TŁUMIK + KOLEKTORY

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

Postprzez kb2222 » środa, 21 kwietnia 2010, 16:26

popularność dominatorów rośnie :brawo: :brawo: no i bardzo dobrze
Maciek86, jeśli chodzi o bas wydobywający się z niego jest naprawdę imponujący , do takiego stopnia ze kilka dni po założeniu musiałem założyć db kilera
co do montażu tez miałem kłopot przy uszczelnieni ale oryginalny komin tez nie jest idealnie spasowany , ma na sobie specjalny dystans-klin , i tylko przeoczyłem go z oryginału i mocno dokręciłem, żadnej pasty czy taśmy uszczelniającej nie używałem

jak brzmi ten wydech zademonstruje jeszcze dziś wieczorem :P
kb2222

Postprzez Gof » środa, 21 kwietnia 2010, 16:32

kb2222 regulowałeś gaźniki? Ja nie i mam wrażenie że jajo ma trochę mniej mocy. Może mi się wydaje bo przerzucam biegi na słuch i możliwe że jeżdżę na niższych obrotach...
Gof

Postprzez Maciek86 » środa, 21 kwietnia 2010, 17:10

kb2222 napisał(a):jak brzmi ten wydech zademonstruje jeszcze dziś wieczorem :P

czekam niecierpliwie :mrgreen:
Maciek86

Postprzez kb2222 » środa, 21 kwietnia 2010, 17:17

wręcz przeciwnie wydaje mi się ze motor ma więcej mocy , gaźników nie regulowałem - na razie i chyba w tym sezonie nie będę tego robił !

[ Dodano: 22-04-10, 08:45 ]
http://www.youtube.com/watch?v=sbFGHbFeVpw

NO I PROSZĘ BARDZO OTO FILM NA TEMAT WYDECHU DOMINATOR Z DBKILEREM I BEZ DBKILERA

w filmie pomyliłem kolejnosc najpierw jest z dbkilerem a później bez przy okazji można obejrzeć działanie wyświetlacza biegów :lol:
kb2222

Postprzez Byniu » sobota, 24 kwietnia 2010, 18:48

Maciek86 napisał(a):
kb2222 napisał(a):jak brzmi ten wydech zademonstruje jeszcze dziś wieczorem :P

czekam niecierpliwie :mrgreen:

kiedy się ustawimy na Socho lub w pobliżu :mrgreen: posłuchasz i kupisz :P hehe
No risk no fun
Byniu

Postprzez WilQW » środa, 24 listopada 2010, 17:58

Witam
mam takie pytanie do znawców może ktoś się w to bawił, a mianowicie obecnie mam założony wydech z R6 w moim "imbryczku". Buła straszna, przez co nie da rady położyć się w prawy winkiel tak jak w lewy trochę mnie to irytuje. Sedno sprawy planuje założyć wydech od "jajka" nie potrzebuję fajerwerków w postaci wycia czy tam strzałów, chodzi mi o gabaryty. I najważniejsza sprawa czy mniej więcej będzie pasował chodzi mi o rurę, średnicę wyprofilowanie i uchwyt czy wyjdzie w tym miejscu mniej więcej co trzeba. Jak ktoś ma jakieś pomocne info to pisać. Z góry dzięki.
pzdr
WilQW

Tłumik do GSX 650 F

Postprzez michalaki » czwartek, 16 grudnia 2010, 22:25

Witam!

Tak jak w temacie! Szukam jakiegoś fajnego tłumika do swojego GSX 650 F. Ta oryginalna rurka trochę średnio mi pasuje i chciałbym znaleźć coś co lepiej wygląda, oraz lepiej brzmi. Czekam Wasze pomysły, bo powiem szczerze, że trochę zielony jestem w tym temacie. Jestem w stanie wydać +/- 1000 zł. Mam sporo narzędzi i solidny garaż, więc myślę, że montaż nie będzie problemem.

Pozdrawiam i dzięki za pomoc ;)

[ Dodano: 20-12-10, 19:33 ]
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/08-10-Su ... 3182wt_939 co sądzicie o czymś takim??
michalaki

Przerabianie wydechu w gsx 750f 95r.

Postprzez cinkpin » wtorek, 21 grudnia 2010, 16:36

Witam, czy ktoś przerabiał wydech w gsx750f z 95r?. bo nabyłem w atrakcyjnej cenie kolektor 4w1 razem z tłumikiem od modelu gsxr 750 z 2000r i nie wiem ile będzie cięcia i spawanie ? a może obejdzie się bez tego? jak ktoś coś już kombinował proszę o pomysły. Będę wdzięczny, i czytałem że któryś z kolegów próbuje przełożyć tył od 600 do 750. poniekąd sądzę że ten od 600 jest ładniejszy jeśli ktoś już tego dokonał prosze o info. Dziękuję i pozdrawiam.
cinkpin

Nieszczelny wydech

Postprzez rafal89 » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 18:50

Witam
W moim suzuki jest fabryczny wydech i nie chce go zmieniać. Raz że z takim najbardziej mi się podoba a dwa to zmiana wydech dużo kosztuje :)
Problem jest w miejscu nitowania.
Obrazek
Co z tym zrobić.
Wymyśliłem że wyrzucę stare nity i dam pastę uszczelniająca do układów wydechowych i na koniec od nowa to pointuje. Co wy na to?
rafal89

Postprzez Krechagsx » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 19:02

Według mnie masz dobry pomysł i właśnie tak bym to zrobił ale poczekaj może ktoś coś lepszego wymyśli... ;p
Krechagsx

Postprzez guardian_angel » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 19:41

Ja osobiście proponuję poszukać na aukcjach w miarę dobry i niepogiętym tłumik. Inni wymieniają tłumiki na markowe, a te oryginalne czesto wystawiają na sprzedaż w bardzo dobrym stanie. Patrząc na to zdjęcie raczej nie szokuje stanem wizualny tego tłumika. Pasta zostanie roztopiona i wydmuchana. Ewentualnie jak chcesz się w to bawić to proponuję znaleść jakiegoś dobrego spawacza i niech pociągnie ładny spaw TIGiem a potem spaw lekko zeszlifować i spolerować. Efekt na pewno będzie o niebo lepszy niz sterczące nity.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 stycznia 2011, 19:46 przez guardian_angel, łącznie edytowano 2 razy
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez rafal89 » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 20:00

Nad spawaniem też myślałem ale tam jest strasznie cienki materiał a tym miejscu chyba aż tak mocno się nie nagrzewa żeby pasta nie wytrzymała.
rafal89

Postprzez zolwik » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 20:15

rafal89 napisał(a):Nad spawaniem też myślałem ale tam jest strasznie cienki materiał a tym miejscu chyba aż tak mocno się nie nagrzewa żeby pasta nie wytrzymała.

Jeśli dobry spawacz to ogarnie .

Łatałem komin w puszce plasteliną dwuskładnikową do klejenia zbiorników (schnie w 15min) całkowite 24h można szlifować i malować .
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez Krechagsx » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 20:23

Tak tylko, że za nawet lekko obite tłumiki krzyczą duże ceny chyba, że gdzieś znajdziesz jakąś okazyjną cenę :)
Krechagsx

Postprzez zolwik » poniedziałek, 10 stycznia 2011, 20:30

Krechagsx, Twoje posty nie wnoszą nic do tematu :diabel:
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez guardian_angel » wtorek, 11 stycznia 2011, 10:51

Krechagsx, chyba to baba na wściekliznę piz..y w szpitalu zmarła. :D

Jakie dla Ciebie Krechagsx to "duża" cena za tłumik, jaki przedział ?
Ostatnio edytowano wtorek, 11 stycznia 2011, 10:52 przez guardian_angel, łącznie edytowano 1 raz
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez cinkpin » wtorek, 11 stycznia 2011, 17:42

Kolego poszukaj warsztatu w którym spawają Argonem ( TIG) albo jakiegoś zakładu ślusarskiego. jak będzie dobry spawacz to nawet folię aluminiową pospawa :) a jak nie ma nikogo w okolicy to popytaj w jakimś warsztacie gdzie naprawiają klimatyzację samochodowe. Jak dobry warsztat to będą mieli TIG-a.
cinkpin

Postprzez rafal89 » wtorek, 11 stycznia 2011, 21:25

Najpierw spróbuje pointować od nowa.
Ze spawaniem ciężko bo nikogo nie mam w pobliżu kto mógłby to pospawać.
rafal89

Postprzez brodaty_rider » środa, 12 stycznia 2011, 09:20

Na alledrogo widziałem oryginalne tłumiki do jaja za 150 zł ;-) może taniej wyjdzie kupić jednak nowe i się nie bawić z tym.

Już nie chce nowego tematu zakładać bo to też związane z układem wydechowym. Może wiecie panowie i panie gdzie można dostać uszczelkę pod kolektor (tu przy garach) bo mi pół już wywiało ;-)
Ostatnio edytowano środa, 12 stycznia 2011, 09:21 przez brodaty_rider, łącznie edytowano 1 raz
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez rafal89 » środa, 12 stycznia 2011, 13:24

Mogą być w takim samym stanie jak moje a naprawa na pewno nie będzie kosztować zdecydowanie mniej.

Uszczelkę może można wyciąć z gambitu?
rafal89

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do SILNIK