycie i przy owiewce . A szkoda bo jak przymierzałem "na sucho" wygladały przepieknie....
"Załaduj wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj".
"Złe języki obgadują... dobre dają orgazmy.. " :D
MZ 251=>GSX600F=>GSX-R 750=> FZ8 Fazer
Cygi

Postprzez Budzik » wtorek, 22 stycznia 2013, 07:57

to mam pytanie na szybko, czy wiecie jaki jest rozstaw srub lusterka w imbryku, bo nie chce mi sie schodzic do zimnego garazu, oskrecac i mierzyc
Budzik

Następna strona

Powrót do NADWOZIE