Joter napisał(a):przynajmniej bańka powietrza nie wskazuje aby tak mogło być.
Alpha napisał(a):Joter napisał(a):przynajmniej bańka powietrza nie wskazuje aby tak mogło być.
O jaką bańkę chodzi ?
Jeśli nie miałeś problemu z dużym ruchem klamki - opieraniem się o manetkę , to pewnie przyczyną poprawy było zwiększenie współczynnika tarcia poprzez np starcie się zeszklonej powierzchni klocków , lub może istniało jakieś zanieczyszczenie tarcz i klocków , które zmalało po wielu kilometrach .
jak masz przewody w oplocie to sprawdź jeszcze raz czy nie są zapowietrzone, rusz odpowietrznikiem przy każdym tłoczku przy zacisku
Raszek napisał(a):Witam.
W imbryku w przednim zacisku hamulca są dwa odpowietrzniki, wyczytałem tu że najpierw jeden potem drugim mam poluzować i wymienić płyn.
Nie rozumiem jednak idei tego zachowania, bo oznacza to zużycie dwa razy większej ilości płynu do wymiany.
Gdyż najpierw wymieniając przy jednym odpowietrzniku spuszczamy stary płyn i jest juz nowy, więc powtarzając operację przy drugim spuszczamy nowy płyn :p Proszę o wyjaśnienie:)
Po drugie co oznaczają nierówno zużyte klocki hamulcowe?
Wiecie o co mi chodzi z jednej strony prawie już ich nie ma a z drugiej jeszcze troszkę mniej niż połowa.
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości